Küpeli çiçekler ne kadar?
Küpe çiçeği nerede bulunur?
“Küpe Çiçeği” sarkık görünümü ile küpeyi andıran bir çiçektir. Tropik Orta ve Güney Amerika’nın dağlarında doğal olarak yetişen bu çiçeğin 100’e yakın türü vardır.
Küpe Çiçeği balkonda yetişir mi?
Küpe çiçeğini bahçenizin yanı sıra balkonlarda saksıda yetiştirebilirsiniz.
Küpeli çiçeği nasıl bir ortamı sever?
Küpe çiçeğinin toprağı çok ısınmamalıdır. Bu yüzden gölge ortamda yetiştirilmesi mantıklıdır. En kötü ihtimalle yarı gölge ortamda bakılmalıdır ancak bu bile toprağının ve dolayısı ile kökünün ısınıp kurumasına neden olabilir. Bu yüzden riske atmamak için gölge bir ortam sağlamanız önerilir.
Küpe çiçeği tohumu nasıl ekilir?
Küpe çiçeği nasıl ekilir : Elinizde tohumları varsa küçük yoğurt kaplarında çimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Yoğurt kabının çoğunu kompost ile doldurun tohumları üstüne atın ve üzerini çok hafif toprak ile örtün. Üzerine streç film gerebilirsiniz. Böylece nem içerisinde muhafaza edilecektir.
Küpeli çiçeği nereyi sever?
Tropik Orta ve Güney Amerika’nın dağlarından gelen bu bitkinin Afrika’da da doğal olarak yetişebilen 100’e yakın türü bulunuyor. Bazı kaynaklar da Küpe Çiçeğinin anayurdu Meksika olarak geçiyor. Çok yıllık bir süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik mekanları sever.
Küpeli çiçeği hangi ortamı sever?
Süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik yerlerde yetişmeyi sever. Asılı saksılarda yetiştirilen ve harika tonlu renkleriyle (mor, kırmızı, pembe ve beyaz) göz kamaştıran küpe çiçeğine mümkün olduğunda yapraklarına ara sıra su fısfıslamanız tavsiye edilir.
Küpe çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?
Güney Ege’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde tehlike yok ama buralarda da yaz sıcaklarına dayanamazlar. Doğal türlerden Fuchsia magellanica kışın -23C soğuğa dayanır. Mrs. Popple kültivarı -12C derece soğuğa dayanır ve sıcağa da biraz uyumludur.
Küpeli çiçeğinin tohumu ne zaman ekilir?
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir. –Tohumlar 14-21 günde çimlenir.
Küpe çiçeğinin tohumu olur mu?
Küpe çiçeği üretimi tohum ve çelik ile yapılır.
Küpeli çiçeği nasıl canlandırılır?
Yaz aylarında bitkinin sararan yapraklarının ve solan çiçeklerinin kesinlikle 15 günde bir defa temizlenmesi gerekmektedir. Küpe çiçeğini çoğaltmak için nisan ayında sürgün dalını 10 cm kesip bir çay bardağı suyun içerisinde 1 hafta bekletip kılcal kök vermesini beklemektir.
Küpeli çiçeği neden solar?
Yarı gölge yerleri seven küpe çiçeği direkt olarak güneş ışığına maruz kalırlarsa çiçeklerini dökmeye başlarlar. Bunun sebebi toprağında oluşacak olan ısı artışıdır.
Küpeli çiçeği soğuğa dayanıklı mı?
Yaz aylarında öğle ve öğleye yakın saatlerde güneşi alması bir iki çeşidinin dışında küpe çiçeklerine zararlıdır. Bütün gün bol güneşe dayanıklı küpe çiçeği istiyorsanız Mrs. Popple en başta tavsiye ediliyor. Hem soğuğa, ağır olmayan donmalara çok dayanıklıdır.
Küpeli hangi ayda dikilir?
Ocak ayında dikilmesi önerilir.
Küpe çiçeği tohumu nasıl olur?
Küpe çiçeği üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Küpe çiçekleri ilkbahar mevsiminde (mart veya nisan ayında) 15-24 derece sıcaklıklarda ekilen tohumlarıyla üretilir. Başlıca üretim şekli çelikledir. Çelikler; ilkbahar ya da sonbahar mevsiminde üzerinde çiçek bulunmayan uç sürgünlerinden 7,5-10 cm uzunluğunda alınır.
Küpeli tohumu ne zaman ekilir?
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-22 derecedir. –Tohumlar 14-21 günde çimlenir.