Sardunyanın çok çiçek açması için ne yapmalı?

Sardunyaların açması için ne yapmalı?

Sardunya bitkisinin büyük ve dolgun çiçek açması için öncelikle ayda 1 defa su ile beraber sardunya vitamini uygulamanız, 2 ayda bir toprağını eşeleyerek toprağın iyi hava almasını sağlamanız gerekmektedir.

Sardunyayı ne coşturur?

Solan sardunyaları canlandırmak için haşlanmış yumurtanın suyundan faydalanma. Eve geldiniz ve sardunyalarınızın hiç de bıraktığınız gibi rengarenk, bol çiçekli olmadığını gördünüz diyelim. Bu aşamada ilk yapmanız gereken buzdolabındaki yumurtaları çıkarmak ve bir tencere dolusu suya koyup güzelce haşlanmasını beklemek …

Sardunya nasil Cosar?

Sardunya nasıl bakılır?

  1. SARDUNYA BAKIMI.
  2. Sardunya güneş sevmesine rağmen yaz aylarındaki çok fazla sıcaklara karşı düzenli olarak yeterli miktarda sulanması gerekir. …
  3. – Sardunyaların kendi toprağına ekilen çelik yüksek sıcaklardan muhafaza edilmelidir ve toprağı düzenli ölçüde nemli tutulmalıdır.

Sardunya Cicegine ne iyi gelir?

En doğru yöntem oda sıcaklığındaki su ile sulama yapmaktır. Sardunyaya ilkbahar ve sonbahar aylarında olmak üzere yılda 2 defa yani 6 ay arayla gübre verilebilir. Sardunya bitkisinin saksı değiştirme konusu da oldukça önemlidir. Bitki, havalar daha tam ısınmadan, mart nisan aylarında saksı değişimi için uygundur.

Sardunyalar hangi ayda açar?

Sardunya bitkisi yaz aylarında çiçek açar ve bitki büyürken sürekli bir sulamaya ihtiyaç duymaz.

Sardunya neden tutmaz?

İdeal sıcaklığı 15 derece civarıdır, 7 derece altında yaşayamaz. Çok sıcak veya çok sıcak olmamalı. Bahçede veya balkonda bakıyorsanız kışın kapalı balkona almanızı öneririm. Sardunya ışık sever ama çiçek açarken de hafif gölgeden hoşlanır.

Sardunya kaç günde bir sulanır?

Aynı şekilde sulama sıklığını sardunya bitkinin çiçeklenme döneminde de arttırmalısınız. Kısacası, sulama sıklığını genel olarak sonbahar ve kış aylarında haftada 1, ilkbahar ve yaz aylarında ise haftada 2 şeklinde düşünebilirsiniz.

Sardunyaya hangi gübre verilir?

Sardunya ve diğer bitkiler için en iyi doğal gübreler küçük küçük kırılmış yumurta kabuklarının ya da kuş pisliğinin toprağa karıştırılmasıdır.

Sardunya çiçeği neden açmaz?

Sardunya bitkilerinin kökleri fazla suyu sevmez bu nedenle bulundukları saksı mutlaka delik olmalı saksı içerisinde su birikmemelidir. Fazla su bitkinin köklerinin çürümesine neden olur. Sardunya bitkileri tüm yıl boyunca yapraklarını ve çiceklerini yeniler. Bu nedenle solmuş, kurumuş kısımlarını mutlaka temizleyin.

Sardunya ne sever?

Sardunya bitkisi genel olarak kil ve gübre bakımından zengin toprak sever. Çiçekçilerden ya da yapı marketlerin ilgili reyonlarından bu tür toprağı “sardunya toprağı” ya da “torf bakımından zenin toprak” şeklinde kolayca bulabilir ya da işin uzmanlarından bu konuda yardım alabilirsiniz.

Donmuş sardunya nasıl canlanır?

Gazete kağıdı ile sarararak dondan kurtarabilirsiniz. Yağmurlu havada tavsiye edilmez. Alüminyum folyoya sararak dondan kurtarabilirsiniz. Bitkilerinize yetecek kadar tünel sera ile dondan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Sardunya mevsimi ne zaman?

Sardunya bitkileri nisan-mayıs ayları gibi çicek açar ve bütün bir yaz çicekli kalır, soğukların başlamasıyla çiçeklenmesi biter. Çicek renkleri beyaz,pembe,mor,lila…..değişik tondan renkleri vardır.Bulunduğu her yeri güzelleştirir. Sardunya bulunduğu yere bereket getirir, Akdeniz de çok yaygın olarak yetişir.

Sardunya kaç ayda yetişir?

İlkbahar günlerinde çiçeklenen sardunya kasım ayına kadar açmaya devam eder. Çok fazla veya çok az su verilirse sardunyanın gelişimi durabilir. Sardunya suyu çok seven bir bitki değildir.

Donan sardunya nasıl kurtarılır?

Gazete kağıdı ile sarararak dondan kurtarabilirsiniz. Yağmurlu havada tavsiye edilmez. Alüminyum folyoya sararak dondan kurtarabilirsiniz. Bitkilerinize yetecek kadar tünel sera ile dondan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Sardunya çiçekleri neden dökülür?

Sardunya bitkileri iyi bakıldığında hızlı gelişme gösterir. Bu nedenle bulunduğu saksı zamanla küçük gelebilir. Zamanında saksı değişimi yapılmamış bitki giderek zayıflar, çiceklerini döker.