Maltepede Çöpler neden toplanmıyor?
Maltepe Belediyesi neden grevde?
Maltepe‘de çöp toplama gerginliği! … DİSK’e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 23 Şubat’ta grev kararı alınmıştı. İşçilerin günlerdir süren grevi, hafta sonu boyunca devam edecek sokağa çıkma kısıtlamasında da sürdü.
Istanbulda çöpleri kim topluyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘çöp dağları’ sözlerine yanıt veren İmamoğlu, “İstanbul‘da çöp toplama işini ilçe belediyeleri yapar.
Kadıköy’de çöpler neden toplanmıyor?
Kadıköy Belediyesi yetkililerinin durumu polise bildirmesi üzerine, işçilere, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlalden para cezası kesildi. Alınan bilgiye göre, Kadıköy Belediyesi işçileri, 16 Şubat’ta başladıkları grev kapsamında ilçedeki çöpleri toplamama kararı aldı.
Maltepe grev ne oldu?
Anlaşmayı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, sosyal medya hesaplarından duyurdu. Maltepe Belediyesi ile GENEL-İŞ Sendikası arasında yaklaşık 6 aydır devam eden ve 1588 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, sendika 23 Şubat’ta greve çıkmıştı.
Maltepe Belediyesi grev ne zaman bitecek?
“Yasal grevimiz bugün itibarıyla sona ermiştir” “Maltepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 lira oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grevimiz bugün itibarıyla sona ermiştir.”
Istanbul şehir çöplüğü nerede?
Çöp yığınlarının patlamasının ardından bugün İstanbul‘un çöpü Avrupa yakasında Göktürk, Asya yakasında Karakiraz merkezlerinde depolanıyor. Çöpler önce Baruthane, Yenibosna, Halkalı, Aydınlı Hekimbaşı ve Küçükbakkalköy aktarma merkezlerinde presleniyor.
Çöp toplamak kimin görevi?
2- Çöp toplama, yolların temizlenmes, itfaiye hizmetler, zabıta hizmetleri, cadde ve sokak temizliği ve halk sağlığını koruma gibi görevler. 3- Şehir içerisinde imar ile ilgili izin ve belgeler belediyenin görevleri arasındadır. 4- Şehrin ekonomik işleri belediyenin kontrolü altındadır.
Maltepe Belediyesinde grev bitti mi?
6 gündür devam eden grev anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşmayı sosyal medya hesaplarından duyuran Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza şükran borçluyuz.
Grev kırmak suç mu?
Oysa yasalara göre grevci işçinin yerine başka işçi çalıştırmak, grev kırıcılığı suç. 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasası”nın 43. maddesine göre, işveren grevci işçilerin yerine hiçbir surette daimi veya geçici olarak başka işçi alamaz veya başkalarını çalıştıramaz.
Maltepe Belediyesi grev ne oldu?
“Yasal grevimiz bugün itibarıyla sona ermiştir” “Maltepe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 lira oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grevimiz bugün itibarıyla sona ermiştir.”
Maltepe Belediye işçileri hangi sendikaya bağlı?
Anlaşmayı sosyal medya hesabından duyuran Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, “Genel-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Istanbul’da toplanan çöpler nereye gidiyor?
Düzenli depolama, aslında çöpleri gömmek anlamına geliyor. İstanbul‘da geri kazanılamayan günlük 17 bin ton çöpün 10 bin tonu Avrupa yakasında Silivri Seymen Atık Bertaraf Tesisi’nde, 7 bin tonu ise Asya yakasındaki Şile Kömürcüoda Atık Bertaraf Tesisi’nde depolanarak bertaraf ediliyor.
Atılan çöpler nereye gidiyor?
Toplanan çöpler endüstri kuruluşlarına ya da çöp sahalarına götürülüyor. Endüstri kuruluşları geri dönüşümü yapılabilecek kağıt, cam, karton, plastik gibi atıkları alıyor. Çöp sahalarına gidenler ise evsel atık, tıbbi atık, tehlikeli atık vb. gibi bölümlere ayrılarak düzenli depolanıyor ya da imha ediliyor.
Belediyedeki işler nelerdir?
Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal …
Çöpleri nereye atmalıyız?
Sabit tehlikeli atık toplama merkezleri / Problemstoffsammelstellen.