SEKA fabrikaları ne zaman satıldı?
SEKA kagit fabrikasini kim satti?
Giresun SEKA Aksu Kağıt Fabrikası 2003 yılında Milda A.Ş.’ye 5 milyon liraya satıldı.
SEKA neden kapandı?
SEKA bu kentin simgesiydi. Bir devlet kuruluşuydu. 10 binin üzerinde işçinin çalıştığı dönemler olmuştu. Zaman içerisinde teknoloji yenilenememesi, devlette olmasından dolayı siyasetçilerin arpalığı haline gelmesi gibi nedenlerle 2005 yılında kapatıldı.
Balıkesir SEKA kimin?
Yerli gazete ve kitap kâğıdı üretimi yapmak için 1981 yılında faaliyete geçen SEKA Balıkesir Kâğıt Fabrikası, 1997 yılında özelleştirme kapsamında anonim şirkete dönüştürülmüş, 2003 yılında ise Albayrak Grubu’na dahil olmuştur.
SEKA satildi mi?
Özelleştirilen SEKA‘nın fabrikaları ve arazilerinin yerine AVM’ler yapıldı. Türkiye kağıtta dışa bağımlı oldu. Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşu SEKA‘nın özelleştirilmesi, fabrika ve arsalarının satılıp yerlerine AVM’ler dikilmesi sonrası, kağıtta tamamen dışa bağımlı hale geldik.
SEKA kâğıt fabrikasini kim kurdu?
Yurtdışında gerekli altyapı incelemelerini yapan Mehmet Ali Kağıtçı 1934 yılında Kocaeli’de SEKA Kağıt Fabrikası’nın temellerini attı. 2 yıl sonra ilk kağıdı üreten fabrika 2005 yılına kadar aralıksız üretim yaptı, Türkiye’nin çok büyük bir ihtiyacını karşıladı. 1981 yılında Balıkesir’de bir fabrika daha inşa edildi.
Giresun kagit fabrikasi kime satildi?
CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, “Özelleştirme programı çerçevesinde fabrika 12 Eylül 2003’te 3.5 milyon dolar meblağa, Milli Gazete’nin yan kuruluşu olan Milda’ya satıldı” dedi.
Izmit SEKA Kağıt Fabrikası kime satıldı?
Özel yasa ile 2003 yılında Albayrak Holding’e satıldı Varank, 1980’de üretime giren SEKA Kağıt Fabrikası‘nın, faaliyetini 2000’de sonlandırdığını anımsatarak, özelleştirme kapsamında 2003’te Albayrak Holding’e satılan fabrikanın, 10 yıl süren itiraz süreci nedeniyle faaliyete geçemediğini iddia etti.
Türkiye kâğıdı nereden ithal ediyor?
Türkiye‘ye kağıt en çok Endonezya, Malezya ve Çin’den geliyor.
SEKA yı kim kapattı?
SEKA (tam adı: Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş), Türkiye’de kâğıt sanayiinde yatırım ve planlamalar yapan kamu kuruluşudur. 1998 yılında özelleştirme kapsamına alınıp anonim şirkete dönüştürüldü. Kuruluş, 2005 yılında Sümer Holding ile birleştirilerek kapatıldı.
Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası kim kurdu?
Yurtdışında gerekli altyapı incelemelerini yapan Mehmet Ali Kağıtçı 1934 yılında Kocaeli’de SEKA Kağıt Fabrikası‘nın temellerini attı. 2 yıl sonra ilk kağıdı üreten fabrika 2005 yılına kadar aralıksız üretim yaptı, Türkiye’nin çok büyük bir ihtiyacını karşıladı. 1981 yılında Balıkesir‘de bir fabrika daha inşa edildi.
SEKA ya ne oldu?
SEKA (tam adı: Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş), Türkiye’de kâğıt sanayiinde yatırım ve planlamalar yapan kamu kuruluşudur. 1998 yılında özelleştirme kapsamına alınıp anonim şirkete dönüştürüldü. Kuruluş, 2005 yılında Sümer Holding ile birleştirilerek kapatıldı.
SEKA nın kaç fabrikası var?
SEKA‘nın kurduğu 3 kağıt fabrikasının akıbeti, bugün yaşanan ve gazete-kitap basılamaz duruma gelinen krizin nedenini açıkça ortaya koyuyor. 2017’de tonu 750 Avro olan kâğıt 900 Avro’ya çıktı, yılbaşından bu yana ithal kâğıt 5’te 3 azaldı. Yayıncı maliyeti yüzde 60 arttı.
SEKA kağıt fabrikası ne oldu?
SEKA, 2003’te 3,5 milyon dolara özelleştirildi. Fabrikanın yerine yapılan stat ise 43,5 milyon dolara mal oldu.
Giresun SEKA Kağıt Fabrikası kim kurdu?
Hazırlanan değer tespit raporunda 60 milyon lira değer biçilen fabrikayı alan Milda, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın yakınları tarafından kurulmuştu.
Kagit fabrikasi kime satildi?
Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları (SEKA) Aksu İşletmesi, 2003 yılında özelleştirme kapsamına alındı ve MİLDA adlı firmaya 3 milyon 500 bin ABD dolarına (2003 kuruyla 5 milyon TL) satıldı. Yapılan sözleşmeye göre firmaya fabrikayı en az 5 yıl çalıştırma zorunluluğu getirildi.