Şeker Sorgumu kaç günde silaj olur?
Şeker Sorgumu kaç biçim yapılır?
Biçimden sonra dekara 10 kg üre verip sulayarak birden fazla biçim alabilirsiniz, 18. İlk biçimden sonraki her 30- 40 günde biçim veya otlatma yapabilirsiniz, 19.
Şeker Sorgumu dekara ne kadar atılır?
Bir biçim alınır. Dekar başına şeker sorgumu 10-15 ton ot verir..34 saf şeker,%4.74 ham protein,1849 kilokalori enerji içermektedir. Tatlı sorgumun birde çok biçimliği (3-5 biçim) vardır Şeker oranı çok yüksek bir çeşittir.
Sudan otu kac gunde yetisir?
Sorgum sudan otu verimi; mevsimde 3-5 defa biçim yapılabilmektedir. 45 günde ilk biçime ulaşmaktadır. %8-14 besin ihtiva eder. Dekardan 6-14 ton arası yeşil ot hasat edilmektedir.
Sudan otu su ister mi?
Yeşil ot ve kuru ot amaçlı ekimlerde ise sıra arası 45 cm., sıra üzeri mesafe ise 5-6 cm., tohum sarfiyatı yaklaşık 3-5 kg. olmalıdır. Bu sıklıklar sınırlı sulama ve yetiştirme periyodu boyunca az yağış alan bölgeler için geçerlidir. Sulamanın yeterli olduğu veya yağışın bol olduğu yerlerde ekim sıklığı arttırılabilir.
Şeker Sorgumu kaç yıl yaşar?
Ekonomik ömrü 20-30 yılı bulan çok yıllık maralfalfa bitkisi tohumla üretilmediği sadece kök ve sürgün parçaları kullanılarak üretildiği için önemli bir tedarik sorunu yaşanmaktadır. Maralfalfa otunun kaba yem değeri ve yetiştirme şarları açısından mısır ve şeker sorgumu kadar değerli ve kolay olduğunu söylemek zordur.
Şeker Sorgumu ne zaman biçilir?
Yeşil ot, kuru ot ve silaj olarak kullanılabilir. Birinci ürün olarak ekimde; ekimin İlkbahar donlarından sonra toprak sıcaklığı yaklaşık olarak 10-12 °C olduğunda yapılması uygundur. İkinci ürün olarak; buğday hasatından sonra ekilebilir.
Sorgum sudan otu dekara ne kadar ekilir?
Ekim Derinliği : Tohumları çok küçük olduğu için derine ekim yapılmamalıdır. Ekim derinliği 3-4 cm dir. Tohumlar ilaçlanmalı ve çimlenme gücü yüksek tohumluk kullanılmalıdır.Sorgum –sudan melezinde serpme ekimde dekara 5 kg, mibzerle ekimde 2-4 kg tohum atılmalıdır.
Sudan otu dönüme kaç ton verir?
Sorgum-sudan otu ya yeşil ot olarak tüketilmeli ya da silaj olarak kullanılmalıdır diyen İl Müdürü ÇAKIR “Sorgum sudan otu hasadı şartları uygun olduğu takdirde ilimizde en az üç biçim yapılarak dekara 4-7 ton ürün alınabilmektedir.
Sudan otu kaç protein?
verimi 7038.33 – 9400.67 kg/da, kuru madde oranı %23.33 – %33.00, kuru ot verimi 1794.67 – 2581.00 kg/da, protein oranı %7.13 – %8.09 ve protein verimi ise 130.67 – 194.00 kg/da değerleri aralığında değişim göstermiştir.
Sudan otu susuz olur mu?
Sorgum ve Sudanotu‘nun sapları kalın olduğundan kuruması zordur. Sapın kuruması beklenildiğinde yapraklar kötü bir şekilde kuruyacağından otun kalitesi düşer. Bu sebepten Sorgum ve Sudanotu, ya yeşil ot olarak tüketilmeli, ya da silaj olarak kullanılmalıdır.
Sudan otu kaç günde sulanır?
En az, her biçimden sonra 1 kez sulanmalıdır. Mümkün olduğu durumlarda biçimden sonra 25 kg/dönüm Amonyumnitrat atılarak sulama yapılabilir. Kuraklığa yüksek derecede toleranslıdır. Fakat yüksek ot verimi ve kalitesi açısından sulanmalıdır.
Şeker Sorgumu su ister mi?
ŞEKER SORGUMU DAHA AZ GÜBRE VE SUYLA YETİŞEBİLİYOR Çünkü Şeker sorgumu daha az su ve gübre ile yetişebilmektedir.
Sudan otu yılda kaç kez biçilir?
Sorgun ve Sudanotu uygun yetişme koşullarında 6-7 kez biçilir ve toplam olarak 8-10 ton/da yeşil ot verebilir. Toprak Hazırlığı: Genel olarak mısır bitkisinin toprak istekleri ile aynıdır. Şekil olarak da mısır bitkisine benzemektedir.
Sorgum sudan otu nasıl ekilir?
Sorgum sudan otunun ekimi için tohumları küçük olduğundan ekim derinliği burada önemlidir. Çok derine ekim yapılmadan, 3 – 4 cm ekim derinliği olması yeterlidir. Ekim zamanı ana ürün ya da ikinci ürün olarak mısır ekiminden birkaç hafta sonrasında yapılması verimi arttırır.
Sudan otu kaç kere biçilir?
Sorgun ve Sudanotu uygun yetişme koşullarında 6-7 kez biçilir ve toplam olarak 8-10 ton/da yeşil ot verebilir.