Şebinkarahisar nerede?
Şebinkarahisar hangi ilimizdedir?
Şebinkarahisar Giresun’un bir ilçesidir. 1923 yılında il olmuş, 1933 yılında Giresun vilayetine bağlanmıştır.
Giresun Şebinkarahisar Neyi Meşhur?
Parça ekmeklerle hazırlanan Gelecoş ve Cevizli Şebinkarahisar Helvası da yine bu yöreye özgü. Şebinkarahisar‘ın cevizi ve dutu çok ünlü. Her yıl adına festival düzenlenen Şebin Cevizi Şebinkarahisar kökenli bir tür.
Şebinkarahisar hangi ile yakın?
Şebinkarahisar ilçesi, Giresun’un ilçelerinden güneydoğuda Çamoluk, doğuda Alucra ve kuzeyde Dereli ilçeleriyle birlikte kuzeybatıda Ordu’nun Mesudiye, batıda ve güneyde de Sivas’ın Koyulhisar, Suşehri ve Akıncılar ilçeleriyle komşudur. İl merkezinden uzaklığı ise yaklaşık 116 kilometredir.
Şebinkarahisar Giresun merkez arası kaç km?
Şebinkarahisar – Giresun arası 108 km. Şebinkarahisar‘dan Giresun İl Merkezine ulaşmak için kullanılan 2200 rakımlı Eğribel geçidi ulaşımı zaman olarak uzatmaktadır.
Şebinkarahisar il mi ilçe mi?
1923 yılında çıkarılan bir yasa ile Türkiye’de bulunan Livalar (Sancak) İl haline getirilmiş bu arada Şebinkarahisar‘da İl olmuştur. 10 yıl süre ile İl durumunu muhafaza eden Şebinkarahisar 2197 Sayılı Kanunla 1933 yılında İlçe statüsüne getirilmiştir.
Giresun Şebinkarahisar hangi Türk boyundan?
Türkiye tarihinin yerli kaynaklarında adı ilk önce anılanOğuz boyu,muhtemelen Çepnilerdir.1277 yılında Çepni Türkleri,Trabzon Rum İmparatorluğuna karşı denizde parlak bir zafer kazanarak o zamanlar Karadeniz’in en önemli limanı olan Sinop’un Rumların eline geçmesini engellemişlerdir.
Giresun Şebinkarahisar arası yol nasıl?
Giresun–Şebinkarahisar yolu 118 km mesafede olup çok virajlı, bozuk ve heyelan tehlikesi sebebiyle son derece sıkıntılıdır.
Tamzara Yaylası Nerede?
İlçede yer alan başlıca doğal güzellikler arasında Tamzara Yaylası, Çatalgöl Şelalesi ve Çağlayan Şelalesi bulunmaktadır. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Tamzara Yaylası, Şebinkarahisar’da mutlaka gezilmesi gereken doğal yapılar arasında bulunmaktadır.
Giresun Şebinkarahisar nasıl gidilir?
Giresun’dan Şebinkarahisar’a Ulaşım Giresun şehir merkezinden Şebinkarahisar’a ulaşmak isteyenler özel araçlarla veya otobüslerle ulaşım sağlayabilir. Yaklaşık 100 kilometre mesafenin bulunduğu iki bölge arasında Giresun-Şebinkarahisar otoyolunu ücretsiz kullanarak bölgeye ulaşabilirsiniz.
Sebinkarahisar nasıl bir yer?
Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Şebinkarahisar, Giresun’a bağlı turistik ilçelerden biridir. Deniz kıyısı olmamasına rağmen tarihi ve doğal yapılarıyla ön plana çıkan bir ilçedir. … İlçede yer alan başlıca eğlence mekanları arasında Şebin Dostlar Birahanesi, Cafes Cafe ve Mert Müzikholl Bar bulunmaktadır.
Şebinkarahisar nasıl ilçe oldu?
1923 yılında çıkarılan bir yasa ile Türkiye’de bulunan Livalar (Sancak) İl haline getirilmiş bu arada Şebinkarahisar‘da İl olmuştur. 10 yıl süre ile İl durumunu muhafaza eden Şebinkarahisar 2197 Sayılı Kanunla 1933 yılında İlçe statüsüne getirilmiştir.
Şebinkarahisar neden il olmadı?
Eski Sancak Beyliği olan bu şehir, bir zamanlar onun vilayeti idi. Bir şeyler bahane edilerek, zamanın yöneticileri tarafından bu şirin şehir yıllar önce vilayet olmaktan çıkartılarak ilçe yapılmıştı. Kısacası Yüksel Ağabeyin vilayeti kaybedilmişti.
Şebinkarahisar Adı Nereden Gelmiştir?
‘Hisar'” bilindiği gibi kuşatma anlamına gelmektedir. Bu iki şehir de kuşatılarak, can verilerek, acılarla elde edildiği için adlarına da “karahisar” demişler, her iki şehre de kara taşlardan büyük bir kale yapmışlardır.
Giresun Alucra hangi Türk boyundan?
391 de bölgemiz toprakları Orta Asya’dan gelen KOMAN(KIPÇAK)PEÇENEK Türkleri tarafından istila edilmiş ve 60 yıl kadar burada hâkimiyet sürdürmüşlerdir. Burada Bahsedilen Koman (Kıpçak) Türkleri Alucra‘nın şu andaki ismi Kovata olan bölgemize (Koman köyü) yerleşmişlerdir.
Giresun Dereli yolu ne zaman bitecek?
Giresun–Dereli-Şebinkarahisar devlet yolu üzerinde yapımı süren Eğribel Tüneli’nin 2022 yılında tamamlanması planalnıyor.