Maliye okuyanlar hangi dersleri görür?

Maliyeden mezun olanlar ne iş yapar?

Kamuda ilgili bakanlıklarda görev alabilirler. Bakanlıkların haricinde özel sektör göz önünde bulundurulursa; serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), yeminli mali müşavir (YMM), gümrük müşavirliği gibi alanlarda çalışabilirler ya da kendi işyerlerini açabilirler.

Maliyede matematik var mi?

Maliye bölümünde kamunun ekonomik düzenini göreceksin. 1. Sınıfta hemen hemen her bölümde olduğu gibi matematik dersi göreceksin fakat bir şekilde üstesinden gelebilirsin. Maliye belki de matematiğin iyi olmamasına rağmen seçebileceğin en iyi bölümlerden birisi.

Maliye bölümü mezunları hangi sınavlara girebilir?

Maliye mezunları hem KPSS A Grubu hem de B grubu sınavına girebilmektedir. B grubu diye bilinen sınav KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Sınavda alan dersi olmadığı için bölümün bir artı veya eksisi yoktur. KPSS A Grubu sınavı ise İİBF mezunlarının gözde mesleklere giriş yapabileceği en önemli sınavdır.

2 yıllık maliye ne iş yapar?

2 Yıllık Maliye Mezunları Ne İş Yapar, Nerede Çalışır? Genel olarak faaliyet alanı, kamu harcamalarının hukuki ve ekonomik değerlendirilmesi, özel kesim ve kamu kesimi arasındaki fon akımlarının ekonomik ve sosyal etkileridir. Kamu kesiminde çalışanlar devlet harcamalarını denetleme ve uygulama görevi yaparlar.

Maliye memurları ne kadar maaş alıyor?

2022 Maliye Meslek Elemanı Maaşları Maliye Meslek Elemanı maaşı ortalama olarak aylık 6076,5_TL’dir. En düşük Maliye Meslek Elemanı maaşı 4253_TL, En yüksek ise 7900_TL’dir.

Maliye Bakanlığı memur ne iş yapar?

Maliye politikalarını hazırlamak ya da hazırlanmasına yardımcı olmak, maliye politikasının uygulanması, uygulamanın takibi ve denetlenmesi hizmetlerini yapmak, ülkenin ekonomisine yön vermek görevlerini üstlenen Maliye Bakanlığı bünyesinde çok sayıda memuru barındırır.

Maliye bölümü sayısal mı?

Maliye Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Maliye bölümü Okumak isteyen kişilerin öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli puan alması ve barajı geçmesi gerekir. Aynı zamanda bu bölümü okuyacak kişilerin sayısal yeteneği yüksek, hesaplama becerisi, pratik düşünce yeteneği ve araştırmacı yapısı olması gerekir.

Maliye sayisal mi Sozel mi?

Ağırlıklı olarak sayısal mı sözel mi? Maliye yazmayı düşünüyorsanız hem sayısal hem sözel zekanıza güveniyor olmanız gerekli. İktisat, muhasebe gibi sayısal, hukuk gibi sözel dersleri bir arada göreceksiniz.

Maliye KPSS kaç oturum?

Adaylar KPSS 2. oturumda Hukuk, İktisat, Maliye testlerini sürecek ve her bir test için 50 dakika süre verilecek. ÖSYM sınava girecek adaylara KPSS giriş belgesi ve saat uyarısında bulundu. Bugün uygulanacak olan 2021-KPSS için adayların sınav giriş belgelerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Maliye KPSS alan var mı?

Lisans düzeyinde yapılan KPSS‘lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

2 yıllık maliye bölümü dersleri nelerdir?

Maliye bölümünde alınan en temel dersleri, kamu maliyesi, muhasebe, istatistik, ticaret hukuku, işletme, vergi hukuku ve bütçe gibi temel dersler okutuluyor. Tüm okutulan bu derslerin aslında pek çoğu lisans bölümü niteliğindedir.

Maliye okuyan biri ne kadar maaş alır?

Devlet dairelerinde gelir uzmanı müfettiş kadrolarında 3.500-5000 tl,normal memurluk 2500-3000tl, özel sektörde muhasebe & finans departmanında(en az 2_3 yıllık deneyim şartıyla) 2500-3000 tl, vali-kaymakam statüsünde 4500-5000tl, akademik kadrolarda 5000tl ve üzeri maaş alır.

Maliyeciler ne kadar kazanıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Mali İşler Müdür Yardımcısı 6.800 10.660
Mali İşler Sorumlusu 5.340 7.570

Maliye memuru nedir?

Maliye memurları Maliye Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı’nda çalışan memurlara denir. Daha geniş anlamıyla bir kurumun, bir bankanın, yatırım yapılan bir işyerinin ya da mali işlerle uğraşan kurum ve kuruluşların, mali alandaki gerekli olan işlerini yapan, alanında uzman kişilere maliye memuru denir.

Maliye bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Devlet dairelerinde gelir uzmanı müfettiş kadrolarında 3.500-5000 tl,normal memurluk 2500-3000tl, özel sektörde muhasebe & finans departmanında(en az 2_3 yıllık deneyim şartıyla) 2500-3000 tl, vali-kaymakam statüsünde 4500-5000tl, akademik kadrolarda 5000tl ve üzeri maaş alır.