Samsun TEKKEKÖY ilçe mi?

TEKKEKÖY ilçesi nereye bağlı?

Tekkeköy, Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı, Samsun-Ordu karayolunun 13. km’sinden 1 km güneyinde yer alan Samsun şehrinin en doğusundaki merkez ilçesidir. İlçede yerleşim insanlık tarihi kadar eskidir.

TEKKEKÖY kaç yılında ilçe oldu?

İlçenin adı tahminen 1250-1330 yılları ortasında yaşamış olan Şeyh Zeynüddin’in burada kurduğu “Tekke” ve bu çevre oluşturduğu çiftlikten sonra bir kasaba haline gelmiş, bu nedenle de “TEKKEKÖY” adını almıştır. İlçe 09.08.l988 tarihinde de ilçe olmuştur.

Samsun TEKKEKÖY hangi çağa ait?

Paleolitik Çağ, Mezolitik Çağ ve Tunç Çağı’na ait kalıntıları içinde barındıran ve kat kat mağaralarıyla ilk katlı yerleşkeyi gözler önüne seren Tekkeköy Mağaraları, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Samsunda hangi fabrikalar var?

  • ADA MOZAİK DEKORASYON SAN. TİC. …
  • AK METAL SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Ürünler: Alüminyum Levha. …
  • ANADOLU ISI İNŞ. SAN. …
  • AR-ÇELİK RAF VE GIDA MAD. İTH. …
  • ARSLAN METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Ürünler: Bakır ve Alüminyum Levha. …
  • AS ÇELİK DÖKÜM İŞLEME SAN. …
  • AYGÜN CERRAHİ ALETLER SAN. …
  • AYSAM ORTOPEDİ VE TIBBİ ALETLER SAN.

Tekkeköy Merkez ilçe mi?

Samsun–Ordu karayolu üzerinde bulunan Tekkeköy daha önceleri Samsun İli’ne bağlı bir belde iken 04.07.1987 tarihinde ilçe olmuş ve 09.08.1988 tarihinde resmen faaliyete geçmiştir. 23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı RG ‘de yayımlanan 5216 sayılı yasa ile merkez ilçe olarak belirlenmiştir.

Samsun halkının kökeni nedir?

Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan Samsun‘a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hâkimiyetine girmiştir.

TEKKEKÖY Merkez ilçe mi?

Samsun–Ordu karayolu üzerinde bulunan Tekkeköy daha önceleri Samsun İli’ne bağlı bir belde iken 04.07.1987 tarihinde ilçe olmuş ve 09.08.1988 tarihinde resmen faaliyete geçmiştir. 23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı RG ‘de yayımlanan 5216 sayılı yasa ile merkez ilçe olarak belirlenmiştir.

TEKKEKÖY Samsun arası kaç kilometre?

Samsun Tekkeköy Arası Kaç Km

Samsun Tekkeköy Kaç Km 16 Km
Samsun Tekkeköy Kaç Saat 11 Dakika
Uçuş Mesafesi 13 Km
Uçuş Süresi 2 Dakika

TEKKEKÖY Mağarası hangi dönem?

Arkeoloji vadisi İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları M.Ö 10.000 ila 60.000 yılları arasında insanların yaşamış olduğu en eski yerleşim yerlerindendir.

Tekkeköy Mağaraları ne zaman yapıldı?

Düzenlenme ve turizme açılışı 1977 yılında sit alanı ilan edilen Tekkeköy Mağaraları‘nda son yıllarda turizm ekonomisine kazandırılması amacıyla çalışmalar yapılmış ve 2013 yaz turizm sezonunda ziyaretçilere açılmıştır. Turizme açıldıktan sonra mağaralar Fransız arkeologların da dikkatini çekmiştir.

Samsun’da kaç tane un fabrikası var?

Samsunun 20 bin 112 nüfuslu ilçesinde 25 fabrikası vatandaşlara ekmek kapısı oldu. Samsun haber – Samsunun Kavak ilçesinde gerçekleştirilen yatırımlarla işsizlik sorunu büyük ölçüde çözüldü.

Samsunda sanayi kuruluşları nelerdir?

Başlıca sanâyi kuruluşları şunlardır: Sigara fabrikaları, un fabrikaları, kereste, tuğla ve kiremit fabrikaları, çeltik fabrikaları, Karadeniz Bakır İşletmeleri, dokuma fabrikaları, 50 çeşit ilâç yapan Adeka İlâç Sanâyii, pompa valfı, pik döküm ve şase üreten Samsun Makina Sanâyii A.Ş., yem fabrikası, mısır özü nişasta …

Merkez ilçeye bağlı ne demek?

bir ilin merkezi, o ilin aynı zamanda ilçesi ise ilgili ilçenin aldığı isim. adapazarı, izmit böyle yerlerdendir. aslında elle gösterilebilecek bir sakarya, kocaeli yoktur bu merkez ilçeler yüzünden. plaka konusunda da zaman zaman kafa karıştırırlar.

Erzurum ilçeleri nelerdir?

İlçeler

  • Aşkale.
  • Aziziye.
  • Çat.
  • Hınıs.
  • Horasan.
  • İspir.
  • Karayazı
  • Karaçoban.

Samsun ne zaman Müslüman oldu?

İslam ile ilk kez 7. yüzyıldaki Emevî akınları ile tanışan Samsun‘da kalıcı bir Müslüman topluluğunun oluşması 2. binyılın başlarındaki Türk akınlarıyla mümkün olmuştur.