Malatya’da kaç tane mahalle var?

Malatyada kaç tane köy var?

Malatya İlçeleri Malatya‘nın biri Merkez olmak üzere on dört ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 333.001 olup, 281.776’sı ilçe merkezinde, 51.225’i köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 26, Çolaklı bucağına bağlı 21 köyü vardır. İlçe toprakları dalgalı düzlüklerden meydana gelir.

Malatyada kaç hane var?

Kahramanmaraş 249 bin 670, 24. Sakarya 249 bin 670, 25. Ordu 214 bin 556, 26. Trabzon 213 bin 190, 27. Malatya 191 bin 87, 28.

Malatya Battalgazi kaç mahalle var?

BATTALGAZİ MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, MALATYA

İLÇE ADI BATTALGAZİ MAHALLE SAYISI BATTALGAZİ KÖY SAYISI
BATTALGAZİ 103 0

Yeşilyurtta kaç mahalle var?

İlçe yerleşim alanı bakımından dağlık olup, yüzölçümü 568 km2’dir. İlçe doğuda Malatya, batıda Akçadağ ve Doğanşehir, güneyde Adıyaman ve Çelikhan ilçesi, kuzeyde ise Malatya ile çevrilidir. İlçe Yeşilyurt Belediyesi ve 82 mahalleden oluşmaktadır.

Malatya Darende Kürt mü Türk mü?

Bugün ilçe merkezi Sünni Türk ve Sünni Kürt ağırlıklıdır. İlçe nüfusunun %30 civarı nüfusunu Alevi Türkmenler oluşturmaktadır.

Malatya Arapgir Alevi mi?

İlçe Alevi nüfusu oranının Malatya genelinde en fazla olduğu üçüncü ilçedir. İlçedeki hem Sünnilerin hem de Alevilerin büyük çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. Az sayıda Sünni ve Alevi Kürt nüfusu da vardır.

Malatya hangi ilçeleri Kürt?

Malatyanın Pütürge ve Kale ilçeleri Sünni Kürt nüfusun çoğunluk olduğu ilçelerdir. Bu iki ilçede de Türk nüfusu vardır. Ayrıca bu ilçelerde Kürt olarak gösterilen kişiler de genelde Türklüğü savunmaktadır. Canbegli ve İzollu Aşiretleri bu ilçelerdeki Kürt nüfusunu oluşturur.

Malatyalılar birbirine ne der?

1. Elazığlılar senelerdir Malatyalılar‘a “Kofik” derler. Kofik kuru bibere deniyor. İçi boş olduğundan, sanırız Malatyalılar‘ içi boş demek istiyorlar..

Malatya Battalgazi ilçesi Kürt mü?

Etraftaki yerleşimlerin çoğu Türk olduğu için zaman içinde Türk ve Kürt nüfusu aynı oldu. Bugün ise ilçe dediğimiz yer İl merkezi ile birleştiği için Kürt nüfusu Battalgazi genelinde oldukça düşük orana inmiştir. Yeşilyurt ise Sünni Türk nüfusun olduğu bir ilçe idi.

Malatya Battalgazi nüfusu kaç?

Battalgazi nüfusu 2021 yılına göre 304.750. Bu nüfus, 150.100 erkek ve 154.650 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,25 erkek, %50,75 kadındır.

Yeşilyurt kaç köyü var?

Toplam 17 köy bulunmaktadır.

Malatya Yeşilyurt merkeze kaç km?

Malatya Yeşilyurt Arası Kaç Km

Malatya Yeşilyurt Kaç Km 14 Km
Malatya Yeşilyurt Kaç Saat 11 Dakika
Uçuş Mesafesi 9 Km
Uçuş Süresi 2 Dakika

Malatya hangi ırk?

Şehirde Türkler ve Kürtler yaşamaktadır. Sunni ve Alevi nüfusu da iç içe yaşamaktadır. Malatya ilimiz Dogu Anadolu Bolgesinde yer aldığı için bazı insanlarimiz burada Kürtlerin çoğunlukta yaşadığını düşünmektedir. Ancak Malatya‘da etnik olarak Türkler çoğunluktadır.

Malatyanın kökeni nedir?

Malatya’nın isim kökü Hititçede bal anlamına gelen “melid”den türediği ve Hitit kitabelerinde “öküz başı ve ayağı” ile ifade edildiği belirtilmiştir. “Melit+ava” ise “bal ülkesi” anlamına gelmektedir. Sonra bu isim “Meliddu”, “Melide”, “Melid”, “Milid”, “Milidia”, “Melitea” olarak kitabelerde geçmiştir.

Arapgir halkı Kürt mü?

Arguvan ve Hekimhan ilçeleri Alevilerin çoğunluk olduğu ilçelerdir. Arapgir ilçesi ise Aleviler ile Sünnilerin nüfus olarak yarı yarıya olduğu bir ilçedir. Malatya Merkez hahil birçok ilçede Alevi yerleşimleri vardır. Malatya’nın Pütürge ve Kale ilçeleri Sünni Kürt nüfusun çoğunluk olduğu ilçelerdir.