Recep ayı Kuranda Geçiyor mu?

Recep ayı anlamı nedir kısaca?

Peygamber Efendimiz’in buyurduğuna göre Recep Ayı Allah’ın ayıdır. Kelime anlamı itibariyle korkmak veya saygı duymak anlamlarına gelen recb kökünden türeyen Recep kelimesi saygı göstergesinin ve savaşmanın haram olduğu aylardan biridir. Bu dört ay ise Muharrem, Zilkade, Zilhicce ve Recep‘tir.

Recep ayının 15 günü Allah hangi peygamberle konuşmuştur?

Recep ayının 15. gecesi, milyonlarca inanan tarafından namaz ve ibadetlerle geçiriliyor. Zira bu gecede Allah-ü Teala Musa (as) ile konuşmuş ve İdris (as) semaya yükselmiştir.

Recep ayı neden Allah’ın ayı?

Bereket, durulanma, tevbe ve günahlardan kaçış ayıdır. Bırakınız İslam dönemini, İslam‘dan önceki dönemlerde de Recep ayı özel bir konumda tutulmuştur. Bu ayda kavga, savaş, baskınlar dururdu. Bu ayın gelişine saygı duyulur ve güzel bir ateşkes sağlanırdı.

Recep ayı neden önemli?

Müslümanlar, üç aylar olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol manevi bir mevsime girişin habercisi olan Recep ayına büyük önem vermiştir. Recep ayı girdiği zaman Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) “Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir.

Peygamberimiz 3 aylarda ne yapardı?

ÜÇ AYLARDA YAPILACAK İBADETLER Namaz kılmak, Kuran-ı Kerim okumak, zikir çekmek, sadaka vermek ve tüm canlılar için iyiliği güzelliği yaymak, yapılması çok sevap olan ibadetlerdendir.

Peygamber efendimiz Recep ayında ne yapardı?

Rasulullah, Ramazan ayı dışında en fazla Recep ve Şâban aylarında oruç tutmuşlardır. Recep ayı girdiğinde de, “Allah”ım, bize Recep ve Şaban”ı mübarek kıl ve bizi Ramazan”a ulaştır” (Keşfu”l Hafa) diye dua etmiştir.

Receb ayinda ne etmeliyik?

Recep ayı ibadetleri – Masiva Haberleri….

  • – Üç aylarda sohbetler düzenlenebilir, Kuran-ı Kerim ziyafetleri verilebilir.
  • – Peygamber Efendimiz (SAV)’e salavatlar çekilebilir.
  • – Allah’ın ayı olduğu için bu aya özel olarak yapabileceğiniz tavsiye ibadetler arasında Esmaül Hüsna zikirleri yer alabilir.

Receb i Şerif’in 15 Gecesi ne zaman?

RECEP AYININ 15. GECESİ NE ZAMAN? Ay, bu gecelerde tam olarak göründüğü ve geceleri her zamankinden daha çok aydınlattığı için Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ismi verilmiştir. Recep ayının 14. günü 15 Şubat Salı, 15. günü ise 16 Şubat Çarşamba tarihine denk geliyor.

Recep ayının 13 14 15 günü ne zaman 2022?

Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ayın en parlak olduğu hicrî ayların 13, 14 ve 15. geceleridir. Resûlullah (s.a.s.), her ayın bu günlerinde oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki, bu yıl Recep ayının 13, 14, ve 15. günü ne zaman, neden önemli? Recep Ayı 2022 senesinde 2 Şubat tarihinde idrak edilmeye başlandı.

Recep ayı zikirleri nelerdir?

Recep ayında tesbih ve tehlil (Kelime-i tevhid) ve istiğfarda yoğun şekilde meşgul olunması sevaptır. Recep ayı içerisinde ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 gün tesbihleri bulunur. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere “La İlahe İllallah”, 100 kere de “Muhammedürresulullah” diye bu tesbihe devam edilir.

Recep ayının 15 günü ne zaman 2021?

Recep ayının 13. günü 14 Şubat Pazartesi, 14. günü 15 Şubat Salı, 15. günü ise 16 Şubat Çarşamba tarihine denk geliyor.

Recep ayının 15 günü hangi ibadetler yapılmalı?

Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ayın en parlak olduğu hicrî ayların 13, 14 ve 15. gecelerinde Resûlullah (s.a.s.), her ayın bu günlerinde oruç tutmayı tavsiye ettiği dini kaynaklarda yer alıyor.

Hangi ay Allahın ayıdır?

Hz. Peygamber (s.a.s.) üç aylar hakkında şöyle buyurmuştur: “Recep Allah’ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır.” (Aclûnî…

Recep ayı ne yapılmalı?

  • – Üç aylarda sohbetler düzenlenebilir, Kuran-ı Kerim ziyafetleri verilebilir.
  • – Peygamber Efendimiz (SAV)’e salavatlar çekilebilir.
  • – Allah’ın ayı olduğu için bu aya özel olarak yapabileceğiniz tavsiye ibadetler arasında Esmaül Hüsna zikirleri yer alabilir.

Recep ayının 15 günü neden önemlidir?

RECEP AYININ 15. GECESİ FAZİLETİ Recep ayının 13, 14 ve 15 oruçları olarak bilinen Eyyâm-ı biyd (aydınlık günler) ayın en parlak olduğu hicrî ayların 13, 14 ve 15. geceleridir (Buhârî, Savm, 60). Ay bu gecelerde tam olarak göründüğü ve geceleri her zamankinden daha çok aydınlattığı için bu isim verilmiştir.