Rumkale hangi ilçede?

Rum Kalesi nereye bağlı?

Gaziantep İli, Yavuzeli İlçesi, Kasaba köyünün yakınında bulunan Rumkale; Gaziantep şehir merkezinden . Yavuzeli’nden ise . uzaklıkta, Merzimen Çayı’nın Fırat Nehri ile birleştiği yerde, dik kayalar üzerindedir. Rumkale’ye Kasaba köyünden ve Halfeti’den teknelerle kolaylıkla ulaşılmaktadır.

Rumkale ve Halfeti aynı yer mi?

rumkale bir tane ve Halfeti‘nin olduğu kıyıda değil karşı kiyida. Irmagin Halfeti tarafı Urfa, karşı kıyı antep oluyorsa bu durumda Antep’te oluyor. bir yıldan önce. Rumkale Gaziantep Yavuzeli ilçesi tarafindan gidilerek ulaşılır.

Rumkale ne amaçla yapılmıştır?

Rumkale – Gaziantep Roma Dönemi’nde Hz. İsa’nın havarilerinden Yohannes’in Rumkale‘ye gelip yerleşmesi ve burada Hıristiyanlık dinini yayması nedeniyle, bu yerleşim yeri Hıristiyanlık tarihinde önemli bir rol oynamaktadır.

Rumkaleyi kim yaptı?

Şair Aziz Nerses Kilisesi: Rumkale‘nin güneyinde yer alan kiliseyi 1173’te Şair Aziz Nerses yaptırmıştır.

Rumkale de ne yapılır?

RUMKALE GEZİ REHBERİ: RUMKALE‘DE NELER YAPILIR

  • #1 Rumkale‘yi Kasaba Köyü’nün tepesinden izleyin: …
  • #2 Rumkale‘ye karşı gözleme + çay molası verin: …
  • #3 Rumkale‘den batık şehir Halfeti’ye ve Savaşan Köyü’ne tekne gezisi yapın.

5 May 2019

Rum Kaleye nasıl gidilir?

Rumkale Gaziantep şehir merkezinden yaklaşık 70 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden Adıyaman yolunu kullanarak yaklaşık 40 km ilerledikten sonra Yavuzeli beldesine giriş yapın. Bu beldeden doğu tarafına doğru Kasaba köyü yolunu kullanarak Kasaba köyüne ulaşın. Köye giriş yaptığınızda Rumkale tabelalarını göreceksiniz.

Rumkale nasıl bir yer?

Rumkale, Roma ve Orta Çağ dönemine ait kayalara oyularak yapılmış bir savunma kalesi. Aslında geçmişi çok eski zamanlara uzanıyor; ancak özellikle 1100-1300 yılları arasında stratejik bir konumda bulunduğu için yıllar içinde eklemeler yapılarak şu anki Roma ve Orta Çağ görünümündeki mimarisine ulaştığı biliniyor.

Rumkalede ne yapılır?

Rumkale Tarihi Rumkale‘deki mimari kalıntılar Geç Roma ve Orta Çağ karakteri taşımaktadır. Kale’de bugün ziyaret edilebilen yapılar, Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Manastırı, çok sayıda yapı kalıntısı, su sarnıçları, kuyu ve hendeklerdir.

Rumkale tekne turu ne kadar?

Rumkale ve Halfeti tekne turu ne kadar Rumkale‘den Halfeti tekneleri 150-250 TL arası bir fiyata kalkıyor. Katılımcı sayısına göre, kişi başı ortalama 30-40 TL ödeme yapıyorsunuz; teknede herhangi bir yiyecek içecek ikramı olmuyor.

Aziz Nerses kimdir?

Şair aziz Nerses mezheplerin birleştirilmesi nedeniyle imparator elçileri, Kayşum ve Yakubi baş patrikler ile Rum kale’de toplantılar yapmıştır. 13. yüzyılda Rumkale’de bir çok Yakubi’nin olması sebebiyle Yakubi Patriği II. Ignace, Rumkale’de bir kilise yaptırmıştır. Sonraları kaleyi patriklik makamı olarak seçmiştir.

Rum Kalesi nasıl bir yer?

Rumkale Gaziantep’in Nizip ilçesi sınırları Kamışlı köyü içinde bulunan ve günümüzde Nizip-Birecik Barajı gölünün oluşmasıyla doğmuş bir yarımadada yer alan tarihi kale. Kale Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlanmıştır.

Antep Rumkale nasil gidilir?

RUMKALE‘YE NASIL GİDİLİR Gaziantep‘ten Rumkale‘ye gitmek için D850 Gaziantep – Adıyaman yolunu takip ederek, Kasaba köyüne ulaşmanız gerekiyor. Yol üzerinde çok sayıda Rumkale tabelası göreceksiniz, onları da izlemeyi ihmal etmeyin. Yolu asfalt olduğu için oldukça rahat. Gaziantep‘ten Rumkale, 1 saat 15 dakika sürüyor.

Rumkaleden Halfetiye nasıl gidilir?

Rumkale’den Halfeti’ye tekne ile geçebiliyorsunuz. Tekne sizi buradan alıyor önce barajın yapımıyla sular altında kalan Savaşan Köyü’ne götürüyor. Savaşan, Şanlıurfa’ya bağlı ve Urfa merkeze yaklaşık 120 km uzaklıkta. Rumkale’den bindiğimiz tekne bizi Fırat’ın sularında gezdirirken, aslında başka bir şehre götürüyordu.

Rumkale Halfeti Tekne Turu kaç saat?

Rumkale ve Halfeti tekne gezisi ne kadar sürüyor Rumkale‘nin Kasaba Köyü kıyısından başlayan tekne turları önce Halfeti‘ye, sonrasında da Savaşan köyüne uğruyor. RumkaleHalfeti yaklaşık 2 saat sürüyor.

Gaziantep Kalesi ne amaçla yapılmıştır?

Gaziantep Kalesi Tarihi Roma imparatorluğu döneminde Gaziantep kalesi şehri gözlemek amacı ile kullanılmaktaydı. Tarih boyunca pek çok savaş geçiren Gaziantep kalesi tarihte yine pek çok kez restore edilmiş ve tekrardan yapılmıştır.