Kuran ı kerim meali okumak sevap mı?

Kuranı Kerim Türkçe Meali okumak günah mı?

Müslümanlar, Kurân-ı Kerîmi, Allahü teâlânın indirdiği gibi okumalıdır. Mânâsını bilmeden okumak da sevaptır. Mânâsını anlayarak okumak, elbette daha çok sevap ve daha iyidir.

Kuran ı Kerim’i Türkçe okumak doğru mu?

Diyanet, Kuran‘ın tercümelerinin Kuran hükmünde olmadığını ve bu tercümeleri Kuran olarak isimlendirilmesinin de caiz olmadığını belirtti. Açıklamada, “Mealin Kur’an yerine okunması da doğru değildir” denildi. Diyanet’in açıklamasında ezanın Türkçe okunmasıyla ilgili de “Caiz değildir” ifadeleri kullanıldı.

Kuranı sadece Türkçesinden okumak olmaz mı?

Cevap: Arapça bilen Kur’ân’ı orijinalinden okur. Bilmeyen mealini okur. Meali de Kur’ân sayılır. Allah kimseyi gücünün üstünde bir şeyle sorumlu tutmaz.

Kuran Türkçe okunursa kabul olur mu?

Allah (c.c)’un bizlere farz olarak kılmış olduğu beş vakit namazımızda okuyacağımız sure ve ayetlerin Arapça okunması zorunludur. Farklı bir dil ile namazda sure ya da dua okumak, namaza engeldir. Tercümesi kesinlikle Kuran-ı Kerim yerine geçemez. Ancak namaz kılmadığımız durumlarda duayı elbette Türkçe okuyabiliriz.

Kuran ı Kerim neden Türkçe okunmaz?

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Arapça olarak indirilmiştir (Yusuf, 12/2; Zuhruf, 43/3). Kur’an-ı Kerim, hem lafzı hem manası ile Kur’an‘dır. İndirildiği lafızların dışında, Arapça bile olsa, başka sözlerle ifade edilen mana Cenab-ı Hakk’ın kelâmı değil, mütercimin ondan anladığı manadır.

Türkçe namaz kabul olur mu?

Namazın ihmal ve tehir edilemeyeceği dikkate alınarak Kuran’ın asıl lafzını okuyamayanların, öğreninceye kadar tek başına namaz kılarken mealiyle kılması mümkündür. Türkçe namaz ile Türkçe dua birbirine karıştırılmamalıdır.

Neden Arapça ibadet ediyoruz?

Bu dil aslında Arapların dili değil Allah tarafından tüm Müslümanların dili olmuştur. Bura da evrensellik ilkesi gözetilerek tüm Müslümanları cami ve birbirine raptettiren bir lisan etrafında toplama amaçlanmıştır. Arapça ifade ve kelimeler artık İslam’ın sembolleridir.

Ezan Türkçe okunursa günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkçe ezan okunması hakkında, “Ezanın asli şekli dışında başka bir dille okunması caiz değildir” açıklamasında bulundu.

Ezan Türkçe okunursa ne olur?

Türkçeleştirilse ve Arapça ezanın yerine Türkçe‘si okunsa, o, ezan sayılmaz. Okuyan, sadece ezanın Türkçe‘sini okumuş olur. Türkçe ezan da, orijinal ezanın kazandırdığını kazandırmaz. Parola ve şeair olmaz.

Namazda Türkçe okunur mu?

Kuran’ın namazda Türkçe mealinin okunmasına gelince; bilindiği gibi Kuran hem lafız (söz) hem de manadan ibarettir; hem Kuran’ın belirlemeleri hem de Hazreti Peygamber’in açıklama ve örnekleriyle kesin ve sabit bir farz olup namazda kendi özgün dilinde okunmasıyla yerine getirilir.

Türkçe yapılan dua kabul olur mu?

Allah (c.c)’un bizlere farz olarak kılmış olduğu beş vakit namazımızda okuyacağımız sure ve ayetlerin Arapça okunması zorunludur. Farklı bir dil ile namazda sure ya da dua okumak, namaza engeldir. Tercümesi kesinlikle Kuran-ı Kerim yerine geçemez. Ancak namaz kılmadığımız durumlarda duayı elbette Türkçe okuyabiliriz.

Allah neden Arapçayı seçti?

Kuranı Kerim Arapça olarak geldi, çünkü Hz. Muhammed Arap milletindendi ve ilk muhatapları Arap”tı. Kuranı Kerim”in de vurguladığı gibi, eğer o başka bir dille gelmiş olsaydı, onlar; “Arap bir peygamber ve yabancı dille gelmiş bir kitap, bu nasıl olur!” (41/44) diyeceklerdi.

Kuran neden Arapça Risale i Nur?

Bunlar hususi ve belli bir bölge toplumuna hitap ettiği içindir. Çünkü tebliğ kısmidir. Fakat Kur’an‘ın tüm insanlığa Arapça indirilmesi çok önemli bir farklılık gösterir. Allah (c.c) “anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik” buyurmuştur.

Atatürk neden Türkçe ezan okuttu?

Ezan, 1950’ye değin Türkçe okundu. İnsanlar, tam 18 yıl süreyle günlük yaşamda kullandıkları dille namaza çağrıldılar. Atatürk‘ün amacı, Arapça’yı ibadet dili olmaktan çıkarıp, Türkçe‘yi camiye hakim kılmaktı.

Ezan neden Türkçe okunmalı?

Kahir ekseriyet, ezanın Arapça’dan başka bir dilde okunamayacağı kanaatindedir. Onun içindir ki ezan, on dört asır içerisinde dilleri birbirinden farklı bütün İslâm ülkelerinde, Arapça’dan başka bir dille okunmamıştır. Bize göre de ezan Arapça’dan başka bir dille okunamaz, okunan şey de ezan olmaz.