LGS sınavına girmeyen öğrenciler ne yapacak?

LGS’ye girmeyen öğrenci ne olur?

Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabiliyor. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmıyor. Yani LGSye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabilecek.

LGS sınavına girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek?

LGS‘ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

LGS tercihi yapmayan öğrenciler ne olacak?

Tercih yapmayan öğrenciler açık liseye kayıt yaptırmak durumunda kalacak. Tercih yapan ama tercihine yerleşemeyenler de yine açık liseye yerleştirilecek. LGS Yerel tercihte 5, sınavla öğrenci alan okullar için ise öğrencilerin 10 tercih hakkı var. Yerleştirme sonuçları ise 26 Temmuz’da açıklanacak.

LGS yi kazanamayan öğrenciler ne yapacak?

Yeni sisteme göre merkezi sınava katılmayan ya da sınavı kazanamayan öğrenciler, mahalli yerleştirme ile evlerine en yakın liselere tercihlerine göre yerleştirilecek.

LGS’ye girmedim ne yapmalıyım?

LGSye girmeyenler okul başarı puanına göre ikametine yakın ya da komşu ilçelerden tercih yapabilecek. LGSye girmeyenler de E Okul üzerinden tercihlerini yapabilecek. E Okul üzerinden Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar sayfasından tercihlerini yapacak. Lise tercihleri 5-16 Temmuz’da yapılacak.

LGS’ye girmek mecbur mu?

Sınava girmek zorunlu değildir.

LGS sınava girmeyenler nasıl tercih yapacak?

LGS‘ye girmeyenler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapacak. Bu durumda da 10 okul tercih edebilecek. Bu öğrencilere sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılmayacak.

Lise tercihi yapmayanlar ne olacak?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olanlar belirlenen tarihlerde komisyon tarafından yerleştirilecek.

Lise tercihlerini yapmazsak ne olur?

Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

LGS yi kazanamayanlar ne yapacak 2020?

HİÇBİR LİSE KAZANAMAYANLAR NE YAPACAK? 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Ek yerleştirme Yerleşemeyenler ne yapacak?

Üniversite sınavında barajı geçmiş ya da sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan tercih yapmayan ya da tercihleri sonucunda herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar ek kontenjandan faydalanabilir. Bir bölüme yerleştirilmiş adaylar kayıt yaptırmasalar dahi ek tercihten faydalanamazlar.

LGS’ye 2 kez girilir mı?

“Hayır, değişiklik yok. Sınav 2020 yılında olduğu gibi iki oturum halinde uygulanacak. Sınav 6 Haziran 2021 tarihinde, birinci oturum saat 09.30’da, ikinci oturum ise saat 11.30’da olacak. Sınav başvuruları merkezi olarak yapıldı.

LGS’ye girmesem ne olur?

LGSye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak. E okul üzerinden yapılan tercihler, okula gidip onaylandıktan sonra yerleştirme süreci bekleniyor. Öğrenciler ilk tercihlerinde yerleştirilemezse; bir kez daha tercih süreci başlıyor.

2021 LGS zorunlu mu?

Başvurusu Bakanlık tarafından otomatik gerçekleştirilen öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmayacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

LGS sınavına girmeyenler ne yapacak 2022?

LGS sınavına girmek zorunlu olmadığı için, LGS sınavına girmeden liseye yerleşmek mümkün. Öğrenciler, sınavsız geçiş hakkını kullanarak kendi yakınında bulunan bir liseye geçiş yapabilir. LGS sınavına katılmayan öğrenciler, anadolu liselerine, meslek liselerine ve Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşebiliyor.