Şarköyün en güzel yeri neresi?

Şarköy’de neresi gezilir?

Şarköy‘de Gezilecek Yerler

  • Uçmakdere. Uçmakdere. …
  • Mürefte. Mürefte. …
  • Hoşköy. Hoşköy. …
  • Eriklice. Eriklice. …
  • İğdebağlar(Araplı) İğdebağlar. …
  • Şarköy Çarşısı Şarköy Çarşısı …
  • Kumbağ Kumbağ …
  • Rakoczi Müzesi. Rakoczi Müzesi.

Şarköy nasıl bir yerdir?

Şarköy hem İstanbul’a yakın yerler arasında bulunan hem de her segmente hitap eden sevimli bir yer. Deniz imkanı, doğal güzellikleri ve yerel lezzetleriyle her türden tatile olanak yaratıyor. Tekirdağ’a bağlı bu şirin ilçe, aynı zamanda macera tutkunlarının da uğrak noktası.

Şarköy nerelere yakın?

Şarköy, Marmara Bölgesi’ndeki Tekirdağ iline bağlı bir ilçedir. Şarköy, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesiyle de komşudur.

Şarköy adı nereden geliyor?

Rumeli’yi fetheden Orhan Bey’in en büyük oğlu Süleyman Paşa zamanında ŞEHİRKÖY diye anılan adı, buraya Anadolu’dan göç eden Yörük Türklerin ağzında, şehirden Şar’a dönüştürülmüş ve Şarköy diye söylenmiştir.

Şarköy Neyi Meşhur?

Şirin sahil şeridinde ağaçlarla çevrili tarihi köylere ev sahipliği yapan Şarköy, özellikle şarabı, zeytini ve üzüm bağları ile ünlüdür. Şarapçılık, günümüzde burada oldukça önemli bir endüstridir. Pek çok ziyaretçi, Şarköy‘e yapılan şarap tadım ve üzüm bağları turlarına katılmaktadır.

Tekirdağ Şarköy denizi nasıl?

Mavi bayraklı bir plaj olan Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisleri; 230 metre uzunluğundadır. Kumlu bir plaja sahiptir. Denizi çakıl taşlı olduğundan, giderken deniz ayakkabısı götürmeniz önerilir. Temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için de uygundur.

Şarköy denizi güzel mi?

Şarköy, Türkiye’nin en uzun plajına sahip olması ve Mavi Bayrak ödülü alması dolayısı ile özellikle yaz aylarında denizin ve kumun tadını çıkartmak isteyenlerin oldukça fazla tercih ettiği ilçelerden biridir.

Şarköy deniz temiz mi?

Yaz aylarında otel ve pansiyonların tam kapasite çalıştığı tatil kenti Şarköy‘de denizin temizliği yüzleri güldürürken, 14 plajın tamamı İYİ puan aldı. Mavi bayraklı plajlarıyla tatilcilerin uğrak yeri olan Şarköy Plahları 2021 yılında da bakanlıktan geçer not aldı.

Şarköy’e Nasıl Gidilir otobüsle?

Şarköy’e Otobüs ile Ulaşım Şarköy’e otobüs ile gitmek isteyen ziyaretçilerin, ilçe merkezinde bulunan Şarköy Otogarı’na giden otobüsler için bilet satın almaları ya da Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Tekirdağ Otogarı’nda indikten sonra Şarköy’e aktarma yapmaları gerekmektedir.

Şarköyün kaç köyü var?

Toplam 15 köy bulunmaktadır.

Şarköyde denize girilir mi?

Şarköy Halk Plajı 700 metre olan plaj uzunluğunda, 15 metre genişliğindedir. Çakıl ve kaya bulunmayan plajda rahatlıkla denize girebilirsiniz. Giriş ücreti bulunmayan halk plajında, şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücret ödemeniz gerekmektedir.

Şarköy denizi neden bulanık?

çok rüzgarlı, kum kalktığı için bulanık ve marmara.

Şarköy’de denize girilir mi?

Şarköy, Türkiye’nin en uzun plajına sahip olması ve Mavi Bayrak ödülü alması dolayısı ile özellikle yaz aylarında denizin ve kumun tadını çıkartmak isteyenlerin oldukça fazla tercih ettiği ilçelerden biridir.

Tekirdağ Şarköy denize girilir mi?

Mavi bayraklı plajlarıyla tatilcilerin uğrak yeri olan Şarköy Plahları 2021 yılında da bakanlıktan geçer not aldı. Denize rahatlıkla girilip, tatil yapılabilecek bir diğer ilçe ise Saray oldu. Karadeniz’e olan kıyısı ve temiz deniz suları ile ünlü plajları İYİ not aldı.

Şarköy’de deniz salyası var mı?

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj Darıca ve Şarköy sahillerinin de deniz salyasıyla kaplanmasına neden oldu. Müsilaj nedeniyle Darıca’nın bir bölümünde denize girmek yasaklandı. … İzmit Körfezi’nde müsilaj etkili olurken, Darıca sahilleri de deniz salyasıyla kaplandı.