Patara giriş ücreti ne kadar?
Patara ücretli mi?
Patara Plajı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri Plaja giriş ücreti kişibaşı 7.5 Lira. İçeride şezlong ve şemsiye de kullanmak isterseniz ayrıca 10 Lira daha kiralama ücreti ödemeniz gerekmektedir. Plaj caretta kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olduğu için ziyaret saatleri kısıtlı.
Patara Plajı ücretli mi?
Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajına giriş ücreti kişi başı 7.5 lira olarak belirlenmiştir. Bu yalnızca giriş ücretidir. Şezlong ve şemsiye kiralanmak istendiğinde 10 lira daha ödenmesi gerekir.
Patara Antik Kenti ücretli mi?
Antik Kente giriş ücreti 30 Türk Lirasıdır. Patara, haftanın her günü ziyarete açıktır. Yaz döneminde 08:30-21:00 (01 Nisan-01 Ekim), Kış döneminde 08:30-17:30 (01 Ekim-01 Nisan) saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Patara kaç TL?
Patara Plajı, Patara Antik Kenti’nin içinde yer almaktadır. Bu nedenle plaja girişte müzeye giriş yapar gibi giriş yapılıyor. Müzekartınız var ise ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında günübirlik giriş ücreti ise 24 TL.
Patara kum tepesi ücretli mi?
Antik Kent Giriş Ücreti 40 TL Antik şehri ziyaret ettikten sonra Patara Kumsalında ve Kum tepelerinde gezme keyfini çıkartın.
Patara plajında yüzülür mü?
Yüzmek için gidilmez. Deniz dalgası o kadar sahile vuruyor ki çamur oluyor oturulan yerler.
Patara kum tepesi giriş yasak mı?
Patara Plajı hakkında bilgi edinmek isterseniz; Patara Plajına giriş, bir dönem Likya Birliğine başkentlik yapmış Patara Antik Kentinden yapılmaktadır. Günümüzde deniz kaplumbağaları caretta carettalara ev sahipliği yapan plaja belirtilen saatler dışında giriş çıkış yapmak yasaktır.
Patara giriş yasak mı?
Patara Antik Kenti’nin girişinden sadece Patara kazıları çalışanlarına, plajdaki Kaş Belediyesi’ne ait tesisleri bekleyen iki kişiye ve antik kentin içinde evi olan birkaç ailenin bireylerinin geçişine izin veriliyor. Bunun dışında plaja giriş yasak.
Patara da denize girilir mi?
Patara Plajı Kaş’a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km’lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.
Patara plajında denize girilir mi?
İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı. Plajda beach hizmeti veren Kaş belediyesine ait bir günübirlik tesis bulunuyor.
Kaputaş plajı giriş ücretli mi?
Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajına girişler ücretsiz. Aynı zamanda bir halk plajı da olan Kaputaş Plajına girişlerde herhangi bir ücret alınmıyor.
Patara kum tepesi acik mi?
Müzekart’ınız varsa hem antik kent hem de plaj için kullanabilirsiniz. Patara Ören Yeri’ni yazın 08.30 – 18.30, kış döneminde ise 10.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Patara kum tepesi yasak mı?
Patara Plajına giriş, bir dönem Likya Birliğine başkentlik yapmış Patara Antik Kentinden yapılmaktadır. Günümüzde deniz kaplumbağaları caretta carettalara ev sahipliği yapan plaja belirtilen saatler dışında giriş çıkış yapmak yasaktır. Patara Plajına giriş ücreti 2019 yılında, 10 kişiye kadar 30 Türk Lirası idi.
Patara kum tepesi neden kapalı?
Patara Plajı, Caretta Caretta’ların yumurtlama alanı ve bu yüzden de sabah 08.00 ila akşam 20.00 saatleri dışında plaj ziyarete kapatılıyor. Böylece bu güzel hayvanların yaşam alanları da korunmuş oluyor.
Patara kum tepeleri açık mı?
Güncel ücret bilgileri için Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Müzekart’ınız varsa hem antik kent hem de plaj için kullanabilirsiniz. Patara Ören Yeri’ni yazın 08.30 – 18.30, kış döneminde ise 10.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.