Matkap ile vidalama yapılır mı?
Matkapla vidalama nasıl yapılır?
Matkabı duvara yerleştiriyoruz. Burada elektrik süpürgesi ile çıkacak tozu engelliyoruz. Matkabı tam 90 derecelik bir açı ile tutarak işaretlediğimiz noktadan deliyoruz. Açtığımız deliğe dübelimizi yerleştiriyoruz ve dübele vidayı yerleştirip vidalamayı yapıyoruz.
Vidalama Darbeli mi darbesiz mi?
Basit delik açma ve vidalama işleri için darbesiz matkaplar en doğru tercihtir. Ayrıca çok yüksek devir sayısına sahip bir darbesiz matkapla yine sert malzemeleri de delebilirsiniz.
Matkapta vites nedir?
Şarjlı Matkaplarda Vites ve Devir Sayısı (Dönme Hızı) #4 Devir sayısı, şarjlı matkabın mandreninin 1 dakika içinde sağladığı dönme turudur. Vites ise araçlardaki vites gibi düşünebilirsiniz. Düşük viteste cihaz daha düşük bir devir hızı sağlar ve daha zor vidalama işleri için uygundur.
Matkap Darbeli mi darbesiz mi?
Matkap tercihi kullanım amacınızla ilgilidir. Günlük hayatta basit düzeyde, fazla güç gerektirmeyen işlemlerde darbesiz matkap size hitap edebilirken; beton, tuğla gibi sert yüzeyleri delme ve yüksek güce ihtiyaç duyulan tadilat işlerinde darbeli matkabı tercih edebilirsiniz.
Matkapla duvara vida nasıl takılır?
Dübel için matkapla duvarda delik açılırken matkap darbe konumunda olmalı ve matkap ucu üzerinde dübel uzunluğu elektrik bandı sarılarak işaretlenmelidir. Bu işlemden sonra duvar dikkatli bir şekilde işaretli alan bir miktar geçecek şekilde delinmelidir. Bu şekilde dübelin delik dışında kalması önlenmiş olur.
Matkap Mandren nasıl değiştirilir?
Öncelikle mandrenin ağız kısmını sonuna kadar açın ve içerideki vidayı görün. ADIM 2: Tornavida yardımı ile vidayı yerinden tamamen sökün. Mandren vidaları genelde ters dişli olur, yani bu vidayı sağa doğru(saat yönünde) çevirerek gevşetin ve vidayı gevşetirken vida başına zarar vermemeye özen gösterin.
Darbeli matkapla vidalama yapılır mı?
Ya da 18 V akü gerilimli dakikada 900 devir ile 5.000 darbe uygulayabilen bir darbeli matkapla evinizdeki basit kırma, delme ve vidalama işlerini rahatlıkla yapabilirsiniz.
Matkapta ne önemli?
Matkap Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar
- Mandren Tipi: Matkap ucunu tutan parçaya mandren adı veriliyor. …
- Volt: Akülü matkaplarda cihazın gücü Volt ile ifade ediliyor. …
- Watt: Kablolu matkaplarda ise bu güç Watt ile belirtiliyor. …
- Amper: Akülü matkaplarda batarya ömrünü belirtiyor.
Matkap kaç volt olmalı?
Evde kullanılacak bir şarjlı matkap için 10 Volt yeterli olabilir. Watt: Kablolu matkaplarda ise bu güç Watt ile belirtiliyor. Ev işlerinde kullanılacak matkaplarda 500-800 W arasında seçenekler yeterli olabiliyor. Eğer zımparalama işlemi de yapılacaksa 900 W ve üzeri ürünler tercih edilebilir.
Matkap gücü nasıl anlaşılır?
Matkap Dili Volt ne kadar yüksekse şarjlı matkabımız o kadar güçlü demektir. Unutmamamız gereken önemli nokta ise Volt arttıkça matkabın ağırlığının da artacağıdır. WATT (güç): Kablolu matkaplarda Watt gücü ifade eder, Watt değeri yükseldikçe matkabın gücü artar ve ısınma sorunu olmadan daha uzun süre çalışabilir.
Darbesiz matkap duvar deler mi?
Darbesiz matkaplar dönerek delme işlemi yapar, darbe uygulamaz. Ancak yüksek devir sayısına sahip bir darbesiz matkapla da dayanıklı bir taş duvarda ya da metal malzemede de delik açabilir, vidalama yapabilirsiniz.
Darbesiz matkap beton deler mi?
Akülü matkap beton delemez arkadaşlar.Beton ile sıvayı , yutongu ile karıştırmayın.Beton delinmesi için darbe şart.
Roket dübel nerede kullanılır?
Evinize veya işyerinize asmak istediğiniz tablonuz, aile resimleriniz, dolaplarınız veya raflarınızı rahatlıkla dübeller için matkap ile delik açtıktan sonra kendiniz de yerleştirebilirsiniz.
Duvara Dübelsiz vida takılır mı?
Dübelsiz Montaj (Buldeks) Vida Özellikleri Dübel ile de kullanılabilen bu vidalar betona direk sıkılabilir. Dübelsiz montaj buldeks vidalar PVC, alüminyum, ağaç malzemelerin (pencere ve kapıların) dübelsiz olarak beton ve benzeri malzemelere montajında kullanılır.
Matkapta mandren ne demek?
Matkap mandren modelleri, matkapların uç kısımlarına takılarak kullanılan oldukça işlevsel bir araçtır. Mandrelerin bir ucunda açılan ve kapanan çene bölgesi yer alıyor. Kullanmak istediğiniz matkap ve taşınabilir el aletinin uçlarını bu çene bölgesi arasına yerleştirilerek çene bölgesi sıkıca sabitleniyor.