Mecburi yaya yolu levhası hangisi?

Mecburi yaya yolu sonu nedir?

Mecburi Yaya Yolu Sonu Levhası TT-39b: Yaya yolunun sona erdiğini bildirir. Mecburi Yaya Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. Mecburi Yaya Yolu Sonu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Yaya yolu hangi renk olur?

Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaya geçidi çizgileri sarı – beyaz renklere boyandı. Karayolları ekipleri, sürücülerin yaya geçişi olduğunu fark etmeleri için kaldırımları rengarenk boyadıklarını belirtti.

Daire şeklindeki levhalar ne anlama gelir?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Yaya yolu ne anlama gelir?

Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmına yaya yolu denir.

Mecburi yaya yolu ne anlama gelir?

Mecburi Yaya Yolu Levhası TT-39a: Yayaların bu işaretin konulmuş olduğu yolu kullanmak zorunda olduklarını bildirir. Levha ayrıca sürücülere, yaya yolunu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Mecburi Yaya Yolu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

Yaya giremez levhasının anlamı nedir?

Yaya Giremez Levhası TT-12, yayaların girmesinin yasak olduğunu bildirir. Sadece yayaların girmesinin özellikle tehlike arz edebileceği otoyol-kaldırımı bulunmayan çok şeritli yollar-yaya girişinin kanunen yasak olduğu diğer yerlerde kullanılır.

Trafikte yaya önceliği nedir?

Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacıyla 26 Ekim 2018 tarihinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan düzenleme ile “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla …

Yaya geçidinde araçlar durmak zorunda mı?

Sinyalizasyonlu yaya geçitlerinde araç sürücüleri ve yayalar ışıklara riayet etmelidir. Eğer yaya geçidinde sinyalizasyon bulunmuyorsa, araç sürücüleri yaya geçidine giren veya girmek üzere olan yayaya, durmak veya yavaşlamak suretiyle ilk geçiş hakkını vermelidir.

Bilgilendirme Levhaları hangi şekildedir?

Sürücüleri bilgi ve işaret vermek amacıyla yol üzerinde güzergahları bildiren, hız durumunu bildiren işaret ve levhalar bilgilendirici işaret ve levhalar olarak görülmektedir. Genel olarak bilgiler işaret levhaları kare ve dikdörtgen şeklinde bulunur.

Daire içinde bisiklet ne anlama gelir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8, bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Yaya yolu diğer adı nedir?

Yaya geçidi, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Yaya geçitleri sinyalizasyonlu yaya geçidi ve sinyalizasyonsuz yaya geçidi olmak üzere ikiye ayrılır.

Yaya yolu kaç metre olur?

Ön bahçesi olmayan yapı düzenine sahip yollarda yaya kaldırımı, en az 2,50 metre genişliğinde olmalıdır. Yaya trafiğinin çok yoğun olduğu yerlerde ve merkezi iş bölgelerinde yaya kaldırımı genişliği en az 5 metre olmalıdır. Ancak yol genişliği imkan vermiyorsa kaldırım genişliği 3 metre olabilir.

Yaya yolu bulunmayan kara yollarında yayaların aşağıdakilerden hangisinde yürümesi zorunludur?

Eğer varsa alt veya üst geçit kullanılmalıdır. Yoksa gelen arabayı görebileceği taraftan yürümelidir.

Yaya işareti nedir?

Yaya Geçidi Levhası T-11; Bu işaret levhaları, ileride yaya geçidi olduğu uyarısında bulunur. Hız düşürülmeli. Yaya geçidine dikkatli yaklaşılmalıdır.

Yaya geçidi levhası ne işe yarar?

Yaya Geçidi İşareti: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir. Yaya Geçidi Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.