SGK ücretsiz izin girişi nasıl yapılır?

Ücretsiz izin SGK bildirimi nasıl yapılır?

Çalışanların ücretsiz izin kullanması durumunda, işverenler tarafından çalışanlara ücret ödenmemekte, iş sözleşmesi feshedilmediğinden (askıda olduğunda) çalışanların SGK‘ya bildirimleri de; Prim Gün Sayısı:0, Prime Esas Kazancı (SGK Matrahı):0 şeklinde bildirilmekte, eksik gün nedeni olarak da “21-Diğer Ücretsiz İzin” …

Ücretsiz izin girişleri ne zaman yapılır?

Bilindiği üzere Covid-19 Ücretsiz İzin Girişleri 17.07.2020 tarihine kadar yapılabilmekteydi. 30.06.2020 tarih ve 31171 sayılı resmi gazete ile bu tarihin bir ay uzatılması sebebiyle Covid-19 Ücretsiz İzin Girişleri 17.08.2020 tarihine kadar yapılabilecektir.

Nakdi ücret desteği girişi nasıl yapılır?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları “https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi” internet adresinden işveren tarafından yapılır.

SGK Teşvik nasıl sorgulanır?

SGK teşvik sorgulama için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  1. sgk.gov.tr adresinden giriş yapın,
  2. Erişilen Sistemi/Teşvikten Faydalanılacak Sigortalı Tanımlama kısmına gelin.
  3. Potansiyel Teşvik Sorgulama bölümünü seçin.

Ücretsiz izinde SSK primi yatar mı?

Ücretsiz İzne Çıkan İşçinin Sigortası Ödenir mi? Ücretsiz izne çıkan işçi 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Ayrıca ücretsiz izinli gün için işveren SGK primi ödemeyecektir. … Ücretsiz izin sona erdiğinde de işçinin sigorta primi işveren tarafından tamamlanmayacaktır.

Ücretsiz izin ödeneği ne zaman bildirilir?

Aylık bildirimlerde ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne kadar işveren tarafından bildirilmelidir. Nakdi Ücret Desteği başvurusu kişinin değil iş yerinin başvurusu ile gerçekleşir. Bu detayları incelemek için mutlaka SGK’nin resmi internet sitesinden takibi yapılmalıdır.

1 ay ücretsiz izin olur mu?

Ücretsiz İzin Süresi Ne Kadar? Aylıksız izin teklifinde, süre belirtilmesini şart koşacak herhangi bir düzenleme kanunda yoktur. Tarafların anlaşması halinde istenildiği kadar aylıksız izin süresi belirlenebilecektir. Pandemi sonrasında ise kanunla 3 aylık izin süresi belirlenmiş olsa da bu süreler 4 kez uzatılmıştır.

Pandemi ücretsiz izin süresi Uzatildi mi?

ÜCRETSİZ İZİN SONA ERİYOR Pandemi ile birlikte İş Kanunu’na eklenen geçici onuncu madde ile getirilen fesih yasağı, daha sonra gelişmelere göre uzatılmış ve son tarih olarak da 30 Haziran 2021 açıklanmıştı.

Nakdi ücret desteği kimler alamaz?

Yine 4447 Sayılı Kanun’un kapsamında olmak şartını sağlayamadıkları için part time çalışıp çalışmadığı günler için isteğe bağlı olarak prim ödeyip işsizlik sigortası primi ödemeyenlere de nakdi ücret desteği ödenmiyor.

Nakdi destekten kimler yararlanabilir?

Kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik maaşından yararlanamayanlara ücretsiz izinde oldukları ve işsiz kaldıkları sürede verilen nakdi ücret desteği ile böylece ücretsiz izinde olanlara aylık 1.500 lira ödenecek.

Teşvikli işe giriş nasıl yapılır?

İşe girişi yapılan işçilerin MUHSGK ile bildirimi yapılmadan önce mutlaka e-SGK sisteminden “Teşvikten Faydalanacak Sigortalı Tanımlama” ekranından kayıt yapılması gerekir. https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi üzerinden sisteme giriş yapılır.

30 gün sigorta primi ne kadar?

Prim borcu olmayan işverenin 30 günlük sigorta primi: Geçmiş dönemlere ait ssk borcu olmayan ve ödemelerini düzenli yapan bir işveren 5510 sayılı kanuna göre 5 puanlık prim indiriminden faydalanabilir. Bu işverenin ödemesi gereken 30 günlük sigorta primi 944,91 TL’dir.

Pandemide yatmayan Sigortalar ne olacak?

Pandemi nedeniyle yatmayan sigortalar için bir gelişme yok. Kısa çalışma ödeneğine sokulan çalışanların sigorta prim gün kaybı gerçekleşecek ve emeklilik süreleri uzayacak. Bir iş yerinde kısa çalışma uygulanıyorsa 30 gün olan bir ayda işçinin maaşının 10 gününü şirket kalan 20 gününü ise İŞKUR ödüyor.

Pandemi nedeniyle ücretsiz izin sigorta primi ödenir mi?

Pandemi ücretsiz izin döneminde, çalışanlar adına emekliliğe esas uzun vadeli sigorta kolları primleri ödenmemektedir. Bu süre boyunca genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Dolayısıyla bu kişiler hastane gibi sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

Ücretsiz izinde olduğumu nasıl anlarım?

Bakan Selçuk, “İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK’nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek bugünden itibaren yapabilirler.” dedi.