Rekreasyon Bölümü’ne is yapar?

Rekreasyon bölümü ne kadar maaş alır?

Rekreasyon Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 7000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir rekreasyon uzmanı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir uzman 5000 TL, üç yıl deneyimli bir uzman 6500 TL, dört yıl deneyimli bir uzman ise 7000 TL maaş almaktadır.

Rekreasyon bölümü nerede çalışır?

Rekreasyon bölümü mezunu olan bir kişi; üniversitelerde, belediyelerde, Gençlik ve Spor genel müdürlüklerinin bünyesinde, sağlık sektöründe, turizm sektöründe ve sanayi sektöründe çalışabilmektedirler.

Rekreasyon konuları nelerdir?

Rekreasyon Bölümü Dersleri

  • Rekreasyon Bölümüne Giriş
  • Doğal Yaşam Tanıtım ve Kültürü
  • Sağlık Bilgisi ve İlk Yardımı
  • Temel Antrenman Bilimi.
  • Rekreasyonel Etkinlik (treking & rekreatif atletizm)
  • Yabancı Dil (uzaktan eğitim)
  • Türk Dili (uzaktan eğitim)
  • Kayak Kampı

16 Tem 2017

Rekreasyon Uzmanı ne iş yapar?

Meslek Tanımı : İnsanların zaruri ihtiyaçlarını tanımladıktan sonra arta kalan serbest zamanlarında, gönüllü olarak yapmayı düşündükleri faaliyet alanlarında, her düzeyde ve çeşitli yaş gruplarına çeşitli etkinlik programlarını planlayan, organize eden ve uygulanmasını sağlayan kişidir.

Rekreasyon mezunu öğretmen olabilir mi?

-1- TÜRKİYE İÇİNDE FORMASYON 5 Yıl önce yapılan değişiklik çerçevesinde Rekreasyon, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Spor Bilimleri ve Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümlerinden mezun olan adaylar hala daha formasyon alabilmektedir.

Rekreasyon bölümüne nasıl girilir?

Rekreasyon Bölümü Okumak İçin Ne Gereklidir? BESYO altında yer alan bölüme girmek için gerekli olan puanlar ortaöğretim başarı puanı ve üniversite giriş sınavından alınan puanlar olmaktadır. Bu puanların yeterli olması durumunda fakülteye girmek için özel bir sınavdan da geçilmesi gerekmektedir.

Rekreasyon bölümü mezunları öğretmenlik yapabilir mi?

-1- TÜRKİYE İÇİNDE FORMASYON 5 Yıl önce yapılan değişiklik çerçevesinde Rekreasyon, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Spor Bilimleri ve Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümlerinden mezun olan adaylar hala daha formasyon alabilmektedir.

Rekreasyon bölümü dersleri nelerdir?

Rekreasyon Bölümü Dersleri Nelerdir?

  • Spor Rekreasyonu,
  • Turizm Rekreasyonu,
  • Boş Zaman Sosyolojisi,
  • Terapatik Rekreasyon,
  • Ritim ve Dans,
  • Ticari Rekreasyon,
  • Antrenman Bilimi,
  • Egzersiz Fizyolojisi,

Rekreasyon dersi nedir?

Rekreasyon bölümü içerisinde kişinin sosyal ve fiziksel hayatını iyileştirmek için çalışmalar yapıldığı için kişi ile alakalı her türlü etkinliğe derslerde denilmektedir.

Rekreasyon hangi bölümden alıyor?

Rekreasyon konusunda tüm bu etkinliklerin başında bulunan katılımcılara yardımcı olan yetkili olarak bulunmak isteyenler Spor Bilim Fakültesi bünyesinde yer alan 4 yıllık lisans bölümü olarak “Rekreasyon” tercihinde bulunabilir.

Rekreasyon mezunu antrenör olabilir mi?

Rekreasyon Bölümü ise branşlara göre 1. ve 2. kademe antrenörlük vermektedir. Alacağınız belgenin kademesinin de akıbeti biraz da okul yönetiminizin çalışkanlığına bağlıdır.

Rekreasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?

Rekreasyon bölümünden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Spor Merkezleri, Turizm Sektörü, Üniversiteler ve Fabrikaların spor tesisleri ve spor yönetimi gibi birçok alanda çalışabilmektedirler.

Rekreasyon bölümü formasyon alabilir mi?

Rekreasyon yönetimi, Turizm Fakültesindedir. Rekreasyon bölümü ise Spor Bilimleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okullarında faaliyet gösterir. Rekreasyon yönetimi bölümünde formasyon alıp öğretmen olamazsınız.

Hangi bölümler beden eğitimi öğretmeni olabilir?

Beden eğitimi öğretmeni olmak için bazı eğitimleri almak gerekir. Öncelikle üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon ve Antrenörlük gibi bölümlerden birinden mezun olmak gerekiyor. Bu bölümlerin birinden mezun olduktan sonra bölüm stajı yapılır.

Rekreasyon psikolojisi nedir?

TERAPİ REKREASYONU TANIMI Rekreasyon terapisti, psikolojik, fiziksel ve sosyal engellilerin ve hastalıkların tedavilerini çeşitli aktivitelerle desteklemek olarak tanımlamaktır. Mevcut durumdan iyiye doğru gitme ve bu amaç için çeşitli aktivitelere bunu destekleme de diyebiliriz.