Savaştepe nasıl bir yer?

Savaştepe nasıl bir ilçe?

Savaştepe, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Eski adı Kilesun olan ilçe, 1934 yılında TBMM’nin verdiği karar neticesinde Savaştepe adını almıştır. … Savaştepe, Yörüklerin yoğun bir şekilde olduğu ve bu yüzden birçok Yörük köylerinin olduğu bir ilçedir.

Savaştepe Balıkesir arası trenle kaç saat?

BalıkesirSavaştepe arası trenle kaç saat? En hızlı tren yolculuğu 47 dakika sürmektedir.

Savaştepe neden Savaştepe?

Yöre halkının Kurtuluş Savaşındaki kahramanlıkları dikkate alınarak Atatürk’ün teklifi ile 10 Ekim 1934′ te o zaman nahiye olan ilçemize SAVAŞTEPE ismi verilmiştir. SAVAŞTEPE 04 Mart 1954 tarih ve 6325 Sayılı Yasa ile ilçe olmuştur.

Savastepe ismi nereden gelir?

Kurtuluş savaşı esnasında yaşanan çarpışmalar ve ilçe halkının sağladığı katkılar nedeniyle 1934 yılında TBMM’nin kararıyla Savaştepe adını almıştır. İlçenin tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. İlk kuruluş yeri şu anki yerleşim yerini 2 km doğusunda yer alan Halkapınar mevkiidir.

Savaştepenin Neyi Meşhur?

Savaştepe‘nin Nesi Meşhur? Savaştepe, peyniri ile bilinen ve her yıl geleneksel peynir festivali düzenlenen bir yerleşim yeridir. Mihaliç kelle peyniri, yöreye özgü bir lezzettir. Eylül ayında düzenlenen festivalde güreş ve konser gibi etkinliklere yer verilmektedir.

Balıkesir Savaştepe hangi ilçeye bağlı?

Savaştepe, Balıkesir‘in ilçelerinden kuzeydoğusunda Altıeylül ve kuzeybatısında İvrindi ilçeleriyle birlikte güneyinde de Manisa’nın Soma ve Kırkağaç ilçeleriyle de komşudur. Savaştepe‘nin il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 48 km’dir.

Balıkesir’de tren var mı?

Balıkesir Bölgesel Tren Seferleri Balıkesir Garından günde yalnızca 1 bölgesel tren seferi gerçekleşmektedir. Son durağı Kütahya olan bölgesel trenin hareket saati 07:10’dur.

Giresun düşman işgaline uğradı mı?

Türkiye’de kurtuluşu olmayan tek il Giresun‘dur. Yani hiç bir zaman işgal altına alınmamıştır.

Savastepe nufusu kac?

Savaştepe nüfusu 2021 yılına göre 17.003. Bu nüfus, 8.527 erkek ve 8.476 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,15 erkek, %49,85 kadındır.

Ivrindinin Neyi Meşhur?

İvrindi, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür.

Balıkesir ilçeleri nelerdir?

Diğer ilçeler:

  • Ayvalık.
  • Balya.
  • Bandırma.
  • Bigadiç
  • Burhaniye.
  • Dursunbey.
  • Edremit.
  • Erdek.

Balıkesir’den nerelere tren var?

Balıkesirden 6 Eylül Ekspresi tren ile, İzmir (Basmane), Çiğli, Menemen, Emiralem, Muradiye, Manisa, Karaağaçlı, Saruhanlı, Akhisar, Süleymanlı, Kırkağaç, Soma, Savaştepe, Soğucak, Gökköy (Balıkesir), Balıkesir, Yeniköy, Susurluk, Aksakal, Kuşcenneti, Bandırma Gar, Bandırma Şehir, Garlarına tren seferi vardır.

Hızlı tren Balıkesir’e gidiyor mu?

Balıkesir YHT Garı İzmir – Balıkesir arasında planlanan Yüksek Hızlı Tren Hattının son noktasında konumlanıyor.

Giresunun kurtuluşu neden yoktur?

Türkiye’de kurtuluşu olmayan tek il Giresun‘dur. Yani hiç bir zaman işgal altına alınmamıştır. Atatürk’ün güvenliğinden sorumlu Muhafız Kıtası (korumaları), Giresunlulardan oluşuyordu. Giresun, Türkiye’de kendi şehri dışında şehitliği bulunan tek ildir (Afyonkarahisar Giresunlular Şehitliği)

Giresun eskiden nereye bağlıydı?

Şehir, Aksu ve Batlama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuştur, tam karşısında Karadeniz’in bir adası olan Giresun Adası (Aretias) vardır. Giresun ili 1920 yılına kadar Trabzon iline bağlı kalmış, bu tarihte müstakil sancak, 1923 yılında ise il olmuştur.