Lisanslama sınavı nedir?

SPK belgesi olan ne kadar maaş alır?

Maaş Bilgileri SPK dahilinde ve kamu kurumu uzman maaşları 7 bin 500 TL’den başlarken; uzman yardımcısı kadroları için ilgili maaş tarifesi ise 6 bin 500 TL’den başlamaktadır.

Kağıt ortam lisanslama sınavı nedir?

Sınav, sermaye piyasasında çalışmak isteyenlerin (Bankalar, Aracı Kurumlar gibi) girmesi gerekli olan bir sınavdır. Lisans belgeleri faaliyet alanı ve uzmanlık konusuna göre farklılık göstermektedir. Hangi faaliyet alanında çalışılmak isteniyorsa o alandaki sınavlara girilip başarılı olunması gerekmektedir.

SPK Lisanslama sınavı yılda kaç kez yapılıyor?

Yanıt 2: Aksi kararlaştırılmadıkça lisanslama sınavları her yılın Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda 2 kez yapılmaktadır.

SPL sertifikası nedir?

Bu belge genel ismiyle SPK lisans yada SPK lisans belgesi olarak adlandırılmaktadır. Lisansa Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) isimli bir kuruluş tarafından yapılan sınavı geçerek sahip olunabilmektedir. Bu sınavlar da genel ismi ile SPK sınavı ya da SPK lisans sınavı olarak bilinmektedir.

SPK lisansı olanlar hangi işlerde çalışabilirler?

Hisse Senedi piyasası müşteri temsilcisi. Sabit Getirili sermaye piyasası araçları ve repo-ters repo müşteri temsilcisi. Yatırım fonları müşteri temsilcisi. Aracı kurum acentesi olarak faaliyet gösteren banka şubelerinde ve katılım bankalarında acentelik işlemlerinden sorumlu müşteri temsilcisi.

SPK lisansı almak zor mu?

özellikle bankacılık sektöründe son derece geçerli olan ileri düzey sınavı bir o kadar da zordur. sınava girenlerin sınavdan başarılı sayılmaları için Sınav konularının her birinden alınacak notun 100 üzerinden en az 60 olması ve Alınan notların aritmetik ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.

SPK Lisanslama sınavı kimler başvurabilir?

SPK lisans belgelerini üniversite mezunu olan herkes alabilir. Bu konuda işletmeci iktisatçı, mühendis, doktor, hukukçu gibi bir ayrım yoktur. Örneğin, endüstri müdendisi olan bir kişi Gayrimenkul Değerleme lisansını alabilir. Ya da bir hukukçu, Düzey 3 lisansını alabilir.

SPL sınavı kaç saat sürüyor?

sınav, ilk dördü öğleden önce, son dördü öğleden sonra olmak üzere 8 dersten oluşuyor. sabah oturumu 9:30’da başlayıp, 12:30’da sona ererken; öğle oturumu 14:30’da başlayıp, 17:30’da sona eriyor. her ders için ayrılan süre 45 dakika. her testte 25 soru var ve sorular dört şıktan oluşuyor. lisansı alabilmek için yeter …

SPL sınavları yılda kaç kez yapılır?

SPL Düzey 1 Lisans Sınavı Kağıt Ortamında Yılda iki kez yapılmaktadır. sınavı Muhtemelen Mayıs 2022 Tarihinde Yapılacaktır. Els Sınavları İstanbul’da her zaman yapılmaktadır.

SPK Düzey 1 sınavı ne zaman 2021?

2021 yılı içerisinde kağıt ortamda yapılacak SPK lisanslama sınavları, Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SPL sertifikası nasıl alınır?

1- Lisans belge başvurusu nasıl yapılmaktadır?

  1. SPL Başvuru Sistemi üzerinden giriş yapıldıktan sonra “Lisanslarım” sekmesine tıklanır.
  2. Başvurulmak istenen lisansın yanında yer alan “Lisansa Başvur” butonuna tıklanarak başvuru işlemi başlatılır.

SPK sınav ücreti ne kadar?

Ücret Tarifesi

Hizmet Ücret Türü Ücret (TL – KDV Dâhil)
Kâğıt Ortam Sınav Ücreti (Normal Adaylar) 320
Kâğıt Ortam Sınav Ücreti (Üniversite 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri İçin) 180
Elektronik Lisanslama Sınavları Modül (Sınav Konusu) Ücreti 105
Sınav Sonuç İtiraz Ücreti 25

SPK eğitim Semineri ne işe yarar?

SERMAYE PİYASASI KURULU EĞİTİM SEMİNERLERİ Kurul Uzmanlarınca SPK‘nın tanıtımının yanı sıra, seminerde sermaye piyasasına ilişkin kavramlar, işleyiş mekanizması ve piyasalar hakkında teorik bilgi ve örnek olay uygulamalarına yer verilecektir.

SPK sınavına nasıl hazırlanılır?

* SPK sınavlarındaki soru tipleri iyi bellenmeli ve konulardaki belli başlı noktalar araştırılabilir. Hangi aday hangi düzey sınavına girecekse o konuları çalışmalı ve anlamalıdır. * Özellikle mevzuat ve yönetmelik değişiklikleri öğrenilmelidir. SPK‘dan mutlaka mevzuat değişiklikleri takip edilmelidir.

SPK lisansı alanlar hangi işlerde çalışabilirler?

Hisse Senedi piyasası müşteri temsilcisi. Sabit Getirili sermaye piyasası araçları ve repo-ters repo müşteri temsilcisi. Yatırım fonları müşteri temsilcisi. Aracı kurum acentesi olarak faaliyet gösteren banka şubelerinde ve katılım bankalarında acentelik işlemlerinden sorumlu müşteri temsilcisi.