Ordu Mesudiye de Alevi var mı?

Trabzonda Alevi köyü var mı?

trabzon’da alevi yoktur.

Çomakdağ Alevi mi?

Bölgede köken olarak Karakeçili, Sarıkeçeli, Çayanlar, Mican, Aydın, Avşar ve Tahtacı Yörükleri bulunuyor. Tahtacılar alevi kökenli olup ağaç işleriyle uğraşan Türkmenler olarak biliniyor.

Ordu Ulubey Alevi mi?

Başçardak köyü, 282 nüfuslu (2000) Ordu‘nun Ulubey ilçesine bağlı bir Alevi köyüdür. Ordu merkeze 47 km, ilçe merkezi Ulubey‘e 35 km uzaklıktadır. Denizden yüksekliği (rakımı) 800 metre olup dik bir dağ yamacına kurulmuştur. Başçardak köyü halkının tamamı Alevi-Kızılbaş’tır.

Akkuş Alevi mi?

Akkuş‘da 45 yerleşim . 20. yy başında Alevi-Türk yerleşimi C.G. Halkının büyük bölümü 1870’lerde Ladikten, bir kısmı civar köylerden gelmiştir.

Trabzon hangi Mezheptendir?

Trabzon‘da insanların hayatını ve ritüellerini belirleyen ana unsur hiç şüphe yok ki hemen tamamı Sünni mezhebine bağlılığını sürdüren İslâmiyet inancıdır.

Trabzonlular Çepni mi?

Öte yandan; Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Görele, Espiye, Eynesil başta olmak üzere birçok yüksek köyde Çepniler yaşamaya ve geleneklerini sürdürmeye devam etmektedir. Batı Karadeniz’de Kastamonu’nun Tosya ve Çatalzeytin ilçesinde “Çepni” adında bu boydan gelen insanların yaşadığı köy de bulunmaktadır.

Çomakdağ nereye bağlı?

Ege’de, geleneklerini bugüne kadar koruyan yörük köylerinden biri Çomakdağ. Milas’a bağlı olan köy, Bafa Gölü ile Milas arasında Beşparmak Dağları’nın yamacında kurulmuş ve yaklaşık 300 haneli.

Bodrum Kumköy alevi mi?

Kumköy İrmene 200 yıldır Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı bir yerdir. Bodrum yarımadasındaki tek Alevi köyümüz.

Ordu hangi mezhepten?

Ordu (il)

Ordu
Ordu‘nun Türkiye’deki konumu
Ülke Türkiye
Bölge Karadeniz Bölgesi
İdare

Ordu’da Alevi köyleri var mı?

Kemikgeriş mah – Akkuş – Ordu 1916h 📖 Kemikgeriş ■ 20. yy başında Alevi yerleşimi. Ketendere mah – Akkuş – Ordu 1928 📖 Ketendere ■ 20. yy başında Alevi yerleşimi. Kuşçulu mah – Akkuş – Ordu1928 📖 Kuşçulu■ 20. yy başında Alevi yerleşimi. Meyvalı mah – Akkuş – Ordu 1928 📖 Damuz■ 20. yy başında Alevi yerleşimi.

Giresun Alevi var mı?

Çepniler Trabzon, Ordu ve Giresun‘dan başlayarak bu bölge ve çevresinde yerleşiktirler. Ordu ve Giresun‘da yeni açılmış Cemevleri mevcuttur. Alevî Çepniler ise daha çok Ordu, Giresun, Balıkesir, Manisa, İzmir, Çanakkale, Burdur, Gaziantep gibi illerde yerleşiktirler.

Trabzonluların kökeni nereye dayanır?

tonla yerli ve yabancı araştırmalar var. dna testi yapılanların ve yapanların hepsi, 3-5 adet trabzon‘a sonradan yakın illerden gelen türkler hariç tamamen hristiyan rumlarla aynı genetiğe sahip.yani akçaabat’ın doğusundan rize pazar’a kadar olan türk halkın en az %99.5’u hristiyan rumlarla aynı genetiğe sahip( türk …

Trabzonlular Türk mü?

trabzon‘un etnik yapısının çoğunluğunu çepni ve kıpçak türkleri oluşturmaktadır,şive de buna bağlı olarak gelişmiştir trabzon şivesinin rumca ile bağlantısı yoktur. son olarak burada yaşayan veya buralı olan insanların kendine çoğunlukla laz demesinin nedeni cehalettir. zaten bu insanların çoğu tek kelime lazca bilmez.

Çepni boyu nereden gelir?

Tarihte Çepni Boyu Oğuz, Türkmen Çepni boyu, Üçoklar kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan’ın oğlu Gök Han’ın soyundan geldikleri kabul edilir. Çepniler, Doğu Karadeniz’in Türkleşmesinde önemli bir rol oynamışlardır.

Trabzonlular hangi mezhepten?

Trabzon‘da insanların hayatını ve ritüellerini belirleyen ana unsur hiç şüphe yok ki hemen tamamı Sünni mezhebine bağlılığını sürdüren İslâmiyet inancıdır.