Patlıcan reçeli evde nasıl yapılır?
Patlıcan reçeli evde nasil yapilir?
Patlıcan Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları soyarak başlıyoruz. …
- Soyduktan sonra acı suyunun çıkması için su dolu bir kaba koyuyoruz.
- Bir de üzerine ağır bir şey koyun. …
- Bu şekilde tam 2 saat bekletmemiz lazım.
- 2 saat bekleyen patlıcanları yıkayıp tencerede kaynatacağımız suyun içine 1 kaşık limon tuzu atıyoruz.
Patlıcan reçeli nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Patlıcan Reçeli ( Iğdır’ımıza Özel ) Tarifi Nasıl Yapılır? tuz koyulup üzerine kadar suyu eklenir sabaha kadar bekletilir, sabah 2 defa yıkanan tuzlu suyu temizlenen patlıcanlar kaynamış suya atılır. İki üç taşım kaynadıktan sonra indirilir ocaktan, soğumaya bırakılır, sonra kavanoza bırakılır. Afiyet olsun.
Karbonatlı patlıcan reçeli nasıl yapılır?
1- Minik patlıcanları alalım ve yıkadıktan sonra sap kısmını koparmadan güzelce soyalım. 2- Derin bir karıştırma kabına suyunu üzerine karbonatı ve tuzu ekleyip karıştıralım. Patlıcanları içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Üzerini bir tabak ile baskı yapalım.
Patlıcan reçeli hangi yöreye aittir?
Patlıcan reçeli, Anadolu’da özellikle de Akdeniz Bölgesi ve Iğdır’a ait olan yöresel bir reçeldir.
Patlıcan reçeli ne kadar kaynatılır?
Patlıcan reçelini kısık ateş üzerinde yaklaşık 25-30 dakika kadar kaynatın. Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık kadarını bir tabağa koyup, buzdolabına koyun. 2-3 dk bekletin. Çıkardığınızda parmağınız ile dokunduğunuzda koyu bir kıvama ulaşmış ise reçel olmuş demektir.
Patlıcan reçeli nerede bulunur?
Patlıcan reçelleri, küçük patlıcan türlerinden hazırlanan ve yöresine göre değişiklik gösteren reçellerdir. Akdeniz bölgesinde yapılan patlıcan reçelleri ile Iğdır ve Çanakkale’de yapılan reçeller arasında hazırlanış açısından farklılık bulunur.
Patlıcan reçeli hangi patlıcandan yapılır?
Küçük ve çekirdeksiz patlıcanlar en doğru seçenek olacaktır. Patlıcanların acı suyunu mutlaka çıkarmalısınız. Şekerlenmemesi için limon suyu damlatabilirsiniz.
Çam kozalağı reçeli nasil yapilir?
Kozalakları dalından topladıktan sonra üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin. Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın. Tencereye suyu koyup kozalakları ilave edip 1 saat kadar kaynatıyoruz ve kaynayan çam kozalaklarımızın içine şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz.
Reçelin faydaları nelerdir?
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Mide ağrısını giderir.Grip ve öksürüğü keser. Cilt hastalıklarını iyileştirir.Egzama ve çeşitli kaşıntıları giderir.Mide şişmelerini önler.İştah açar.
Reçel için hangi kireç kullanılır?
Sönmemiş taş kireç ve su birleştirildikten birkaç saat sonunda kireç tabana çöker. Kireç tortusunun üstünde kalan berrak su reçel ve tatlılar için kullanılacak hale gelir. Meyveler 18 – 48 saat aralığında sertlik derecesine göre kireçte bekletilir ve sonra pişirilir.
Yeşil çam kozalağı reçeli nasıl yapılır?
Kozalak Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çam ağacından topladığınız yeşil bebek kozalakları geniş bir kapta 10-15 dakika suda bekletin.
- Suyunu süzüp musluğun altında tek tek elinizle yıkayın. (Üzerinde üvez, toz kalmamalı.)
- Tek tek yıkanan kozalakları büyük bir tencereye koyup 1,5 litre suyla birlikte bir saat kaynatın.
Çam kozalağı reçeli hangi ayda yapılır?
Reçel ve pekmez yapımında kullanılan kozalaklar, Kasım’dan Haziran ayına kadar toplanabilir. Özellikle Haziran ve Temmuz ayında toplanan kozalakların güneşe serilerek açılması sağlanır.
Reçel yemek zararlı mı?
Onun dışında abartılmadığı sürece reçelin zararı değil faydaları vardır. Karaciğer ve göbek yağlanması olan kişilere ise zararı. Aşırı tatlı isteği olan kişiler de kendilerini sorgulamalıdırlar. Yanı sıra hazır reçel değil ev yapımı reçeller tüketilmelidir.
En faydalı reçel hangisi?
Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir.
Reçelde nasıl kireç kullanılır?
Kireç kaymağında bekletilerek pişirilen reçellerin,tatlıların dışı çıtır çıtır,içi yumuşacık oluyor….Tarif:
- Derince kaba kireci koyun,her 100 gr kirece 2,5 litre su diye hesab edersek,üzerine 10 lt suyu dökün,kireç eriyene kadar karıştırın.
- Bir gece bekletin,ertesi günü su üste kalacak kireç dibe çökecektir.