Malatya kaç tane ilçesi var?

Malatya ilinin ilçeleri nelerdir?

Malatya İlçeleri Başlıca ilçeleri; Hekimhan, Kale, Pütürge, Kuluncak, Arapgir, Yeşilyurt, Akçadağ, Yazıhan, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol’dur.

Malatyalılar hangi mezhepten?

Malatya ciddi Alevi nüfusunun oldugu bir ildir. Alevilerin çoğunluğu Türkmen Alevisidir.

Malatya’nın en büyük ilçesi neresidir?

Malatya ilinin en kalabalık ilçesi Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleridir. Yeşilyurt ilçesinin nüfusu 319,618 iken Battalgazi ilçesinin nüfusu 304.787 olmaktadır. Malatyanın nüfusunun büyük bir bölümü bu ilçelerde yer almaktadır. Ayrıca nüfus açısından en küçük ilçesi Kale ve Doğanyol ilçeleridir.

Malatya’nın en güzel ilçesi neresi?

ARAPGİR – MALATYANIN GÜZEL VE HÜZÜNLÜ İLÇESİ

Malatya merkez ilçeleri hangileri?

Battalgazi (300.000 – merkez ilçe)

Muğlanın ilçeleri nelerdir?

Muğlanın ilçeleri

  • Menteşe (Merkez ilçe)
  • Bodrum.
  • Dalaman.
  • Datça.
  • Fethiye.
  • Kavaklıdere.
  • Köyceğiz.
  • Marmaris.

Malatyanın kökeni nedir?

Malatya’nın isim kökü Hititçede bal anlamına gelen “melid”den türediği ve Hitit kitabelerinde “öküz başı ve ayağı” ile ifade edildiği belirtilmiştir. “Melit+ava” ise “bal ülkesi” anlamına gelmektedir. Sonra bu isim “Meliddu”, “Melide”, “Melid”, “Milid”, “Milidia”, “Melitea” olarak kitabelerde geçmiştir.

Adıyaman halkı Kürt mü?

Adıyaman için Kürtlerin çoğunlukta olduğu bir yer olarak düşünülür ancak anlattığımız gibi Kürt nüfusu abartılacak kadar fazla değildir. Besni ilçesine gelecek olursak Besni nüfusunun da çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. İlçe merkezinde ağırlıklı nüfusu Türkmenler oluşturur.

Malatya nerenin ilçesiydi?

Osmanlı Dönemi’nde Malatya, merkezi Maraş olan Dulkadir Beylerbeyliğinin (eyaletinin) beş sancağından biri olmuş, 18. yy ortalarında iç ayaklanmalar sebebiyle Kahramanmaraş’tan ayrılarak Diyarbakır Eyaleti’ne bağlanmıştır.

Malatya il olmadan önce nereye bağlıydı?

Osmanlı Dönemi’nde Malatya, merkezi Maraş olan Dulkadir Beylerbeyliğinin (eyaletinin) beş sancağından biri olmuş, 18. yy ortalarında iç ayaklanmalar sebebiyle Kahramanmaraş’tan ayrılarak Diyarbakır Eyaleti’ne bağlanmıştır.

Malatya merkez ilçesi neresi?

Malatya Merkez Doğu Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Malatya Merkez ilçesi Malatya iline bağlıdır. Malatya Merkez yüzölçümü 12,259 km2 alan olup, alan olarak Türkiye’nin 12. en büyük ilçesidir.Malatya Merkez haritası konumu ise 38° 21′ 19.3032” Kuzey ve 38° 20′ 0.6972” Doğu gps koordinatlarıdır.

Malatya merkez ne diye geçiyor?

Arapgir (11.000) Arguvan (8.000) Battalgazi (300.000 – merkez ilçe)

Malatya merkezde kaç ilçe var?

Malatya‘nın biri Merkez olmak üzere on dört ilçesi vardır. Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 333.001 olup, 281.776’sı ilçe merkezinde, 51.225’i köylerde yaşamaktadır. Merkez bucağına bağlı 26, Çolaklı bucağına bağlı 21 köyü vardır. İlçe toprakları dalgalı düzlüklerden meydana gelir.

Muğla’nın kaç ilçesi var isimleri?

Muğlanın ilçeleri sırasıyla; Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan şeklinde sıralanabilir. Muğlanın Kaç İlçesi Vardır? Muğlanın 13 ilçesi bulunmaktadır. Bununla beraber en büyük üç ilçe; Milas, Bodrum ve Fethiye olarak belirlenmiştir.

Muğla’nın en güzel ilçesi hangisi?

Muğlanın Güzel İlçesi Akyaka.