Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği vecizeler nelerdir?

Veciz sözleri nelerdir?

Özdeyişler (Vecizeler, Özlü Sözler)

  • Adalet evrenin ruhudur. …
  • Adalet, insan topluluğunun kutsî bağıdır. …
  • Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır. …
  • Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi vardır. …
  • Aile hayatının güzelliği gibi hiç bir şey yoktur. …
  • Akıl yaşta değil baştadır.

Vecize nedir ve örnekler?

Vecize – özdeyiş ne demek Bir konu üzerine en çok bilinmesi gereken şeyi birkaç sözcükle ve çarpıcı bir biçimde anlatan, kimin söylediği genellikle bilinen özlü söz; örneğin ne mutlu Türk’üm diyene! gibi.

Atatürk’e göre başarılı olmak için ne yapmalıyız?

Atatürk bizi gözlem ve muhakemeye, bilimsel metoda çağırır. Bu metodu bizzat uygular; akılcı teknikler önerir. Ona göre “İş, düşüncelerin hâkimi, âmiridir.” İzlenecek gayeler tecrübeden (deneyden) ve ülkenin gereksinimlerinden esinlenerek belirlenmelidir. Ulusumuzu gerçekçi, sağlam ve dürüst bir bakışla görmeliyiz.

Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer?

Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği özdeyiş nedir?

» Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! » Bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir. » Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. » Bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir.

Özlü söz ve özdeyiş aynı mı?

Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.

Vecize cümle ne demek?

Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.

Vecize ne demektir anlamı?

Vecize kelimesinin Türk dil kurumu üzerinden anlamı ‘özdeyiş’ şeklinde karşılık bulunmaktadır. Peki özdeyiş nedir? Herhangi bir konu hakkında çok bilinmesi gereken bir durumun, kısa ve öz şekilde anlatılması özdeyiş olarak bilinir. Ayrıca kimin söylediği bellidir ve birkaç kelime ile söylenmek istenen anlatılır.

Mustafa Kemal’in başarılı olduğu alan nedir?

Atatürk’ün en başarılı olduğu ders Matematik’tir. Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti. Pozitif bilimlere ilgisi hayatı boyunca sürdü.

Başarıya ulaşmak için ne yapmalıyım?

10- Özetle Başarılı Olmanın Yolları Madde Madde

  1. Olumsuz gibi görünen deneyimlerden ders çıkarmak.
  2. Mazeret üretmemek.
  3. Kendini tanımak.
  4. Planlama yapmak.
  5. Aksiyon almak, harekete geçmek.
  6. İstikrarlı olmak.
  7. Doğru arkadaş, doğru çevreye sahip olmak.
  8. Mükemmeliyetçi olmamak.

En büyük savaş cahilliğe yapılan savaştır ne demek?

Dünyada cehaletten daha kötü hiç bir şey yoktur. Ne yazık ki ilimin bilimin olmadığı yerde her zaman cahillik ve kan savaş vardır. Bunun temel nedeni insanların bencil hırslarına yenik kişiler olmaları.Cahillik her şeyin kabulü demektir.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır kim söylemiştir?

unutmayın ki; en büyük savaş, cehalete ve gericiliğe karşı yapılan savaştır.” şeklinde olan ulu önder mustafa kemal atatürk sözü.

3 sınıf özdeyiş nedir?

Özdeyiş, diğer adıyla vecize, bir düşünceyi ya da fikri en kısa ve özlü şekilde anlatmaktır. Bu düşüncenin örnek olması, doğruyu ve güzeli göstermesi gerekmektedir.

Özdeyiş ne demek TDK?

TDK‘ye göre özdeyiş kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, vecize, ülger, kelamıkibar, aforizm, aforizma, motto.

Özdeyiş nasıl yazılır TDK?

Özdeyiş kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. TDK‘ye göre özdeyiş kelimesi ise şu anlama gelmektedir: Bir düşünceyi, bir duyguyu, bir ilkeyi kısa ve kesin bir biçimde anlatan, genellikle kim tarafından söylendiği bilinen özlü söz, vecize, ülger, kelamıkibar, aforizm, aforizma, motto.