Patates kurdu nasıl yok edilir?

Patates böceğini ne öldürür?

Sarımsak spreyi, patates böceği, kaphra böceği, cruciferalarda zarar yapan larvalar ve nematotlarda etkili olmaktadır.

Patates böceğini nasıl yok edebiliriz?

Patates böceği erginleri, gündüz havanın sıcak olduğu saatlerde çok yavaş hareket ederler. Ticari amaçlı üretim yapılmayan bölgelerde ergin ve larvalar toplanarak imha edilmelidir. Yaprakların altı kısımları kontrol edilip yumurta paketi olan yapraklar ezilip daha sonrasında toplanıp imha edilmelidir.

Patates neden Kurtlanir?

Güneş ışığı patateslerin rengini yeşile çevirmesi ile beraber filizlenmesine neden olur. Filizlenen patates çürümeye yüz tutar. – Patatesleri uzun süre saklamak için her zaman tekrarlanan yanına soğan ya da sarımsak gibi farklı sebzeleri koymak gibi hataları yapmayınız.

Patateste kurt olur mu?

Patateste tel kurdu ve mücadelesi esas zararı larvalar yapar. Larvalar bitki köklerini kemirerek, kalın kök ve yumruların içine girerek zararlı olurlar. Ayrıca yaralanma yerlerinden patojen bakteri ve funguslar bitkiye girerek çürümeler meydana getirebilirler.

Patates böceğine ne ilaç kullanılır?

Tarfin Mobil, patates böceği ile olan mücadelenizde, ilaç ve tarım ürünü ihtiyaçlarınızda ilk adres oluyor. Mobil uygulama üzerinden fiyat karşılaştırma gibi avantajlar sunan Tarfin, peşin veya vadeli ödeme alternatifleri sağlamasıyla çiftçilerimizin tercihi oluyor.

Tarladaki böcekler nasıl yok edilir?

1 tatlı kaşığı nane yağı katın. Ayrıca yarım çay kaşığı limon okaliptüs yağı, portakal yağı ve sedir yağı ekleyebilirsiniz. Zararlı böcekleri püskürtmek için iyice karıştırın ve bu çözeltiyi bahçe bitkilerinize püskürtün. Gerektiği gibi tekrarlayın.

Patates ot ilacı ne zaman atılır?

Patates dikimi için hazırlanmış toprağa dikimden hemen önce ilaçlar uygulanır. Üzerinden diskaro ve tırmık geçirilerek ilacın 5-7 cm derinliğe karıştırılması sağlanır.

Patates Böceği nereden gelir?

Böceklerin ana vatanının Güneybatı Amerika olduğu biliniyor. Ülkemizde ilk olarak Trakya bölgesinde rastlanan zararlının daha sonra İç Anadolu’ya doğru yayıldığı tespit ediliyor.

Patates Kelebeklenir mi?

Zararlı kışı depo veya tarlada kalmış patatesler üzerinde larva ve pupa halinde geçirir. İlkbaharda ortalama hava sıcaklığının 15ºC’ye ulaşması ile (mart sonu-nisan başı) erginler çıkar ve 2-4 gün sonra çiftleşerek yumurta bırakmaya başlar. Kelebekler gece aktiftir.

Patatesi nasıl saklayabiliriz?

Patates Nerede Saklanır? Patateslerini her zaman karanlık bir yerde, 20 derecenin altında, güneş ışığı almayan ve kuru bir yerde saklamalısın. Patatesler başka sebze ya da meyvelere temas etmemeli, mümkünse çuval, sepet ya da da kutu içinde saklanmalıdır.

Patates kurdu nasıl olur?

Larvalar kış aylarında toprak yüzeyinden derine doğru iner ve kışı derinde geçirir. İlkbaharda toprağın ısınması ile birlikte yukarı doğru çıkar. Yaz aylarının aşırı sıcak ve kurak günlerinde tekrar derine iner. Toprak sıcaklığı ve nemi larva için uygun olan yerlerde vejetasyon dönemi boyunca zararlı olur.

Patates hangi durumlarda yenmez?

Bu kimyasal madde patatesin kabuğunun altında, klorofille birlikte, aynı zamanda yeni gelişen filizlerde bulunur. Bu nedenle yeşil renk almış patatesleri veya filizlenmiş patatesleri yemeniz önerilmez. Kabuğun yeşil olduğu bölgeleri ve filizleri keserek atabilir, zehirlenme riskini azaltabilirsiniz.

Patates ilaçlama ne zaman yapılır?

Kimyasal Mücadele: Patatesin tarla döneminde ilaçlama tavsiye edilmemektedir. Depoya patates konulmadan 20-25 gün önce deponun ilaçlanması gerekir.

Patates ilaçlaması nasıl yapılır?

İlaçlamada yaprak alt ve üst yüzeylerinin iyice ilaç- lanmasına özen gösterilmelidir. İlaçlamaların 7 gün ara ile 4-6 kez yapılması uygun olur. Patates Böceği ilaçlı mücadelesine ergin ve genç lar- vaların çok olduğu zamanda başlanmalıdır. Birinci ilaçlamadan sonra tekrar görüldüğünde ilaçlamayı tekrarlamak gerekir.

Bahçeye böcek gelmemesi için ne yapmalı?

Böcekleri başınızdan savmak için ağaç diplerine ve yerlere domates yaprakları dökmek. Böceklerle mücadelede başka bir yöntem de bitkinin yapraklarını doğal bir deterjan çözeltisi yardımı ile yıkamak.