Mısır tohumu kaç günde bir sulanır?

Mısır kaç gün arayla sulanır?

Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm’ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.

Mısır’a kaç su verilir?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm’dir.

Mısır çok su ister mi?

Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir. Sadece 270 gramlık su tüketimi ile 1 gram kuru madde oluşturabilir. Mısır bitkisinde sulama, verime etki eden çok önemli bir faktördür.

Mısır tohumu kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa mısır tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-30 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Mısır suyu ne zaman kesilir?

Mısırda son suyu verme zamanını bitkinizin genel görüntüsü dışında danelik ve silajlık mısırlar için aşağıdaki şekillerde belirleyebilirsiniz. Silaj hasadında, dane süt çizgisi 0-50 aralığına gelmeden önce son su verilmesi hasat sırasındaki kuru madde oranını dolayısıyla silaj kalitenizi arttıracaktır.

Mısır kaç günde koçan verir?

Bir bitkinin çiçektozu verme süresi 1 hafta yada 10 gün sürer. Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır.

Mısırın Son suyu ne zaman kesilir?

Bu kayıpları bertaraf etmek ve erişilebilecek maksimum verimden kayıp yaşamamak adına, süt olum çizgisi danede yarıya geldikten sonra tarlada en az 13-18 gün yetecek su bulunmalıdır2.

Mısır verimi nasıl artırılır?

Gübre kullanın: Taban gübresi kullanımı çok yüksek verim alabilen üreticilerin vazgeçilmezidir. Çok verimli arazilerde dahi iyi bir gübrelemenin yapılması şarttır. Taban gübresi kullanımında gübrenin kök bölgesine şeritler halinde verilmesi serpme olarak kullanılmasından daha faydalıdır.

1 dönüme ne kadar su verilir?

dondan son don tarihine kadar geçen periyottur. kilogram (litre) olarak verilen sudur. Bir m2 alana 67 mm su vermek için 67 kg, bir dekara ise 67.000 kg (67m3) su vermek gerekir.

Mısır nemi nasıl düşürülür?

Kurutma islemi sonucunda, Sakarya yöresinde örnek mısırdaki nem değerinin % 12-13 civarına düsmesi sağlanmaktadır. Kurutma yöntemlerinden doğal kurutma yöntemi olan günes altında bırakma mısır için kullanılan basit bir kurutma seklidir.

1 mısırda kaç koçan olur?

Genel olarak melez çeşitlerde koçan boyu 20-30 cm’dir. Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır.

Mısır kaç günde topraktan çıkar?

Mısır Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Mısırın çimlenmesi için 1 ay yeterli bir süredir. 1 ayın sonunda ilk yeşilliklerini görebilirsiniz. Ancak saksıda çimlenen mısırı toprağa geçirmek isterseniz en az 1 buçuk ay beklemek mısır fidesinin zarar görmemesi için daha iyi olacaktır.

Taze mısır ne zaman çıkar?

Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır. Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.

Mısır kaç günde Tepe püskül çıkarır?

Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.

Mısır kaç günde kurur?

Mısır örneklerinin koçan halinde günes altında kurutmada ortalama olarak 70 gün olarak, gölge altında kurutmada ortalama olarak 90 gün olarak tespit edilmistir. Bu değerlerde koçan mısırın yığın miktarına bağlı olarak değismektedir. Mısırın kurutma makinasında kurutulması kuruma süresini önemli ölçüde etkilemektedir.