Kütahya Simav nasıl bir yer?
Simav Neyi Meşhur?
Simav‘a gidip de sofradan aç kalkmanız mümkün değil desek hiç de yanlış sayılmaz. Cimcik, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, (pazı sarmasına benzer), Güveç, Erik Hoşafı, Yufka Tatlısı, Kuru Fasulye, Karaşerif Helvası, Kestane, Tavuk Tiridi, Çörek, Tarhana Çorbası Simav’ın meşhur yemek ve tatlılarından birkaçı.
Simav’da nereler gezilir?
Simav‘da Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler
- Eynal Kaplıcaları Eynal Kaplıcaları, Simav ilçe merkezinden 4 km uzaklıkta bulunmaktadır. …
- Gölcük Yaylası Krater Gölü Gölcük Yaylası, ilçe merkezinden yaklaşık 15 km uzaklıkta yer almaktadır. …
- Simav Çitgöl Kaplıcaları …
- Nadarçam Yaylası …
- Ulu Camii. …
- Esire Kaplıcaları …
- Eğrigöz Kalesi.
Simav ismi nereden gelir?
Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde belirttiğine göre “Germiyanoğlu Beyi Babık, Simavna adlı Rum kralının elinden aldığı için Simav derler. Bir rivayete göre de Simav (Gümüş suyu) anlamına gelir. Hakikaten suları gümüş gibi berraktır.”
Simav nerelere yakın?
Simav ilçesi, Kütahya ilçelerinden kuzeyinde Tavşanlı, doğusunda Emet, Hisarcık, Gediz ve Şaphane, güneyinde Pazarlar ilçeleriyle birlikte batısında da Manisa’nın Demirci ve Balıkesir’in Dursunbey ve Sındırgı ilçeleriyle de komşudur. İl merkezine uzaklığı ise yaklaşık 140 km’dir.
Kütahya neyi ile ünlüdür?
Her yerleşim biriminin olduğu gibi Gediz‘inde kendine özgü yemekleri ve farklı bir damak zevki vardır.Tarhana çorbası, Gediz güveci, Gediz höşmehrimi ve sırık kebabı,Gediz mutfağının öne çıkan yemekleridir. Yeteri kadar kırmızı biber, soğan ve arzu edildiği kadar acı biber rendelenir.
Simav’da ne yetişir?
Kuru tarım arazilerinde; buğday, arpa, çavdar, nohut, haşhaş, kuru fasulye, ayçiçeği, mısır, yem bitkileri ekimi ile uğraşılır.
Kütahya Emet Neyi Meşhur?
Türkiye’de sadece Emet ilçesi Eğrigöz Dağı’ndaki yaylalarda yetişen, sarıot ve kekik yiyen hayvanların peynirinden yapılan ve özel mayalanan hamur kullanılan Emet pidesi, ilçedeki termal tesislere tatil için 81 ilden gelen vatandaşlar için vazgeçilmez lezzet oluyor.
Simav manasi nedir?
Seyahatnamesinde Simav ismini şöyle açıklar; ” Germiyanoğlu Beyi BABİK BEY Simavna adlı Urum kralı elinden aldığı için Simav derler. Bir söylentiye göre de SİM-AB (GÜMÜŞ SU)’YUNDAN gelmedir derler. Gerçekten suları gümüş gibi berraktır.”
Kütahya Simav hangi boydan?
Kütahya-Simav Kızık (Kınık)
Eynal nerenin ilçesi?
Eynal Kaplıcaları: Kütahya Simav’da yer alan Eynal Kaplıcaları, üç bin yıldan bu yana birçok hastalığa iyi gelen şifalı suları ile biliniyor.
Simav Gölü nerededir?
Simav Gölü, Simav ilçesinin kuzeybatısında Simav Ovası’nda bulunan şu anda 5 km2’lik bir alana sahip olan göl ,sazlık ve bataklıktır. 1967 yılında DSİ tarafından Kilise köyde şimdiki adıyla Boğazköy den kanal açılarak su 2065 hektarlık göl drenaj kanallarıyla kurutulmuştur. Kurutulması 1982’de tamamlanmıştır.
Kütahya Tavşanlı ne ile meşhur?
Kütahya‘nın diğer ilçeleri gibi termal turizm konusunda oldukça zengin olan Tavşanlı aynı zamanda kömür ve leblebi konusunda oldukça bilinmektedir. İsmini ise Yıldırım Beyazıt’ın bölgede birçok tavşan görmesinden dolayı almıştır.
Kütahya’da ne var?
Kütahya Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler
- Aizanoi Antik Kenti. 157. Eski Kalıntılar.
- Dumlupınar Şehitliği. Dini Yerler.
- Kütahya Ulu Camii. Dini Yerler.
- Macar Evi Müzesi. Özel Müzeler.
- Kütahya Kalesi. Kaleler.
- Hayme Ana Turbesi. Dini Yerler.
- Çini Müzesi. Özel Müzeler.
- Germiyan Sokağı Merkezi ve İlgi Çekici Noktalar.
Kütahya en çok ne yetişir?
Kütahya‘nın verimli ovalarında en çok tahıl ekilir. Sebzecilik ve meyvecilik de oldukça gelişmiştir. Başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, mısır, baklagiller (nohut, fasulye ve burçak), şekerpancarı, kenevir lifi, kenevir tohumu, sakız ve tohum olarak haşhaş, patates ve soğandır. Ayçiçeği de ekilir.
Kütahya’da zeytin yetişir mi?
Kütahya ikliminde zeytin yetiştiriciliği yapmak biraz zordur ama ev içerisinde saksıda , kapalı balkonda zeytin ağacı yetiştirebilirsiniz.