Redüktör neden kullanılır?
Redüktör avantajları nelerdir?
Redüktörler ne gibi avantajlar sunar?
- Birbirinden uzak iki elemanı ilişkilendirmeye yararlar.
- Paralel ya da kesişen millerde, çeşitli güç ve devir sayılarında değişik çevrim oranlarında kullanılabilir.
- Kayma söz konusu değildir.
- İşletme emniyeti ve kullanım ömrü yüksektir.
- Bakımları kolay ve zahmetsizdir.
Kaç çeşit redüktör vardır?
Dişli Çeşidine göre redüktör çeşitleri: Sonsuz dişli redüktör, Helis dişli olan redüktör, Planet dişli olan redüktör, Hipoid redüktör, Konik dişli olan redüktör.
Redüktör Nasil çalişir?
Dişli bir çark sistemi olan redüktör sistemi birbirinden farklı dönme yönleri elde etmektedir. Ayrıca çeşitli konumlarda yer alan redüktör bazı miller arasında devinim yaratırken güç de iletir. Bunun yanı sıra redüktör sistemleri küçük bir hacme rağmen büyük bir çevrim oranı da elde edebilir.
Neden planet redüktör?
Planet Redüktör Avantajları Yükün farklı dişlilere dağılmasını sağlar. Düşük devir koşullarında yüksek verimlilikle çalışma vaadi sunar. Diferansiyel redüktör olarak kullanılır. Birçok alan ve sektörde yaygın olarak kullanılabilen bir makine çeşididir.
Redüktör hangi alanlarda kullanılır?
Redüktör Kullanım Alanları Yürür ızgaralar, pompalar, takım tezgahları, asansörler, vinçler, tekstil makineleri, sac bükme makineleri, şahmerdanlar, döner tamburlar, konveyörlerde v.b. gibi bir çok dönme hareketinin mevcut olduğu yerlerde kullanılırlar.
Sonsuz dişli redüktör nedir?
Sonsuz Dişli Redüktörler Tek kademe sonsuz vida ve çark dişlisinden oluşur. Dişli yapısından dolayı sürtünme esaslı bir çalışma vardır. Sürtünme kaynaklı ortaya çıkan verimsizliği en aza indirmek için sonsuz vida çelikten, çark dişli bronz malzemeden yapılmaktadır.
Redüktör tipleri nedir?
Ayaklı helisel dişli redüktörler Flanşlı helisel dişli redüktörler Paralel milli helisel dişli redüktörler Yatık tip redüktörler vb. Kullanım alanlarına göre; Vinç redüktörleri Ekstruder redüktörler Testere redüktörleri Kovalı elevatör redüktörleri Karıştırıcı redüktörleri vb.
Redüktör çeşitleri ve dişli tipleri nelerdir?
Dişli tipine göre redüktör çeşitleri;
- Düz dişli redüktör,
- Sonsuz vidalı redüktör,
- Helisel dişlili redüktör,
- Konik dişlili redüktör,
- Ayna-mahruti( konik-helisel) dişli redüktör,
- Hypoid dişlili redüktör,
- Harmonik redüktör,
- Paralel dişli redüktör,
Redüktör seçimi nasıl yapılır?
Seçim yapılırken kayış- kasnak oranından sonra redüktörün giriş milindeki devire göre(motor devrine göre değil) seçim yapılması gerekir. Bunun yanında kayış-kasnak kullanıldığı için radyal yük kontrolü de yapmak gerekir.
Planet dişli grubu ne işe yarar?
iç dişli olarak üretilen dişlilerdendir. Planet Dişli-Güneş Dişli sabit bir çevre dişlisi ve bunun etrafında dönen pinyon dişlilerden çıkış şaftına aktarımı yapabilen aynı zamanda düşük devir ve yüksek tork elde edilebilen dişli sistemidir.
Planet dişli sistemi nerelerde kullanılır?
Sistemin eski nesillerinde yükseklik ayarı hala manuel olarak yapılırken, motor ve inverterle birlikte planet dişli, yeni modellerde otomatik çalışma sağlar. Temizlik makineleri temel olarak metal sac ve levha işleme endüstrisinde ve ayrıca baskı, cam ve otomotiv endüstrisinde kullanılır.
Sonsuz dişli redüktör nerede kullanılır?
Verim değeri %50 nin altında olan sonsuz tip redüktörleri fren ihtiyacının olduğu uygulamalarda (örneğin; eğimli konveyör) frensiz olarak kullanmak mümkündür. Tek kademsi konik dişli çifti(ayna-mahruti) ve diğer dişli kademeleri helisel dişlilerden oluşan redüktör tipidir.
Redüktör hangi malzemeden yapılır?
Redüktör gövdeleri GG20 kalitede gri pik dökümdür. Gövdeler istek üzerine GGG-42 kalite sfero dökümden yapılabilir. Özel redüktör gövdeleri çelik kaynaklı konstrüksiyon yapılmaktadır.
Sonsuz vidalı redüktör ne işe yarar?
Sonsuz Vidalı Redüktörler, tork gerektiren yüksek devirli işlemlerde ve uygulamalarda tercih edilmektedir. Eksenlerinin çakışmayan dişliler arasında en fazla kullanım alanına sahip olanı Sonsuz Vida Dişli Redüktörlerdir.
2 kademeli redüktör nedir?
Kademeli redüktörler, birden fazla dişli çiftinin seri olarak bağlanmasıyla oluşur. Bu şekilde giriş mili ile çıkış mili arasındaki her redüktör kademesinde dönme yönü değişir. Kademeli redüktörlerde toplam aktarma oranının hesaplanması her bir redüktör kademesindeki aktarma oranlarının çarpımıyla olur.