Prof Kenan Gürsoy kimdir?

Prof Dr Kenan Gürsoy kimdir?

Kenan Gürsoy, (d. 29 Aralık 1950, Ankara), emekli büyükelçi, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin eski dekanı ve bu fakültenin felsefe bölümünün eski başkanı Türk akademisyen ve filozof.

Kenan Gürsoy kaç yaşında?

72 yaşında (1950)Kenan Gürsoy / Yaş

Yusuf Kenan Gürsoy kimdir?

Yeni başkan seçilen Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, birlik beraberlik mesajı verirken aldığı hizmet bayrağını daha yukarıya taşımak için canla başla çalışacağını söyledi. Gürsoy, “Genel Kurulu için yapılan delege seçimlerine üyelerimizin ilgisi ve katılımı yüksek oldu.

Kenan Er Rıfai kimdir?

Ken’an Rifâî Büyükaksoy, (d. 1867, Selanik – ö. 7 Temmuz 1950, İstanbul) Türk muallim, mutasavvıf, şair. Yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan islâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır.

Belkıs Gürsoy kimdir?

Araştırmacı, Yazar Araştırmacı-yazar. 29 Aralık 1954, Erzurum doğumlu. İlköğrenimini Ömer Duygun İlkokulunda (1965), ortaöğrenimini Erzurum Kız Ortaokulunda (1968), lise öğrenimini Erzurum Kız Lisesinde (1971) tamamladı. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1975) mezunu.

Semiha Cemal kimdir?

Ken’an Rifâî’nin halifelerinden Cemâl Bey’in ve en yakın müritlerinden Nazlı Hanım’ın küçük kızlarıdır. İlk tahsilini Çelebi Mektebinde yapmış, sonra Çamlıca Lisesinden ve 1926’da Darulfünün Felsefe Şubesinden mezun olmuştur. İzmir Kız Lisesi ve İstanbul Kız Muallim Mektebinde Ruhiyat öğretmeni olarak çalışmıştır.

Rufai zikri nasıl yapılır?

Türkiye’de 45, dünyada ise 150 bin müridi olduğu tahmin edilen tarikatın Basra’dan sonra ikinci merkezi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi gösteriliyor. Her yıl Muharrem ayının ilk 10 gününü yas ilan eden Rufailer, debbus olarak adlandırılan zikir törenlerinde vücutlara şiş batırıp, kılıç ve bıçakla vücutlarını kesiyor.

Rufailer neden şiş sokar?

Tarikatta şiş batırma, kılıçla kesme adeti Seyyid Ahmed er Rüfâi, Muhammed peygamberin elini öpünce, müridleri de bu nimetten istifade etmek istemişler, ancak bu durum gerçekleşmeyince üzülmüşler ve ellerine geçirdikleri tahta parçası, bıçak ve demirle vücutlarına vurmaya başlamışlar.

Rufai Gülü ne demektir?

ucu dövülmüş bir demiri veya pirinçi ateşte kızartılır ve bu kızgın demirin ismi rufai gülüdür. bunun yanında yanyana dizilip daire cizen tariket mensuplarının dönerek allah ismini zikrettikleri ve ilahilerle, bendirlerle ortadaki şeyhin etrafında ayak usullarıyla birleşip açılmalarınada rufai gülü ayini denir.

Rufai şişi nedir?

RUFAİ ŞİŞLERİ Rufai Tarikatına mensup kişilerin zikir sırasında vücutlarına batırdığı şişler. – Yakutiye Medresesi, Erzurum Resmi.

Rufai tarikatı ehli sünnet midir?

seyyid ahmed er rufai hazretlerinin kurmuş olduğu, kendilerine resul-ü ekrem muhammed aleyhisselam’ın sünneti ile kur’an-ı hakim’i rehber alan,ehl-i sünnet mezhebi içinde,erkan-ı aleviyye ve zikr-i cehri üzere süre gelen bir tarikattır.

Rufailik tarikatı ne demek?

Rüfailik ya da Rifâiyye (Osmanlıca: رفاعية ‎), Tasavvufi inanışa göre kurucusu ve piri Ahmed er Rüfâi olan İslamîyetin bir tarikatıdır. İlk sufi tarikatlardan biri olan Rüfâiyye’nin kurucusu, asıl ismi Ahmed bin Ali el-Mekki bin Yahya olan, Ahmed er-Rüfâi’dir.

Ahmet rufai hangi mezhep?

Rüfailik ya da Rifâiyye (Osmanlıca: رفاعية ‎), Tasavvufi inanışa göre kurucusu ve piri Ahmed er Rüfâi olan İslamîyetin bir tarikatıdır. İlk sufi tarikatlardan biri olan Rüfâiyye’nin kurucusu, asıl ismi Ahmed bin Ali el-Mekki bin Yahya olan, Ahmed er-Rüfâi’dir.

Rufai şişleri ne işe yarar?

RUFAİ ŞİŞLERİ Rufai Tarikatına mensup kişilerin zikir sırasında vücutlarına batırdığı şişler. – Yakutiye Medresesi, Erzurum Resmi.

Rufai tarikatının özellikleri nedir?

Tarikatın esasları Mürşidin müride verdiği ilk zikir, “Lailahe illallah” zikridir. Sonraları Rahman, Rahim, Vehhab, Kuddüs, Hakk, Halim, Hannan, Hayy, Hafız, Hamid isimleri verilir. Ahlakı güzelleştirmek gayesiyle biri hilafet, diğeri de muharremiyye olmak üzere iki çeşit halvete girilir. Bu halvette mürid oruç tutar.