Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Sağlık sigortamın aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Hangi güvenlik kurumuna bağlıyım?
Eğer e-devlet şifrem yok diyorsanız bulunduğunuz ilin sağlık güvenlik kurumuna giderek TC numaranız ile yetkililerden bağlı bulunduğunuz SGK ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Öğrenciyim sigortam var mı?
Öncelikle üniversitede öğrenim görenler; 25 yaşını tamamladığı tarihe kadar anne veya babasından sağlık hizmeti alabiliyor. Eğer anne veya babanın sigortası aktifse sistem, öğrencilik bilgisini otomatik işliyor ve öğrenci anne ya da babası üzerinden öğrenim süresi boyunca sigortadan yararlanabiliyor.
Yeşil kartım var mı?
Kurumlar sayfasından “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalıdır. Aile ve Çalışma Bakanlığı işlemlerinin yapıldığı sayfanın açılmasının ardından, yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” bölümüne tıklanmalıdır.
SGK durumu aktif ne demek?
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.
Genel sağlık sigortası aktif mi?
– E Devlet uygulamasından öncelikle, şifrenizle giriş yapmalısınız. – Arama bölümüne ‘GSS‘ yazınız. – Karşınıza çıkansgk-gss-borc-dokumu” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”> ‘Sosyal Güvenlik Kurumu/Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ sekmesine tıklayınız.
SSK Hizmet Dökümü nereden alınır?
T.C kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptığınız e devlet üzerinden 4A,4B,4C hizmet dökümünü kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.
Sigorta sicil kartı nedir?
Ne de olsa 21. yüzyıldayız, İşe gireceğiniz zaman ve ya Sigorta durumunuzu öğrenmeniz için kullanılır. Tabi artık kolaylık olsun diye onun yerine Sicil No kullanılır, karta gerek yoktur. Sicil No Sigorta ile ilgili bilgilerinizi öğrenmeniz için gereklidir.
Üniversite öğrencisi GSS öder mi?
=> Üniversite okuyan öğrenciler ise 25 yaşını geçmemiş olması kaydıyla GSS prim borcu ödemez. => Üniversitede okuyan bir öğrenci 25 yaşını geçerse her ay 53 TL GSS prim borcu ödemesi gerekir. Öğrenci sigortası yaş sınırı bu şekildedir!
Öğrenci sağlık sigortası ne kadar?
GSS’ye sahip olmak için kayıt tarihinden (ilk üniversitesi kaydından) sonra 3 ay içinde yabancı kimlik numaralarını aldıktan sonra Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya ikamet edilen ilçenin Sosyal Güvenlik Merkezi’ne (SGM) müracaat etmeniz gerekmektedir. 2022 yılı için yıllık GSS primi yaklaşık 2400 TL’dir.
Yeşil kart ne zaman çıkar?
Gelir testi başvurunuz sonuçlanır sonuçlanmaz bağlı olduğunuz SGK’ya giderek tescili açtırabilirsiniz ve açılış tarihinden itibaren sağlıktan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun ortalama sonuçlanma tarihi ise değişkenlik göstermekle birlikte 10-15 gün arasıdır.
Yeşil kart süresi ne kadar?
Madde 21 – (Değişik: R.G. 13/6/2003-25137) Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb haller dışında)bir yıl geçerlidir. Bir yılın sonunda vize edilmesi gerekmektedir.
SGK 4A durumu aktif ne demek?
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.
4 A aktif ne demek?
Aynı zamanda SSK’ya bağlı olan tüm çalışanlar otomatik olarak SGK 4A’ya dahildir. SGK 4A aktif ne demek diye baktığınızda ise fiilen herhangi bir sigortalı işte çalışan kişilerin sahip olduğu haklardır.
GSS otomatik başlar mı?
Sigortalıların işyerlerince yapılan işe giriş, tescil ve prim bilgileri otomatik olarak Kurumumuz kayıtlarına intikal etmekte ve 30 gün genel sağlık sigortası prim ödeme gün sayısı şartının tamamlanmasıyla birlikte sağlık hak sahiplikleri Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi tarafından otomatik olarak başlatılmaktadır.