Likya Yolu başlangıcı neresi?
Likya Yolu başlangıcına nasıl gidilir?
Likya Yolu‘nun başlangıç noktası, ülkemizin sevilen turistik beldelerinden biri olan Fethiye’de bulunuyor. Fethiye’ye en yakın havaalanı olan ve yaklaşık 2 saat uzaklığında bulunan Dalaman Havaaalanı’nı tercih edebilirsin. Rotayı tersinden takip etmek istersen de Antalya’ya uçak biletleri için bakabilirsin.
Likya Yolu Nerede Başlar?
Likya yolu nerede başlar? diye merak edenler, Fethiye’den başlayıp Antalya’ya uzanan bir rotadır. Bu tarihi yürüyüş rotası, Teke Yarımadası’nda bulunan patikaların işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuştur. Likya yolunu tamamlayabilmek için ortalama 21 gün gerekmektedir.
Likya Yolu nereden başlayıp nerede bitiyor?
O zamanlar Hisarçandır Köyü’nde bitiyordu, ancak yeni eklenen rotalarla birlikte uzunluğu 535 km’ye ulaştı ve Geyikbayırı mevkiinde sona eriyor. Fethiye’den başlayıp Antalya’da son bulan bu tarihi yürüyüş rotası, Teke Yarımadası’ndaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş.
Likya Yolu hangi şehir?
Muğla’nın Fethiye ilçesinden Antalya’ya uzanan 540 kilometrelik “dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri” kabul edilen Likya Yolu, misafirlerine eşsiz manzaralarıyla tarihi derinlik sunuyor.
Likya Yolu tek başına yürünür mü?
Uzun lafın kısası, Likya yolu tek başına, rehber olmadan cayır cayır yürünür.
Likya Yolu etapları kaç km?
Likya Yolu etapları 555 kilometrelik uzunluğundaki Likya Yolu‘nu yürümek isteyenler güzergahı farklı etaplara bölerek 3-5-7-10 ar günlük etkinliklerle kotarabilirler. Tamamını bir seferde yürümek için performansa ve kondisyona göre 25-40 gün arası gibi bir zaman dilimini ayırmak gerekir.
Likya yoluna ne zaman gidilir?
Likya Yolu‘nun tamamını yürümek 1 ay kadar sürüyor ancak o kadar zamanınız yoksa, parkurları bölerek yürümek de mümkün. Yürüyüş için en uygun zaman Nisan – Eylül ayları arasında olsa da, zorluk derecesi düşünüldüğünde çok sıcak yaz aylarına kalmamak yerinde bir karar olur.
Likya Yolu nereden geçer?
Fethiye’den başlayıp, Antalya’da son bulan 539 km.lik bir parkurdur. En önemli kentleri; başta Patara (başkent), Xanthos (santos), Pinara, Olympos (olimpos), Myra (mira) ve Tlos (talos)’tur. Bu önemli kentlere daha sonra Phaselis (faselis)’te eklenmiştir.
Likya bölgesi neresidir?
Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi‘nde Teke Yarımadası’nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur.
Likya Yolu hangi ilçede?
Likya Yolu, Teke Yarımadası üzerinde batıda Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, kuzeyde Burdur’un Gölhisar ilçesi ve doğuda Antalya arasında kalan bölgede bulunuyor.
Likya Turu nereleri kapsıyor?
Xantos, Tlos, Olimpos, Patara, Simena ve Myra kentlerine uzanan Likya turu, misafirlerini önce Göcek ve Dalyan arasında bir tekne turuna davet ediyor. Sazlıklar arasından panoramik manzaraların izlendiği, Caretta-Caretta kaplumbağaları eşliğinde yüzme molalarının verildiği turda sizi eşsiz bir doğa yürüyüşü bekliyor.
Likya Yolu yazın yürünür mü?
Likya Yolu‘nun tamamını yürümek 1 ay kadar sürüyor ancak o kadar zamanınız yoksa, parkurları bölerek yürümek de mümkün. Yürüyüş için en uygun zaman Nisan – Eylül ayları arasında olsa da, zorluk derecesi düşünüldüğünde çok sıcak yaz aylarına kalmamak yerinde bir karar olur.
Likya Yolu’nda ne giyilir?
Çifter çifter iç çamaşırı, çorap, tişört, geceleri yürüyüş yapmayacaksanız ceket, mevsim itibarıyla gerek yoksa polar gibi malzemeleri lütfen evinizde bırakın. Birkaç gün kokmanın, üzerinizde kirli giysilerle dolaşmanın hiçbir zararı yok.
Likya Yolu’nda telefon çeker mi?
Likya yoluna Patagonya gibi hazırlanmak Likya yolunu genel olarak düşündüğümüzde, yolun %70’inde sağlıklı telefon iletişimi kurulabilmektedir.
Likya Yolu yalnız yürünür mü?
Uzun lafın kısası, Likya yolu tek başına, rehber olmadan cayır cayır yürünür.