Regaip Kandili dinimizde var mi?

Regaip kandili kuranda geçiyor mu?

Regaip kandili, Kur’an’da geçmez fakat tüm Müslüman alemi tarafından saygı duyulan bir gün olarak bilinir. Kur’an’da tam sekiz yerde ‘reğabe’ kelimesi geçmektedir. Regaip kandilinde Allah’ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

Regaip Kandili neden kutsaldır?

Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı!

Regaip Kandilinde Peygamber efendimiz ne yapardı?

Peygamberimiz (asm), bu gece ne yapardı Sevgili Peygamberimiz (asm), Regaib Gecesi’nin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi.

Kandiller uydurma mı?

islamda peygamberin doğum günü kutlanmaz, hiçbir ayette ve hadiste de kandil yoktur. günümüzde cahil müslümanlar kadir gecesini dahi kandil zannetmektedir. uydurma kutlu doğum haftasından tek farki ondan daha önce uydurulmuş ve geleneklere yerleşmiş olmasıdır.

Kuranda hangi kandiller var?

Önce İslam dinine ve Peygamberi Hz. Muhammed’in zamanına baktığımızda Kandil geceleri yok. Çünkü Kur’an’da her Gecenin diğer bir geceden farklı olduğu tek gece Kadir Gecesidir.

Regaip Kandili gecesinde ne oldu?

REGAİP KANDİLİNDE NE OLMUŞTUR? Regaib kandilinin, Rasulullah Efendimizin babası Hz. Abdullah’ın evlendiği gece olduğu iddia edilir.

Regaip Kandili neyi kutlar?

Regaip Kandili, Hz. Muhammed Mustafa’nın doğumunun müjdecisidir. Bundan dolayı Müslümanlar bu geceyi mübarek bir gece olarak kutlar.

Regaip Kandili nedir önemi Diyanet?

“Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”‘den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kiymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır.

Hz Muhammed Berat Kandili ne yapardı?

Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem bu gece çok ibâdet, çok duâ ederdi. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki: (Şa’bân-ı şerîfin onbeşinci gecesi olunca, o geceyi ihyâ ediniz ve gününde oruç tutunuz! Muhakkak ki, Allahü teâlâ, “Magfiret olunmak isteyen yok mudur, magfiret edeyim.

Regaip kandili kuranda ne okunur?

Regaip Kandili‘ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi’smi’llâhi’rrahmâni’rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- kur’ân.”

Islam dininde kandiller var mı?

Önce İslam dinine ve Peygamberi Hz. Muhammed’in zamanına baktığımızda Kandil geceleri yok. Çünkü Kur’an’da her Gecenin diğer bir geceden farklı olduğu tek gece Kadir Gecesidir. Çünkü Kadir Gecesi, gelmiş geçmiş, tasarım ve matematiksel bakımından ilahi kitap Kur’an’nın oluşumunun başlangıcıdır.

Kandil kutlamak bidat mı?

Dinde ise bidat, Hz. Muhammed’in (sav) izni olmadan dinde yapılan eklemeleri, değişiklikleri ifade etmek için kullanılır. Bu anlayışa göre, Mevlid ibadetin tersi olarak sonradan dine yapılan bir eklemedir. Yani, kandil kıyamette sevap beklenilmeyen, dünya faydası olarak düşülen bir durumdur.

Kandiller Kuran’da geçiyor mu?

Kandillerle ilgili Kuran-ı Kerim’de bir açıklama olmadığını da görüşlerine delil olarak sunarlar. … Kuran-ı Kerim tabii ki Türkçe’de kullandığımız kandil ifadesini kullanmaz. Bunun Arapça karşılığı olan “mübarek gece” (Duhan 44/3; Kadir 97/1-2-3) ifadesini kullanır.

Regaip gecesinin anlamı nedir?

“Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. REGAİB KANDİLİ NEDİR?

Regaip Kandili nin manası nedir?

Terim olarak Regâib, Türkçe’de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah’a ibadet edilir.