Rezene otu nasıl bir ottur?
Rezene nasıl bir bitkidir?
Rezene, maydanozgiller familyasına ait otsu ve aromatik bir bitki çeşidini oluşturuyor. Demet şeklinde öbeklenmiş sarı çiçekli bir bitki olan rezene, kayalık ve kurak alanlarda kendiliğinden yetişebiliyor. Rezenenin aroması ise anasona ve meyan köküne benzerliği ile ön plana çıkıyor.
Rezene hangi bitkidir?
Rezene, eski çağlardan beri yaygın olarak kullanılan şifalı bir bitkidir; maydanozgiller grubuna aittir ve Latince adı ‘Foeniculum vulgare’dur. Uzun ömürlü bir bitki olana rezenenin boyu 1,5 metreyi bulabilir, esmer renkli ve hoş kokuludur; yemeklerde tat verici olarak katılabilir.
Rezene otu nerede yetişir?
Yetiştirildiği Yerler : Türkiye’nin Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde yabani olarak yetişen bitki, Türkiye’nin hemen her yöresinde yetiştirmek mümkündür. Türkiye’de yetişen Tatlı Rezene de ayrıca dünyanın en kaliteli türlerinden biridir.
Rezene Türkiye’de nerede yetişir?
Türkiye‘nin hemen hemen her yöresinde yetiştirilmesi mümkün olan rezene bitkisi, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yabani olarak yetişir.
Rezene diğer adı nedir?
Rezene anason ile karıştırılabilmektedir. Aynı familyadan olan rezene ve anason bitkileri özellikle koku olarak birbirlerine benzerler ancak farklı türlerdir. Rezene arapsaçı ile de karıştırılabilmektedir. Yabani rezeneye bazı yörelerde arapsaçı da denir.
Rezene çayı kimler kullanamaz?
Östrojen etkisi gösterebilen rezene çayının meme, yumurtalık ve rahim kanseri olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte pıhtılaşma problemi yaşayanlar ile kereviz ve havuca alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Rezenenin diğer adı nedir?
Halk arasında rezeneye, mayana (Güneydoğu’da), rezyane, şumra ( Hatay), arapsaçı (Ege), irziyan, raziyane, raziyana, rezdane, sincilip, malatura ve Çumra anasonu gibi adlar verilmektedir. Rezene, görünüşünden dolayı dereotuna, kokusundan dolayı da anasona benzetilir ve birbirinin yerlerine kullanılır.
Rezene meyve mi sebze mi?
Rezene (Foeniculum vulgare), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından; iki metreye kadar boylanan ,iki yıllık kokulu ,otsu bitki türüdür.
Taze rezene hangi mevsimde yetişir?
Rezene iklim olarak genel olarak ılıman iklimleri seçer. Sonbaharları uzun geçen bölgeler ise rezene için en uygun bölümlerdir.
Rezene otu nerede bulunur?
Rezene, Akdeniz bölgesinde yetişen doğal ve mineralli bir bitki türüdür.
Rezene hangi illerde yetişir?
Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetiştirilmesi mümkün olan rezene bitkisi, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde yabani olarak yetişir.
Şumra rezene mi?
Rezene ,diğer adı şumra 250gr. Özellikle Hatay yöresinde Biberli ekmek içine koyulan olmazsa olmaz baharattır.
Rezenenin başka adı var mı?
Halk arasında rezene bitkisi Halk arasında rezeneye, mayana (Güneydoğu’da), rezyane, şumra ( Hatay), arapsaçı (Ege), irziyan, raziyane, raziyana, rezdane, sincilip, malatura ve Çumra anasonu gibi adlar verilmektedir.
Rezene ile anason aynı mı?
REZENE HAKKINDA Rezenenin bilimsel adı Foeniculum vulgare’dir. Dereotu otuna benzeyen tüylü yaprakları ve sarı çiçekleri olan çok yıllık bir bitkidir. Rezene, aromatik özellikleri ile bilinir, biraz anason gibi kokar. Rezene yapraklarından çay yapılır.
Rezene çayının yan etkileri var mı?
Aşırı miktarda tüketimlerinde ise mide bulantısı ve mide ağrısına sebebiyet vermektedir. İleri seviyelerdeki yan etkileri ise kusma, nefes almada zorluk, cilt sorunları, Kalpte çarpıntı ve ritim bozukluğu ve akciğer ödemi yer almaktadır.