Serbest geçiş sistemi nasıl çalışır?

Serbest geçiş ücreti nedir?

Kısaca, Serbest Geçiş Sistemi, paralı otoyol, köprü ve tünellerde trafik akışını yavaşlatmadan ücret tahsil etmeye yarayan en teknolojik ücret toplama sistemleridir.

Otobanlarda nakit ödeme var mı?

Ödeme işlemleri çıkış gişelerinde NAKİT, OGS veya HGS ile ödeme yapılabilir. NAKİT gişelerinde nakit, kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapılabilir. İhlalli Geçiş yapılması halinde, geçiş ücretine ek olarak 4 katı ceza ile karşı karşıya kalmamak için 15 gün içinde ödemenizi yapmayı unutmayınız.

HGS sistemi nasıl işliyor?

HGS Nasıl Çalışır? Aracın ön camına yapıştırılan etiket ya da kart gişedeki otomatik okuyucu tarafından algılanır, böylece aracın durmasına gerek kalmadan geçiş ücreti sistem tarafından aracın HGS bakiyesinden tahsil edilir.

Alın gişesi ne demek?

Kapalı tip bariyerli sistem, tasarlandığı bölge boyunca tüm giriş ve çıkış noktalarında olmak üzere kavşak bağlantı yollarına, kavşak yan yollarına, otoyol gövdesi üzerine (Alın Gişesi) olacak şekilde ücret toplama noktalarının sayesinde tamamen denetimli bir sistem kurulması anlamına gelmektedir.

Ücretli serbest geçiş noktası nedir?

Serbest Geçiş Sistemi, para karşılığı geçilen yollar köprüler ve tünellerde trafik akışını yavaşlatmadan ücret tahsil etmeye yarayan düzendir.

HGS’den kaçak geçiş cezası ne kadar?

HGS KAÇAK GEÇİŞ CEZASI NE KADAR? 2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

HGS nakit ödeme nasıl yapılır?

Banka Üzerinden HGS Ödeme Bir diğer yol olarak ise HGS alınan bankanın mobil uygulaması üzerinden HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapılabilir. Bu işlemler için bankadaki nakit para hesabı ya da kredi kartı bilgileri kullanılabilir. Banka şubelerinden nakit ödeme de yapılabilir.

HGS de ne kadar para olmalı?

HGS etiketindeki bakiye 30 liranın altına düştükten sonra ‘kara listeye’ alınacak ve yapılan geçişler da ‘kaçak’ olarak değerlendirilecek. Araç sürücüsüne de cezai işlem için tebligat yapılacak.

HGS yapıştırmaya gerek var mı?

Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.

HGS kart nasıl çalışıyor?

HGS ETiKET Etiket sistemiyle çalışan HGS, tek bir şekilde kullanılabiliyor. Bu kartı aracın ön cam kısmına yapıştırdığınız zaman gişelerde otomatik okuma devreye girer. Yani bu etiketin elle okutulması gibi bir durum söz konusu değildir.

HGS 15 gün nasıl hesaplanır?

Geçiş ücretinin cezasız son ödeme tarihine kadar ödenmemesi durumunda düzenlenen İdari para cezası tebliğ edilmeden önce ve tebliğ edildikten sonraki 15 gün boyunca %25 peşin ödeme indirimli olarak uygulanacaktır.

OGS HGS abonelerinin hangi şeritleri kullanmaları gerekmektedir?

Dolayısı ile OGS ve HGS ayrı geçiş sistemleri olup, her abonenin kendi şeridinden geçiş yapması gerekmektedir.

Ihlalli geçişler nereden ödenir?

İhlali Geçiş Ödemeleri İçin Ziraat Bankası ve Halkbank Şubelerine Başvurabilirsiniz.

Ihlalli geçiş nasıl ödenir?

Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.

HGS kaçak geçiş cezası ne kadar 2021?

2021 HGS kaçak geçiş ücreti geçiş yerlerindeki ücrete göre belirlenmektedir. Mesela siz 5 TL olan bir gişeden geçiş ihlali yaptınız ve 15 gün içerisinde bakiyenize ödeme yapmadıysanız, geçiş ücretinin tam 11 katı yani 55 TL cezai işlem uygulanmaktadır.