Maliyede matematik var mı?

Maliye bölümü sayısal mı?

Maliye Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Maliye bölümü Okumak isteyen kişilerin öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli puan alması ve barajı geçmesi gerekir. Aynı zamanda bu bölümü okuyacak kişilerin sayısal yeteneği yüksek, hesaplama becerisi, pratik düşünce yeteneği ve araştırmacı yapısı olması gerekir.

Maliye bölümünde hangi dersler var?

Maliye bölümünde alınan en temel dersleri, kamu maliyesi, muhasebe, istatistik, ticaret hukuku, işletme, vergi hukuku ve bütçe gibi temel dersler okutuluyor. Tüm okutulan bu derslerin aslında pek çoğu lisans bölümü niteliğindedir.

Maliye okusam ne olur?

Kamuda ilgili bakanlıklarda görev alabilirler. Bakanlıkların haricinde özel sektör göz önünde bulundurulursa; serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM), yeminli mali müşavir (YMM), gümrük müşavirliği gibi alanlarda çalışabilirler ya da kendi işyerlerini açabilirler.

Maliye sayisal mi Sozel mi?

Ağırlıklı olarak sayısal mı sözel mi? Maliye yazmayı düşünüyorsanız hem sayısal hem sözel zekanıza güveniyor olmanız gerekli. İktisat, muhasebe gibi sayısal, hukuk gibi sözel dersleri bir arada göreceksiniz.

Maliye eşit ağırlık mı?

Eşit ağırlık bölüm mezunları için sınıf, okul öncesi, özel eğitim gibi öğretmenlik bölümleri, ekonomi, maliye, uluslararası ilişkiler gibi finans sektörleri ve psikoloji, hukuk alanında uzmanlık isteyen sektörler işe alım gerçekleştirmektedir.

Maliye çalışanları ne kadar maaş alıyor?

2022 Maliye Meslek Elemanı Maaşları Maliye Meslek Elemanı maaşı ortalama olarak aylık 6076,5_TL’dir. En düşük Maliye Meslek Elemanı maaşı 4253_TL, En yüksek ise 7900_TL’dir.

Maliye bölümü mezunları hangi sınavlara girebilir?

Maliye mezunları hem KPSS A Grubu hem de B grubu sınavına girebilmektedir. B grubu diye bilinen sınav KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Sınavda alan dersi olmadığı için bölümün bir artı veya eksisi yoktur. KPSS A Grubu sınavı ise İİBF mezunlarının gözde mesleklere giriş yapabileceği en önemli sınavdır.

Maliye konuları nelerdir?

Konular burada sayılanlarla da sınırlı olmayıp, Maliye alanını zenginleştiren, analiz ve politika yapma kapasitesinin artışına zemin hazırlayan her türlü çalışmayı kapsamaktadır.

  1. MALİYE TEORİSİ
  2. MALİ HUKUK.
  3. MALİ İKTİSAT.
  4. BÜTÇE VE MALİ PLANLAMA. Kamu Gelirleri. Vergileme İlkeleri. Maliye Politikası Kamu Bütçesi.

Maliye bölümü okuyanlar hangi meslekleri yapabilirler?

İşte maliye mezunları iş olanakları:

  • Değerleme Uzmanlığı
  • Denetmenlik ve Kontrolörlük.
  • Merkez Bankası Uzmanlığı
  • Kaymakamlık.
  • İdari Hâkimlik.
  • Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs.)
  • TBMM.
  • Sayıştay Denetçiliği.

Maliye bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Devlet dairelerinde gelir uzmanı müfettiş kadrolarında 3.500-5000 tl,normal memurluk 2500-3000tl, özel sektörde muhasebe & finans departmanında(en az 2_3 yıllık deneyim şartıyla) 2500-3000 tl, vali-kaymakam statüsünde 4500-5000tl, akademik kadrolarda 5000tl ve üzeri maaş alır.

Sayısal bölümde hangi dersler var?

Sayısal derslere bakıldığında fizik, kimya, biyoloji, matematik ve geometri görülmektedir. Bu dersler arasından biyoloji biraz daha öğrencilerin sözel bulduğu ve biraz daha soğuk durduğu bir alandır.

Bankacılık sayısal mı sözel mi?

Bankacılık ve sigortacılık bölümü sözel puan türüne göre öğrenci kabul ediyor. Fakat bu bölümde öğrencilere sayısal ağırlıklı da birçok ders okutuluyor.

Eşit ağırlık hangi derslere çalışmalıyım?

Türkçe, Matematik ve Edebiyat ağırlıklı bölüm de Geometri, Coğrafya, Tarih ve Felsefe dersleri de bulunmaktadır. Üniversite sınavının 1. aşaması için mutlaka Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih ve Felsefe çözmeniz gerekir. Fen sorularını da çözebilirsiniz ancak bu puanınıza çok fazla etki etmez.

Maliye memuru nasıl olunur?

Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.

Maliye Müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Ortalama Maaşı net asgari ücretin %259.04 üzerinde.