Sahte üniversite diploması cezası nedir?

Üniversite diploması resmi belge mi?

Diploma da geçerliliği olan resmi bir belge olduğu için bu tanıma girmektedir.

Kimlik resmi belge midir?

Nüfus kimliği bizim resmi kimlik belgemizdir. Bu belge bizim için çok önemlidir ve her zaman yanımızda taşımalıyız.

Sahte diploma hangi suç?

Sahte diploma ile resmi belgede sahtecilik suçu oluşması için, düzenlenen sahte diploma aldatma yeteneğini itfa edecek şekilde düzenlenmiş olmalıdır. Eğer bir kişi saydığımız bu eylemleri yaparsa, Türk Ceza Kanunu madde 204 ilk fıkrada yer alan suçu işlemiş sayılır.

Diplomanın aslı verilir mi?

Diploma sureti aynı zamanda “diplomanın aslı gibidir” belgesidir. Diploma sureti, noter tarafından ya da okuldaki yetkili kişi tarafından onaylanır ve diploma yerine kullanılabilir. Yetkili kişi diploma fotokopisine aslı gibidir kaşesini basarak, diploma fotokopisinin resmi kurum ve kuruluşlarda kullanılmasını sağlar.

Resmi kimlik belgesi nedir?

Kimlik belgesi, vatandaşlarına devletçe verilen, kimlikleriyle kişisel durumlarını gösteren resmî belge. Türkçede kimlik, kafa kâğıdı, kafa koçanı, nüfus kâğıdı, nüfus tezkeresi, hüviyet cüzdanı gibi isimlerle de anılır.

Hangi belgeler resmi belgedir?

Ehliyet, Çek – Senet düzenleme (ve tüm kambiyo senetleri), Araç Plakası, Kimlik (Nüfus cüzdanı) gibi resmi kimlikler, eğitim kurumları tarafından verilen diplomalar, noterlik tarafından düzenlenen vekaletname ve kısaca resmi makamlar tarafından düzenlenmesi gereken tüm resmi belgeledir.

Sahte cekin cezası ne kadar?

Resmi Evrakta (Belgede) Sahtecilik Suçu Cezası Resmi belgede sahtecilik suçu, resmi bir belgenin sahte olarak düzenlenmesi, başkalarını aldatacak şekilde değiştirilmesi veya kullanılması şeklindeki suçun basit haliyle işlenirse sanığa verilecek ceza 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 204/1)

Diplomanın aslı nasıl alınır?

Diplomanın fotokopisi ile birlikte mezun olunan okulun öğrenci işlerine gidilebilir. Öğrenci işlerinde bu işlem ücretsiz yapılmaktadır. Detaylı bilgi için mezun olunan okulun web sitesine bakılabilir ya da öğrenci işleri aranabilir. Noterde belli bir ücret karşılığında aslı gibidir belgesi alınabilir.

Diploması aslı e devletten alınır mı?

Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler edevlet‘in ilgili linklerinden yapılabiliyor.

Resmi kimlik belgesi nelerdir?

1-Nüfus cüzdanı (T.C. Kimlik Kartı ) ya da kimliğini kanıtlayan Uluslararası aile cüzdanı, Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.

Kimlik yerine kullanılabilecek belgeler nelerdir?

Numara Taşıma

  • Nüfus Cüzdanı
  • Sürücü belgesi.
  • Pasaport , Uçak mürettebatı belgesi, Demiryolu personeli kimlik belgesi,
  • Gemici adamı cüzdanı, Nato kimlik belgesidir.
  • Türk Silahlı Kuvvetler kartı
  • Evlilik Cüzdanı
  • Avukat kimlik belgesi.
  • Sarı Basın Kartı

Fatura resmi evrak mıdır?

Resmi belge özelliği taşımayan ve resmi belge hükmünde sayılmayan belgelerdir. Belge niteliklerini taşıması her halde gereklidir. Örneğin kira sözleşmeleri, faturalar özel belge niteliğindedir. Resmi belge hükmündeki belgelerde zorunlu şekil şartlarının bulunmaması durumunda bu belgeler özel belge sayılmaktadır.

Resmi belge nedir Yargıtay?

Yargıtay bir kararında belgeyi; içeriği olan, hak doğurucu, kaldırıcı ve kanıt aracı olan bir yazı olarak tanımlamıştır. Bu tanımlamadan ceza hukuku anlamında belgenin ancak yazılı olabileceği sonucu çıkmaktadır.

Resmi belgede sahtecilik cezası kaç yıl?

Buna göre resmi belgede sahtecilik cezası; Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Karşılıksız çekte hapis cezası ne kadar?

106/f.7 kapsamında tek hükümle tek bir çek için verilen adli para cezasının hapis karşılığı 3 yıl, birden fazla çek hakkında verilen adli para cezasının hapis karşılığı toplamda 5 yılı geçemeyeceğinden ceza infaz kurumunda geçirilecek süre tek bir çek için en fazla 3 yıl, birden fazla çek için ise 5 yıl olacaktır.