Ova isimleri nasıl yazılır?

Toros dağlarına nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle toros dağları şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Toros Dağları şeklinde olmalıdır.

Esma Teyze nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.

Çamlık köyü nasıl yazılır?

Köy isimleri her zaman için büyük yazılmaktadır. Çünkü bu isimler özel isim olarak geçmektedir. Şehir adları büyük harfle başladığı gibi köy isimleri de büyük harfle başlamaktadır.

Güneydoğu nasıl yazılır?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, aşağı, yukarı, orta, iç, yakın, uzak kelimeleri ayrı yazılır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, İç Anadolu, …

Altay dağları nasıl yazılır TDK?

Yer adlarında ilk isimden sonra gelen deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler küçük harfle başlar: Marmara denizi, Aral gölü, Balkaş gölü, Sakarya ırmağı, Meriç nehri, Tuna nehri, Alp dağları, Altay dağları, Erciyes dağı.

Alp dağlarına nasıl yazılır?

Alp Dağları, özel bir isim olduğundan bu isim tamlaması içerisindeki kelimelerin ilk harfleri büyük yazılır. Ayrıca çoğul ekinden sonra iyelik eki geldiğinden tamlamaya gelen ekler de ayrı yazılmalıdır: Alp Dağları‘na vb.

Ayşe Teyzem nasıl yazılır?

TDK ise bu konuda iki ayrı kural koyuyor: 1) Lakap ve unvan durumunda olan akrabalık adları büyük harfle yazılır: Nene Hatun, Gül Baba… 2) Bunlar dışındaki akrabalık adları küçük harfle yazılır: Tülay abla, Ayşe teyzemin

Teyzeye nasıl yazılır?

Akrabalık bildiren sözcükler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle başlar: Nene Hatun, Dayı Kemal, Hala Sultan… Abla, ağabey, dayı, enişte, teyze gibi sözcükler küçük harfle yazılır: Pervin teyze, Ayşe nine, Alper dayı, Özgür dayı, Değer amca, Cem enişte…

Köy kasaba nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Buymuş nasıl yazılır?

“elalem”in türk dil kurumu’na göre doğru yazılışı buymuş.

Deminki nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin “demek ki, demekki” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı demek ki şeklinde olmalıdır.

Güneydoğu Anadolu cümle içinde nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Güneydoğuanadolu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Güneydoğu Anadolu şeklinde olmalıdır.

Nemrut dağı nasıl yazılır?

İsim tamlaması kalıbında olup da birleşik kelime hâline gelmemiş olan coğrafi isimlerin ikinci kelimeleri küçük yazılır: Toros dağları, Nilüfer çayı, Çoruh nehri, Kadirli ilçesi, Nemrut dağı, Marmara denizi, İstanbul şehri, Konya ili, Etimesgut ilçesi, Taflan köyü vb.

Amasya elması nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Amasyaelması şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Amasya elması şeklinde olmalıdır.

Ayşe nine nasıl yazılır?

Akrabalık bildiren sözcükler başa geldiğinde lakap yerine kullanıldığı için büyük harfle başlar: Nene Hatun, Dayı Kemal, Hala Sultan… Abla, ağabey, dayı, enişte, teyze gibi sözcükler küçük harfle yazılır: Pervin teyze, Ayşe nine, Alper dayı, Özgür dayı, Değer amca, Cem enişte…