Saksıda fesleğen bakımı nasıl yapılır?
Saksıda fesleğen nasıl yetiştirilir?
Evde Fesleğen Nasıl Yetiştirilir?
- Fesleğeni ekmek için humus bakımından zengin, torflu toprak tercih edin.
- Fesleğeni mutlaka güneş ışığı alan ortamlarda yetiştirin. …
- Fesleğeni, drenaj delikleri olan orta boyutlarda saksılara ekebilirsiniz. …
- Fesleğen çok sulama gerektiren bir bitki değildir.
28 Tem 2021
Fesleğen nasıl canlanır?
Kurumuş fesleğenin kök kısmına buz koyun ve üzerine sıcak su dökün. Birkaç kez bu işlemi tekrarlayın. Bu şoklama yöntemi sayesinde bitkiniz tekrar canlanır.
Fesleğen çiçeği ne kadar yaşar?
Tek yıllık, otsu bir bitki olan Ocinum basilicum (fesleğen) mini çalı ve küçük çalı formlarında gelişse de ömrü ilkbardan en fazla kışa kadardır.
Fesleğen evde yetiştirilir mi?
Genellikle ılıman bölgelerde yetişen fesleğen, tek yıllık bitkiler gurubunda bulunur. Tarımı genellikle yemeklerde kullanılmak için yapılan fesleğen, kokusuyla da evde yetişen bitkiler içerisindedir.
Fesleğen kaç günde çıkar?
Saksıya ektiğiniz fesleğenler ortalama 7 gün içinde köklenmeye başlayacaktır. Fesleğenin mutlaka gün ışığı gören yerde olmasına dikkat edin çünkü fesleğenin tek ihtiyacı gün ışığı ve sıcak havadır. Fesleğen sık sulama istemez hafta da bir kez derinlemesine sulamanız yeterli olacaktır.
Fesleğen hangi saksıda yetişir?
Fazla sulama yaptığınız anlarda delikli saksı bitkiyi çürümekten kurtaracaktır. 25 cm’den küçük saksıları tercih etmemenizi öneririz. Eğer fesleğene iyi bakarsanız, epey büyüyebilir ve küçük saksı bitkinin gelişimini yavaşlatabilir.
Fesleğen kaç günde bir sulanır?
Fesleğen sulamasına gelirsek, fesleğen çok fazla sulanmayı bekleyen bir bitki değil ancak siz yine de toprağının çok kuru kalmamasına dikkat etmeli, toprak hem nemli olacak şekilde, yani haftada yaklaşık 1 kez sulama yaparak fesleğen bakımını gerçekleştirebilirsiniz.
Fesleğenim çürüdü ne yapmalıyım?
(püf noktası: toprağın yüzeyi kuruduğunda sulayın) Eğer fesleğeniniz sararmaya başlarsa bu fazla sulama işaretidir. Kurumaya başlaması ise az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su verin.
Fesleğen çiçeği tekrar çıkar mı?
Fesleğen bitkisinin birçok çeşidi vardır , tüm çeşitleri çiçek açar ve bu çiçekler zamanla tohumlanır. Fesleğen sevenler tohumlarından bitkiyi çoğaltabilirler. Çoğaltmak için açan fesleğen çiçeğinin kuruması bekleyip dikkatli bir şekilde kuruyan çiçeği avuç içerisinde ovalayarak fesleğen tohumunu elde edebilirsiniz.
Fesleğen soğuğa dayanıklı mı?
Fesleğen için en iyi ortam bahçe ve balkon olacaktır. Ama dış ortamda bulunan fesleğenin kesinlikle soğuk ve rüzgardan korunması gerekir soğuk ve rüzgar fesleğen bitkisini olumsuz etkileyip sararmasına neden olur.
Fesleğen tohumu kaç günde yeşerir?
Saksıya ekilen fesleğen tohumları 10 gün içinde çimlenmeye başlar. Bahçeye ekim yapıldığı sırada havanın daha sıcak olması ve bahçede fesleğenin daha kısa sürede gelişmesine katkı sağlayacak domates ve salatalık gibi sebzelerin bulunması, bahçede fesleğen tohumu çimlenme süresini kısaltır.
Fesleğen tohumu kaç günde çimlenir?
Fesleğen Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Fesleğen tohumu saksıya ekildikten sonra yaklaşık 10 gün içinde çimlenebilir. Bahçeye fesleğen tohumu ekildiğinde fesleğen kısa bir süre içerisinde gelişecektir.
Fesleğen balkonda yetişir mi?
Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.
Fesleğen Güneşimi sever gölgeyi mi?
Fesleğen, ışık seven bir bitkidir. Bu nedenle fesleğen yetiştirmek için güneşi bol miktarda alan açık bir yer tercih etmek gerekmektedir. En az 4 saat güneş almalıdır.
Fesleğen güneşi sever mı?
Güneş ışığını seven bir bitki olan fesleğen için cam kenarları, pencere pervazları, balkonlar ve teraslar uygun olacaktır.