Selülozik tiner ne işe yarar?

Selülozik tiner boyayı çıkarır mı?

Selülozik tiner, HRM tiner, yol çizgi boyası tineri gibi tinerler aracınızın boyasına zarar verir! Bu tip tinerler arabanın boyasına çok az bile temas ederse, boyasını kaldırabilir, boyasını soldurabilir. Bu nedenle, aracınızda herhangi bir lekeyi çıkarmaya çalışırken, sadece sentetik tiner kullanın!

Tinerciler hangi tineri çeker?

selülozik tiner

  • yüksek kaliteli solventlerden hazırlanmış akoşkanlık ayarlama ve temizleme özelliği için kullanılan nitroseluloz esaslı bir tinerdir. …
  • tinercilerin gözdesi olması sebebiyle bazı nalburlarda bulunmayan, bulunanların bir kısmında ise var demeden önce tipinizi süzdükleri tiner çeşididir.

Selülozik tiner ile neler yapılır?

Selülozik tiner, Selülozik bazlı astar, boya ve vernikleri inceltmede, kullanılan malzemeleri ve yüzeyleri temizlemede kullanılır.

Selülozik tiner ne amaçla kullanılır?

Selülozik bazlı boya ve verniklerin inceltilmesi için selülozik tiner kullanılır. Tüm selülozik boyalar, selülozik astarlar, selülozik dolgular, selülozik parlak ve ipek mat verniklerin uygulamasında inceltme amaçlı kullanılır.

Boya çıkarmak için hangi tiner?

Sentetik tiner ve selülozik tiner cam ve seramik yüzeylerden boya sökmenizi sağlar. Özellikle selülozik tiner, inatçı boyalar için kullanılabilir. Yine boya sökücüyü seramik ve camdan boya sökmek için kullanabilirsiniz.

Selülozik tiner araba boyasına zarar verir mi?

Selülozik tiner, HRM tiner ya da yol çizgi boyası gibi tiner çeşitleri, arabanın boyasına az da olsa zarar verir. Bu durumu göz önünde bulundurarak arabadaki zor lekeleri çıkarmak için sentetik tiner kullanılmalıdır.

Hangi tiner boyaya zarar vermez?

Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır. Sentetik tiner, selüloz bazlı tinerlere nazaran çok daha zayıf bir tinerdir. Bu durumdan dolayı hassas yüzeylere zarar vere ihtimali çok daha düşüktür.

Akrilik tiner ne demek?

Akrilik tiner, tüm akrilik esaslı astar, son kat ile verniklerin inceltilerek, uygulama vizkozitesine göre ayarlanmasında kullanılır. Uygulama sonrasında akrilik esaslı ürünler ile uygulama yapılmış tüm boya ekipmanlarının temizlenmesinde de rahatlıkla kullanılabilir.

Sentetik boyaya selülozik tiner katılırsa ne olur?

Sentetik tiner, sentetik bazda boya ve vernik ürünlerinin inceltilmesi için kullanılır. Bu kuraldan yola çıkarak selülozik boya türlerine sentetik bazlı tiner katılarak boyadan istenen verim elde edilemez. Buna rağmen selüloz bazlı boyaya sentetik bazlı tiner eklenirse kısmi bir incelme söz konusu olabilir.

Selülozik tiner nedir nasıl kullanılır?

Selülozik boya ve vernikler için kullanılması uygun olan tiner çeşididir. Tiner, boyayı inceltmeye ve çözmeye yarayan bir solventtir. Bunun yanında boya artıklarını tamamen temizlemek için çeşitli yüzey ve fırçalarda da kullanılabilir. Bu çeşit tinerler uçucudurlar ve geride yağ bırakmazlar.

Selülozik tiner ile sentetik tiner arasındaki fark nedir?

Selülozik tiner daha uçudur ve geride yağ bırakmaz, sentetik tiner yağlı olduğu için boyanın kuruma süresini uzatır. Her ikisi de doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Bu yüzden genellikle saydam olmayan veya yarı saydam kutularda gelir. Sentetik tinerin kokusuz olanları da bulunabilir.

Selülozik tiner zararlı mı?

Zararlı ve kolay alevlenebilir bir madde olan selülozik tiner (soba borusundan düşecek bir kıvılcım, statik elektrik, yakındaki elektrik panosu, sigara gibi bir tutuşturma kaynağı ile) çok kolay yanabilir, boşaltılan tiner kapları patlayabilir.

Epoksi tiner nedir?

Epoksi Tiner, tüm epoksi esaslı astar ve son kat ile verniklerin inceltilerek, uygulama viskozitesine göre ayarlanmasında kullanılır. Uygulama sonrasında epoksi esaslı ürünler ile uygulama yapılmış tüm boya ekipmanlarının temizlenmesinde de rahatlıkla kullanılabilir.

Oto boyasına hangi tiner katılır?

Akrilik Tiner: 2 Kg Vernik ve boya inceltmede oranında kullanılır.

Arabanın boyasını ne kaldırır?

Asitli, fosfatlı ve solventli maddeler günlük olarak araç boyasına zarar verirler. Bunlar arasında bulaşık deterjanı, hardal, kolonya, gübreler, yumurtalar ve mentollü traş köpüğü vardır.