Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü ne iş yapar?

Maliye Bakanlığı Neyi denetler?

Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak; bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak.

Vergi dairesinde gelir uzmanı ne iş yapar?

Gelir Uzmanı Ne Demek? Gelir uzmanı, vergi ile ilgili olan konularda öneri ve görüşlerde bulunmak amacıyla görev alan kişiye verilen mesleki unvandır. Gelir uzmanı, vergi tahsilatlarına ait işlerle ilgili çalışmalar yürütür.

Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı olan vergiler ile diğer gelirleri, Anayasa ve vergi kanunları çerçevesinde, mükellef haklarını gözeterek tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Gelir idaresi Başkanlığının amacı nedir?

GİB açılımı Gelir idaresi başkanlığı olan yapılanma halktan vergi toplanmasını ve gereken şekilde harcanmasını sağlamaktadır. Bu yapılanma birçok devlette bulunmak da ve Türkiye de de başarı ile işlemektedir.

Maliye ne işlere bakar?

Maliye devletin, vatandaşların, kurum ve kuruluşların mali faaliyetlerini inceler. Bu faaliyetlerin nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır. Pek çok açıdan finans kelimesi ile ilişkilendirilmektedir.

Maliye ne ile ilgilenir?

Maliye, kamu maliyesi, veya kamu ekonomisi, devletin mali faaliyetlerini inceleyen ve bu faaliyetlerin neden ve sonuçlarını araştıran bilim dalıdır. Kamu maliyesi, devletin gelirlerinin ve harcamalarının ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini incelemektedir.

Vergi dairesinde çalışanlar ne iş yapar?

Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Vergi uzmanı Hangi bölüm?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı nerede?

Gelir İdaresi Başkanlığı Adres, Telefon ve Faks Numaraları

Adres : Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı / ANKARA
Telefon : +90 312 302 17 00
Faks : +90 312 302 15 39

Gelir İdaresi Başkanlığı hangi illerde var?

29 İlde Vergi Dairesi Başkanlığı kuruldu

SIRA NO. ADI KURULUŞ YERİ
1. ADANA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ADANA
2. ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA
3. ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANTALYA
4. AYDIN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AYDIN

5345 sayılı kanun nedir?

MADDE 1.- Bu Kanunun amacı; gelir politikasını adalet ve tarafsızlık içinde uygulamak; vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamak; mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak; mükellef haklarını gözeterek yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle yükümlülüklerini kolayca yerine getirmeleri için gerekli …

Gelir Müdürlüğü Nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Maliye 4 yıllık ne iş yapar?

Maliye bölümü mezunları, serbest muhasebeci, mali müşavir, yeminli müşavir, çeşitli kamu kurumlarında memur gibi alanlarda çalışabilir ve kendi işlerini kurabilirler.

Maliye memuru nasıl olunur?

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olan herkes olabilir. Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir.

2 yıllık maliye mezunu ne iş yapar?

2 Yıllık Maliye İş Olanakları Mezunlar; Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Devlet Planlama Teşkilatı, Mahalli İdareler, Belediyeler, Sayıştay ve diğer kamu kuruluşları ile bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında iş bulabilirler.