Limni köyü nerede?
Limni Gölünde ne yapılır?
Limni Gölü Tabiat Parkı’nda Yapılabilecek Aktiviteler Yayla gezileri, ekoturizm faaliyetleri, tarihi alan gezileri, doğa yürüyüşü, kış sporları, fotoğrafçılık, atv, bisiklet aktiviteleri yapılabilir.
Trabzon Limni Gölü Nasıl Gidilir?
Ayrıca Limni Gölüne ulaşım Trabzon Gümüşhane yolu üzerinden Zigana Geçidi mevkisinden yaklaşık olarak 10 kilometre sonra Limni Gölüne ulaşmak mümkündür.
Limni gölünde mangal yapılıyor mu?
LiMNi GÖLÜ MİLLİ PARKI İŞLETMECİLİĞİ Burada işletilmekte olan küçük bir tesis, Limni gölü ziyaretçilerine “kendin pişir kendin ye” tarzında mangal ve et temini ile hizmet veriyor. Ayrıca demlikle çay yapılıyor. Çok şirin ahşap masalarla çevrili göl kenarında isteyenler çadır da kurabiliyor.
Limni Adası nerede?
Limni veya Ilımlı (Yunanca: Λήμνος Lemnos) Kuzeydoğu Ege Yunan adaları grubuna giren, Gökçeada’nın güneybatısında bulunan Yunan adasıdır. Osmanlı kaynaklarında ismi Tin-i Mahtum ada olarak da geçer.
Altınpınar Limni gölü nerede?
Gümüşhane kent merkezine 37, Torul ilçesine ise 15 kilometre uzaklıktaki Altınpınar köyü sınırlarındaki göl, yaylaların bulunduğu alanda, denizden 1880 metre yükseklikte yer alıyor.Yerleşim merkezlerinin yakın çevresinde veya rekreasyonel kaynak değerlerine ve ziyaretçi potansiyeline sahip, sadece günübirlik kullanım …
Limni Gölü hangi şehirde?
Limni Gölü Nerede? Limni Gölü, Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunmakta. Limni Gölü ulaşım nasıl sağlanır diye baktığımızda göl, Gümüşhane’ye 44 kilometre ve Torul ilçesine 20 kilometre uzaklıkta. Zigana Köyü ve Limni Gölü arasında ise 5,5 kilometrelik bir mesafe var.
Limni Gölü arası kaç km?
Limni Gölü ulaşım nasıl sağlanır diye baktığımızda göl, Gümüşhane’ye 44 kilometre ve Torul ilçesine 20 kilometre uzaklıkta. Zigana Köyü ve Limni Gölü arasında ise 5,5 kilometrelik bir mesafe var.
Limni Gölü nasıl oluşmuştur?
İlçeye bağlı en büyük köy olan Altınpınar köyü sınırlarında denizden bin 880 metre yükseklikte, sarıçam ormanlarının arasında yüzyıllar önce meydana gelen heyelan sonucu oluşan Altınpınar Limni Gölü, özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Limni adasını kim aldı?
Limni Kuşatması, Osmanlı Donanması’nın 1657 yılında, bir yıl önce Venedik’in eline geçmiş olan Limni adasını geri almasıyla sonuçlanan deniz harekâtı; 1645-1669 Osmanlı-Venedik Savaşı’nın bir evresi.
Limni adasına nasıl gidilir?
Limni Adası‘na Nasıl Gidilir? Midilli, Sisam, Sakız ve Kavala’dan her gün deniz otobüsü seferleri ile adaya ulaşılmaktadır. Ayrıca belirli birkaç gün ve saatte Dedeağaç, Selanik, Pire ve Rifina’dan da feribot seferleri yapılmaktadır. Limna Adası‘na havayolu ile ulaşmak da mümkündür.
Limni gölü nasıl oluştu?
İlçeye bağlı en büyük köy olan Altınpınar köyü sınırlarında denizden bin 880 metre yükseklikte, sarıçam ormanlarının arasında yüzyıllar önce meydana gelen heyelan sonucu oluşan Altınpınar Limni Gölü, özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Limni Gölü hangi ilçede?
Limni Gölü, Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Zigana köyünde bulunan bir göldür.
Limni Gölü Gümüşhane arası kaç km?
Limni Gölü, Gümüşhane‘nin Torul ilçesi sınırlarında bulunmakta. Limni Gölü ulaşım nasıl sağlanır diye baktığımızda göl, Gümüşhane‘ye 44 kilometre ve Torul ilçesine 20 kilometre uzaklıkta. Zigana Köyü ve Limni Gölü arasında ise 5,5 kilometrelik bir mesafe var.
Limni Gölü kaç rakım?
Hem Gümüşhane hem de Trabzon’dan yaklaşık 45 dakikada ulaşımın sağlanabildiği 2 bin 24 metre rakımlı Limni Gölü Tabiat Parkı’na Zigana Dağı’ndan ve Zigana köyünden ulaşımı sağlayan beton yollarda kar ve taş temizliğinin yapılmasının ardından tesisler Covid-19 kurallarıyla birlikte ziyaretçilere açıldı.
Limni Gölü hangi ilde?
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı, kar yağışının ardından bembeyaz görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor.