Savasin efsaneleri ne zaman?

Savaşın efsaneleri yeni bölüm ne zaman?

Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00’de TRT Belgesel’de.

Tarihin efsaneleri ne zaman başlıyor?

TRT Belgesel’de yayınlanacak ilk bölümde, “Allah’ın Kılıcı” olarak tanınan Halid bin Velid’in hikayesi anlatılacak. Anadolu Ajansı haberine göre; İSTANBUL (AA) – “Tarihin Efsaneleri” adlı belgesel serisinin ilk bölümü yarın akşam saat 22.00’de TRT Belgesel’de seyirciyle buluşacak.

Savaşın efsaneleri saat kaçta?

TRT Belgesel’in ilgiyle takip edilen yapımlarından “Savaşın Efsaneleri”, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan yeni bölümüyle yarın akşam saat 22.10’da TRT Belgesel’de izleyiciyle buluşacak.

Savaşın Efsaneleri 29 bölüm ne zaman?

Savaşın Efsaneleri”, yeni bölümüyle 30 Mayıs Pazar 21.35’te TRT Belgesel’de.

Savaşların isimleri nelerdir?

İşte tarihin gidişatını değiştiren o savaşlar ve etkileri…

  • 1- Maraton Muharebesi (M.Ö. 490)
  • 2- Bedir Savaşı (624)
  • 3- AN Lushan Ayaklanması (755 – 769)
  • 4- Haçlı Seferleri (1096-1270)
  • 5- İstanbul’un Fethi (1453)
  • 6- Waterloo Savaşı (18 Haziran 1815)
  • 7- Amerikan İç Savaşı (1861 – 1865)
  • 8- I. Dünya Savaşı (1914 – 1918)

Savaşın efsaneleri kim sunuyor?

Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte belgeselin yapımcısı Bekir Yusuf Açıksöz, ilk olarak prodüksiyon dizaynı üzerine “Savaşın Dahileri” adlı bir pilot bölüm hazırladıklarını aktararak, birtakım değişikliklerle seri belgesel dizisi olarak “Savaşın Efsaneleri”ni yaklaşık 2 buçuk yılda …

Tarihi efsaneler nelerdir?

  • Türk Efsaneleri.
  • Kız Kulesi Efsanesi – (Efsaneler)
  • Balıkesir Efsanesi – (Efsaneler)
  • Sarıkız Efsanesi – (Efsaneler)
  • Yaratılış Efsaneleri – (Efsaneler)
  • Ay Atam Efsanesi – (Efsaneler)
  • Tufan Efsanesi – (Efsaneler)
  • Ferhat ile Şirin Efsanesi – (Efsaneler)

Savaşın efsaneleri 3 sezon ne zaman çıkacak?

Sezon Genel Fragmanı Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00’de TRT Belgesel’de.

Büyük aile çiftliği saat kaçta?

Program pazar akşamları 20:10’da başlıyor. TRT Belgesel ekranlarından takip edebilirsiniz.

Kaç tane dünya savaşı oldu?

Dünyada 5 bin 600 yılda toplam 15 bin 500’ün üzerinde bölgesel ya da ulusal savaş yaşandı. 3 milyar 700 milyon insan öldü. I. Dünya Savaşı‘nda ölen her 100 kişiden 14’ü, II. Dünya Savaşı‘nda ölen her 100 kişiden 70’i, 1990’lardaki savaşlarda ölen 100 kişiden 90’ı sivildi.

Türkiye hangi ülke ile savaşacak?

Türkiye’nin katıldığı savaşlar listesi

Savaş Müttefikler
NATO’nun Yugoslavya’yı bombalaması (1999) Türkiye Kosova Kurtuluş Ordusu NATO
Afganistan Savaşı (2001–2014) Türkiye Afganistan ISAF
Libya İç Savaşı (2011) Türkiye Geçici Ulusal Konsey NATO
Zeytin Dalı Harekâtı (2018) Türkiye Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu

Savaşın efsaneleri yapımcısı kim?

Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte belgeselin yapımcısı Bekir Yusuf Açıksöz, ilk olarak prodüksiyon dizaynı üzerine “Savaşın Dahileri” adlı bir pilot bölüm hazırladıklarını aktararak, birtakım değişikliklerle seri belgesel dizisi olarak “Savaşın Efsaneleri”ni yaklaşık 2 buçuk yılda …

Savaşın efsaneleri nedir?

savaşın efsaneleri‘nde, neredeyse yüzyılda bir gerçekleşen, büyük komutanların birbirleriyle çarpıştıkları savaşlar inceleniyor. savaşın sebepleri, tarafları karşı karşıya getiren süreçler, hazırlıklar, kırılma anları, müthiş taktikler, orduların avantajları ve savaşın sonu anbean kronolojik olarak canlandırılıyor…

Milli kültürümüze ait efsaneler nelerdir?

Kız kulesi efsanesi milli kültürümüze ait kısa bir efsanedir. Kız kulesi adası tarihte Kubadabad Saltanat Kentinin haremi olarak kullanılırmış. İşte bu adada sularla çevrili isminin de sonradan kız kulesi olacağı büyük bir kule bulunurmuş. Bu kulede cariyeler yaşarmış.

Ağrı dağı efsanesi hangi döneme aittir?

Ağrı Dağı Efsanesi Yaşar Kemal’in 1970 yılında yazılan romanına ad olmuştur. Adı Efsane olmasına rağmen, kitapta anlatılanlar aslında efsane değil, tarihi izler taşıyan bir aşk hikayesidir. Yaşar Kemal Ağrı Dağı Efsanesinde Halk Edebiyatından geniş ölçüde yararlanmıştır.