PubMed nedir nasıl kullanılır?

PubMed ne işe yarar?

PubMed, ücretsiz bir biyomedikal veritabanı. Sitede yer alan başvuru kitapları moleküler biyoloji, genetik ve tıp bilimleriyle ilgili konulara ışık tutmaktadır. Sağlık bilimleri konusunda yapılan uluslararası çalışmalar, yayımlanan makaleler, en son gelişmeler de siteden izlenebilmektedir.

PubMed nasıl kaynak gösterilir?

Sağlam ve güvenilir kaynak gösterme nasıl olmalıdır? *

  1. Yerinde alıntı kullanın.
  2. Alıntıladığınız yayınları okuyun.
  3. İçeriğe uygun şekilde alıntılama yapın.
  4. Şeffaf şekilde alıntılayın fakat tarafsız olmayın.
  5. Kendi çalışmalarınızı “gerekli olduğunda” alıntılayın.
  6. Dahil ettiğiniz kaynakları önceleyin.

PubMed nedir ekşi sözlük?

tıpla uzaktan yakından ilgili her şeyin pmid ile indekslendiği veri tabanı. pmid, cv yazarken ya da yurtdışında akademik bir işe başvururken epey bir kolaylık sağlar.

Bir makale nasıl okunur?

En çok yapılan hata önce özet bölümünün okunmasıdır. Isınmak için okumaya, eğer varsa, içindekiler kısmını inceleyerek başlayın; eğer içindekiler kısmı yoksa, başlıklara göz gezdirin.. Özet bölümünü en son okumanız yararınıza olacaktır.

Bilimsel yayın nasıl yapılır?

Bilimsel dergide yayın için tavsiyeler

  1. Bilimsel dergide yayın için acele etmeyin. …
  2. Bilimsel dergide yayın için uygun satış yeri seçin. …
  3. 3. Hedef derginin amaç ve kapsam ve ayrıca yazar kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun. …
  4. Başlık ve özetiniz ile iyi bir ilk izlenim sergileyin.

Makale kesin sonuçlara varır mı?

ç) Edebî metinlerde kesin sonuçlara ulaşmak gibi bir amaç güdülmezken bilimsel metinler, tezleri hakkında olabildiğince belirgin sonuçlara ulaşmak durumundadır. Bilimsel makaleler; başlık, özet, giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve tartışma, kaynakça bölümlerinden oluşur.

Tıbbi bir makale nasıl yazılır?

İyi bir özette, öncelikle çalışma konusu okuyucuya tanıtılır. Sonra amaçlar ve çalışmanın kapsamı basitçe tanımlanır, çalış- manın nasıl yürütüldüğü anlatılır, son olarak da bulgular özetlenir ve ana sonuçlar belirtilir. Kısaltma, kaynak, şekil, tablo ve atıf kullanıl- mamalıdır.

Yabancı makale nasıl bulunur?

Sonuç olarak İngilizce ya da Türkçe olarak yazılmış akademik makalelere Google Akademik, Dergi Park, TR Dizin, YÖK Tez Merkezi, Megep, Sciende Direct, Springer Link, Research Gate, Nature ve PubMed gibi sitelerden erişebilirsiniz.

Scopus ne işe yarar?

Scopus, bağımsız konu uzmanları tarafından küratörlüğünde, kaynaklardan bağımsız bir özet ve atıf indeksidir. … Bilimsel kaydın bütünlüğünü korumanın yanı sıra, Scopus kurumsal araştırma performansını, sıralamasını ve itibarını artırmaya yardımcı olur.

PMC nedir PubMed?

PMC, NLM kapsamlı basılı dergi koleksiyonunun dijital karşılığıdır; katılımcı yayıncılar tarafından yatırılan dergi literatürünün yanı sıra NIH Kamu Erişim Politikası ve diğer araştırma fonlarının benzer politikalarına uygun olarak gönderilen yazar elyazmaları için bir depodur .

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Derleme nasıl kaynak gösterilir?

Kullanım şekli: Yazar adı (Basım Yılı). “Derleme Kitap İsmi” Kullanılan bölümün başlığı içinde. Bölümü yazan yazar adı (der.). Basım yeri: Yayınevi, sayfa aralığı.

PubMed güvenilir mi?

Pubmed makale arama moturu, Ulusal Sağlık Enstitülerinde bulunan ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi’nde Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi tarafından geliştirilen makale bulma sistemidir. Tıbbi konularda makale bulmanızı sağlayan en önemli ve güvenilir kaynak Pubmed‘dir.

Ücretsiz PMC makalesi ne demek?

PMC (PubMed Central) ise, 2000 yılında tam metin biyomedikal ve yaşam bilimleri dergisi makaleleri için ücretsiz bir arşiv olarak yayınlanmaktadır.

Makale nereden okunur?

Sonuç olarak İngilizce ya da Türkçe olarak yazılmış akademik makalelere Google Akademik, Dergi Park, TR Dizin, YÖK Tez Merkezi, Megep, Sciende Direct, Springer Link, Research Gate, Nature ve PubMed gibi sitelerden erişebilirsiniz. İçeriklerin bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.