Osmaniye’de Sabun Şelalesi Nerede?

Sabun Şelalesi Nerede?

Osmaniye. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Düldül Dağı eteklerinde bulunan Sabun Çayı Şelalesi, gerek doğal güzelliği gerek soğuk sularıyla sıcak yaz günlerinin uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Osmaniye Düziçi Sabun Çayı Şelalesi Nerede?

Sabun Şelalesi, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesinde Gökçayır Köyünde bulunmaktadır. Şehir Merkezine 35 km, Düziçi ilçe merkezine ise yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan doğa harikası bir yerdir.

Sabun Çayı Şelalesi yasak mı?

İlçede yapılacak olan düğünlerde sadece fon müziği dinletisine izin verilmesine davul, zurna ve orkestra kullanımının yasaklanmasına, Sabun Çayı ve Şelalesi ile mesire alanına girişlerin yasaklanmasına karar verildi.

Sakarya Karasu Şelalesi Nerede?

İlçe merkezine 7 km uzaklıkta, Düldül dağının eteğinde yeşillikler arasında Sabun Çayı üzerinde bulunan Karasu Şelalesi turizm potansiyeline sahip başka bir doğal güzelliğimizdir.

Osmaniye Sabun Şelalesi acik mi?

Ziyaret saatleri: Şelale haftanın her günü saat: 07:00 – 19:00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Düziçi’nde ne yenir?

Özellik

Mesafe
Cannur Cafe Restaurant Komagene Çiğköfte, Düziçi Uzun Mezarlık Caddesi, 21 Yeşilova, Düziçi, Osmaniye 4.6 puan 19 reyting 730 m.
Sümbül Lahmacun Kebap Salonu, Kurtuluş Şehit Ahmet Metlioğlu Caddesi, 239 Kurtuluş, Düziçi, Osmaniye 4.9 puan 57 reyting 819 m.

Düziçi Dumanlı Yaylası Nerede?

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yer alan Dumanlı Yaylası, sonbaharın renk cümbüşüyle ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Kasım ayının gelmesiyle sarının tonlarına boyanan Dumanlı Yaylası, doğaseverler ve amatör fotoğrafçılar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Düziçi Sabun Şelalesi arası kaç kilometre?

Özel aracı olmayan kimseler için buraya gitme konusunda Düziçi ilçe otobüslerinin kullanılması seçeneği ortaya çıkar. Düziçi ilçe otobüslerine binerek Düziçi‘nde indikten sonra yerel halkın da desteği ile 6 km mesafedeki şelaleye ulaşabileceğinizi unutmamalısınız.

Düziçi Sabun Şelalesi yasak mı?

Düziçi ilçesinde korona virüs vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. İlçede yapılacak olan düğünlerde sadece fon müziği dinletisine izin verilmesine davul, zurna ve orkestra kullanımının yasaklanmasına, Sabun Çayı ve Şelalesi ile mesire alanına girişlerin yasaklanmasına karar verildi.

Sabun Şelalesi acik mi?

Ziyaret saatleri: Şelale haftanın her günü saat: 07:00 – 19:00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Karasu Şelalesi açık mı?

Ziyaret saatleri: Şelale haftanın her günü saat: 07:00 – 19:00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Düziçi nin neyi meşhur?

Düziçi Gezilecek Yerler

  • Düziçi Gezilecek Yerler İlk Durak: Haruniye Kaplıcası İlçenin ilk ismi olan Haruniye’den adını alan bu kaplıca Düdüklü Köyü’nde konumlanmıştır. …
  • Harun Reşit Kalesi. …
  • Türkiye’nin En Yüksek Barajına Tırmanın: Berke Barajı …
  • Düziçi Gezilecek Yerler Durağı: Tarihi Taş Köprü

Düziçi Neyi Meşhur?

yerfıstığı ve mısır bol yetişir. adından anlaşılacağı üzere dağların arasında düz bir vadiye kurulmuştur. etli kömbesi meşhurdur. yaylaları ormanlar sayesinde oldukça güzeldir. akarsuyu bol bir coğrafyası vardır nitekim her yanı barajdır.

Düziçi Dumanlı yaylasına nasıl gidilir?

Şahsi aracınız yoksa; Osmaniye Otogarından birçok Firma Düziçi ilçesine gitmektedir, Şehirler arası otobüsler ile yarım saatlik bir yolculuk sonrası ilçeye ulaşabilirsiniz. Yine Adana otogarından da Şehirler arası otobüsler ile yaklaşık 1 buçuk saatlik bir yolculuk sonrası ilçeye ulaşabilirsiniz.

Osmaniye Dumanlı Yaylası Nerede?

Dumanlı yaylası Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir yayla.