Sağlık güvencem var mı yok mu?

Sağlık güvencem var mı nasıl öğrenirim?

Söz konusu sorgulamayı, en yakın Sosyal Güvenlik Merkezleri’nden yapabilirsiniz. Veya en yakın eczaneden de aynı sorgulama gerçekleştirilebilir. Bunun dışında, sağlık güvencenizin devam edip etmediğini öğrenmek için e-devlet sistemini de kullanabilirsiniz.

Sağlık sigortam var mı yok mu?

ALO 170 SGK HATTI İLE SİGORTA SORGULAMA Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Numarayı çevirdikten sonra bir çağrı merkezi çalışanına yönlendirileceksiniz.

Yeşil kartım var mı?

Kurumlar sayfasından “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” seçeneğine tıklanmalıdır. Aile ve Çalışma Bakanlığı işlemlerinin yapıldığı sayfanın açılmasının ardından, yeşil kart sorgulaması için “Gelir Testi Sonucu Sorgulama” bölümüne tıklanmalıdır.

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Sosyal güvencem var mı nasıl öğrenebilirim?

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

Sağlık sigortam var mı nasıl öğrenebilirim?

Dilerseniz SGK’ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170’i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

SGK durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.

Yeşil kart ne zaman çıkar?

Gelir testi başvurunuz sonuçlanır sonuçlanmaz bağlı olduğunuz SGK’ya giderek tescili açtırabilirsiniz ve açılış tarihinden itibaren sağlıktan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun ortalama sonuçlanma tarihi ise değişkenlik göstermekle birlikte 10-15 gün arasıdır.

Yeşil kart süresi ne kadar?

Madde 21 – (Değişik: R.G. 13/6/2003-25137) Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb haller dışında)bir yıl geçerlidir. Bir yılın sonunda vize edilmesi gerekmektedir.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanır?

*AİLE BOYU SAĞLIK: Sosyal güvencesi olmayanlar yani çalışmayanlar, ya da birisinin bakmakla yükümlü olduğu kişi olmayanlar ayda 107,33 lira primle ailece GSS kapsamına alınıyor. Eğer bu vatandaşların bu primi ödeme güçleri yoksa bu kez kendilerinden para alınmıyor ve primleri devlet ödüyor.

Sigortam yok sağlıktan nasıl yararlanırım?

Çalışmayanlar ise toplam 30 gün genel sağlık sigortası(GSS) prim ödemesi koşulu ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. Bakmakla yükümlü olunan eş, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmıyor, isteğe bağlı sigorta ödemesi yapmıyor ve emekli aylığı bulunmuyorsa eşinin sigortası ile sağlık haklarından yararlanabilir.

Gurbetçilerin Türkiye’deki sağlık ve tedavi işlemleri nasıl yapılıyor?

Yurtdışında yaşayan gurbetçiler bugüne kadar Türkiye‘ye geldiklerinde tedavi olmak veya kullandıkları ilaçları almak istediklerinde eczanelerden alabiliyorlardı, ancak SGK 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece acillerdeki ilaçları karşılayacak.

Hangi güvenlik kurumuna bağlıyım?

Eğer e-devlet şifrem yok diyorsanız bulunduğunuz ilin sağlık güvenlik kurumuna giderek TC numaranız ile yetkililerden bağlı bulunduğunuz SGK ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ne kadar sigortam olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar TC kimlik no ile e-devlet sistemine giriş yaparak Ssk sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemlerini tamamlayabilirler. E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir.

SGK 4A durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. İdeal olanı, 4 ya da 3 çalışana (aktif sigortalıya), 1 çalışmayan (pasif sigortalı) düşmesi.