Muşmula ile yenidünya aynı mı?

Muşmula diğer adı nedir?

Muşmula ya da döngel, beşbıyık, ezgil (Mespilus germanica), gülgillerin bir altfamilyası olan Amygdaloideae’dan bir ağaç ve bu ağacın meyvelerdir.

Muşmulanın kaç ismi var?

Halk arasında töngel, döngel, beşbıyık, ezgil gibi isimlerle de anılan muşmula, içindeki bolca çekirdeği, olgunlaştıktan sonra aldığı kahve tonlarındaki rengi ve yumuşacık iç kısmı sayesinde kolayca ayırt edilebilen bir meyve.

Muşmula ile neler yapılabilir?

Öncelikle bir litre suyun içine bir avuç muşmula ekleyelim. Biraz kaynatıp süzdükten sonra, içine bir çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Oldukça etkili olan muşmula çayı tarifi günde üç öğün birer bardak içebilirsiniz. Kilo vermek için ideal karışımlar arasında olan muşmula çayı, yağların yanmasını da sağlayacaktır.

Muşmula adı nereden geliyor?

Yeni Yunanca músmulo μούσμουλο “elmaya benzer bir meyve, crataegus orientalis” sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen mespílē μεσπίλη sözcüğünden evrilmiştir.

Alıç ile muşmula aynı mı?

Alıç ya da halk arasında bilinen bir diğer adıyla yemişen, gülgiller familyasından bir bitki. … Görünüş olarak muşmulaya benzediği için kimi bölgelerde ekşi muşmula da denen bu bitkinin meyvelerinin tadı nasıl derseniz, tatlı ama hafif buruk bir lezzette.

Döngel meyvesinden ne yapılır?

Kurutulmuş döngel meyvesi ise çikolata ile kaplanarak hafif bir tatlı olarak yenilir. Aynı zamanda yumuşamış döngel, ince ince kıyılıp marmelat olarak hazırlanır. Hoşaf ve turşu olarak da tüketilen döngel meyvesi kaynatılarak çay yapılır.

Muşmula Alıç aynı mı?

Halk dilinde ekşi muşmula olarak da bilinen alıçın insan sağlığına pek çok faydası vardır. Uzmanların önerileriyle özellikle son dönemde tüketilme oranı artmıştır.

Muşmulanın zararları nelerdir?

3 gün önce
Elbette her şeyde olduğu gibi bilinçsiz tüketildiğinde muşmulanın da zararlarından bahsedilebilir. Muşmula, yüksek tansiyon hastalarının dikkatli tüketmesi gereken bir besindir. Özellikle kronik hastalığı olanlar ve yüksek tansiyon hastaları muşmula tüketirken dikkatli olmalı ya da öncesinde bir hekime danışmalıdır.

Muşmulanın anavatanı neresi?

Menşeii Japonya olan bir meyve olan muşmula, yetişme yeri ve iklim koşullarına göre kırmızı- kahverengi bir renge, tatlı ekşi bir tada sahip olabilmektedir. Kırsal ve sert hava koşullarında yetişebilen bir meyve olan muşmula, meyve halinde tüketilebileceği gibi, muşmula pekmezi ve muşmula sirkesi de üretilmektedir.

Kaç çeşit alıç türü var?

Kuzey yarım kürede 50 ve ülkemizde de 17 çeşidi bulunan alıç, kışın yaprak döken çalı formunda bir meyve çeşididir.

Alıç meyvesinin diğer adı nedir?

Alıç‘ın diğer bir ismi de yemişen’dir. Bu bitki 2 ile 4 metre arasında yükselebilen nisan ve mayıs aylarında kokulu ve pembemsi beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir. Ormanlık ve yol kenarlarında rastlanmaktadır. Koyu sarı ya da esmer kırmızısı meyveleri olan çalıya benzeyen bir ağaçtır.

Döngel nasıl yumuşatılır?

Aynı zamanda ilk koparıldığında oldukça sert olan meyve, acı ve buruk tadı yüzünden hemen yenilmez. Daldan koparıldıktan sonra bir süre bekletilir. Bekletilince hem tatlılaşır hem yumuşar. Yumuşadıktan sonra yenilen meyve, bekletilirken suya konulursa daha uzun süre taze kalır.

Muşmula yaprağı ne işe yarar?

Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda güç verir. Diyabet yani şeker hastalığı olanlar da bu şifalı meyveyi tüketmelidir. Ayrıca muşmula yaprakları karaciğere de fayda sağlar. Karaciğeri zehirli maddelerden korur.

Alıçın zararları nedir?

Bulantı, baş ağrısı, çarpıntı gibi yan etkileri vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda gün içerisinde fazla tüketimlerde veya düzensiz tüketimlerde bir zararı bulunmamaktadır. Ancak alıç meyvesini fazla tüketmek hiçbir işe yaramayacak, etkisini artırmayacaktır.

Muşmulanın faydaları ve zararları nedir?

  • Muşmulanın kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yanı sıra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydalıdır.
  • Serinletici olması sayesinde vücuda ferahlık verir.
  • Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinleri yok eder.
  • Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda güç verir.