Oyun ve oyunlaştırma nedir?
Oyun tabanlı eğitim nedir?
Oyun Tabanlı Öğrenme bilgisayar oyunlarının sınıf içerisine gerçekten dahil olduğu yaklaşımdır. Bu oyunlar genellikle belli bir konuyla ilgili öğrencilerin ilgilerini çekerek ve motivasyonlarını arttırarak ders sürecine daha fazla dahil olmalarına imkan tanırlar.
Oyunlaştırma Tekniği Nedir?
Oyunlaştırma; puan kazanma, rekabet, kupa alma, düzey atlama, unvan yükseltme gibi oyun tasarım öğelerinin oyun dışı alanlarda kullanılmasıyla insanların yaptıkları işe bağlılıklarını ve motivasyonlarını artırmayı sağlayan bir yöntem.
Oyunlaştırma dersi nedir?
Oyunlaştırma; oyunlarla alakalı olmayan alanlarda oyun tasarımının entegre edilmesidir. Eğitimde oyunlaştırma ise eğitime katkı sağlayacak şekilde oyunlaştırmaya eğitim sürecinde yer verilmesidir. Bu sayede eğitim süreci daha ilgi çekici hale getirilir.
Oyunlaştırmanın amaçları nelerdir?
Oyunlaştırılan Eğitim Eğitimde oyunlaştırmanın amacı, oyun mekanikleri aracılığıyla kişilerin eğlenerek içeriğe bağlanmasını ve böylece daha çok çalışmak ya da yeni bir şeyler öğrenmek gibi davranışlara adapte olmasını sağlamak.
Oyunlaştırma deneyimi nedir?
Oyunlaştırma (Gamification), gerçek dünyaya oyun mekanikleri ve oyun etkileşimleri katma anlamına gelmektedir. Puanlamalar ve başarı gibi konseptler gerçek hayatta değer bulur ve oyunun kurallarına bağlı olarak elde edilen bu puanlar, katılımcılara gerçek hayatta değerlendirebilecekleri ödüller sunar.
Oyunlaştırma hangi alanlarda kullanılır?
Oyunlaştırma Nasıl Uygulanır? Oyunlarda kullanılan seviye, rütbe, ödül gibi motive edici ve rekabete sebep olan unsurlar (dijital görsel oyun teknikleri); oyunla ilgisi olmayan internet siteleri, sosyal medya ve iş dünyası alanlarında uygulanıyor.
Neden oyunlaştırma?
Oyunlaştırma çünkü; aşırı bilgi yüklemesini kolaylaştırır Öğrenilecek bilgi çok fazlaysa, öğrenen kişi bilgileri kaçırır ve bu da tamamlanmamış eğitim ile sonuçlanır. Oyunlaştırmanın aşırı bilgi yüklemesi ile başa çıkabilmesinin bir yöntemi, öğrenmeyi oyun benzeri, mücadeleye dayanan yöntemlerle sunmasıdır.
Oyunlaştırma ögeleri nelerdir?
Rozetler, avatarlar, seviyeler, puanlar, liderlik tabloları, takımlar, boss’lar vb. gibi birçok ögesi vardır. Oyunlaştırma denince akla gelen Puan, Rozet, Liderlik Tablosu (İngilizce PBL kısaltması ile de bilinir) üçlüsünün piramidin en altında yer almasına dikkat etmek gerekir.
Oyun temelli eğitim nedir?
Oyun temelli öğrenmede, eğitimciler, öğrenme sürecinde yeni kimlikler kazanma deneyimi de dahi olmak üzere her çocuğun görüşlerini, fikirlerini ve teorilerini onurlandırır; hayal gücü ve yaratıcılıklarını, ilgi alanlarını ve deneyimlerini onurlandırır.
Neden oyun temelli öğrenme?
Oyun temelli öğrenme sayesinde öğrenciler anında geri bildirim alıyorlar; bu da yeni edindikleri beceriler hakkında kendilerine güven duymalarına yardımcı oluyor. Oyun tabanlı eğitim entelektüel büyüme ve problem çözme yeteneklerini uyaran mantıksal düşünmeyi teşvik ederek öğrenmeleri sağlıyor.
Eğitici oyunlar nelerdir?
Eğitsel oyunlar, eğitim amacıyla açıkça tasarlanmış veya ikincil ya da ikincil eğitim değeri olan oyunlardır….Bu üç yaklaşım şunlardır:
- Eğitimciler ve programcılar tarafından oluşturulan sıfırdan oyunlar oluşturmak;
- Ticari kullanıma hazır (COTS) entegre edin; ve öğrenciler tarafından sıfırdan oyunlar yaratmak.
Oyunlaştırma mekanikleri nelerdir?
Birçok araştırma göstermektedir ki; oyun mekanikleri, oyuncunun daha motive olmuş bir şekilde oyuna aktif olarak katılmasını sağlamaktadır. Meydan okuma, şans faktörü, işbirliği, sıra bekleme, ödül-ceza, kazanma-kaybetme gibi mekanikleri oyunlaştırma mekaniklerine örnek olarak saymak mümkündür.
Oyunun elementleri nelerdir?
Oyunlarımızdaki Elementler ; Seksek’te hedefteki taşı tutturmak ve zıplamaktır. Mekanik olarak ; yakalamak, kaçmak. sobelemek, hedefi tutturmak, zıplamak, saklanmak, kovalamak, aramak, bulmak, vurulmadan taşları dizmek, tutmak, gibi bir çok eylem sayılabilir.
Oyunlaştırma tasarımı nedir?
Oyunlaştırma (Gamification), gerçek dünyaya oyun mekanikleri ve oyun etkileşimleri katma anlamına gelmektedir. Puanlamalar ve başarı gibi konseptler gerçek hayatta değer bulur ve oyunun kurallarına bağlı olarak elde edilen bu puanlar, katılımcılara gerçek hayatta değerlendirebilecekleri ödüller sunar.
Eğitimde Gamification nedir?
Gamification. Oyunlaştırma, küresel çapta öğrenciler arasında en popüler ve tercih edilen öğrenme eğilimlerinden biridir. Öğrenme süreçlerinde daha etkili, verimli ve çekici deneyimler sağlayabilmenin yollarından birisi de öğrenen motivasyonlarını arttırmaktır.