Siber savaşta neler olabilir?
Siber silahlar nelerdir?
Genel olarak siber silahlar, siber uzaydaki sistemleri ve bilgileri etkileyen, bozan veya tahrip eden yazılımlara veya yöntemlere verilen isimdir. (Çifci, 2012, s. Bu tanım, geleneksel silahları tanımlamaktadır ancak siber silah için bir belirsizlik söz konusudur.
Siber saldırılara karşı en etkili koruma nedir?
Siber saldırılara karşı, şirket içinde alınması gereken önlemler neler? Teknolojik cihazların tümüne erişimleri kontrol edin ve yetkilendirme bölümleri oluşturun. Şirket verilerini düzenli olarak yedekleyin. Şirket bilgisayarlarına ve sunucularına antivirüs programları kurun ve sürekli güncelleyin.
Siber savaş nasıl olur?
Cep telefonu, sosyal medya, web siteleri ve e-posta aracılığı ile bir kişi ya da grup tarafından bireyi küçük düşürücü duyuru ve yayınlar yapılmasına siber saldırı denir. Bu saldırılar sonucunda sitelere veya bilgisayarlara trojanlar ve solucanlar sokulabilir.
Siber tuzaklara düşmemek için nelere dikkat etmeliyiz?
SİBER SALDIRILARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
- Ürün Yazılımını Güncelleyin. …
- Parolaları Değiştirin ve Güçlü Parolaları Kullanın. …
- Parolaları Düzenli Değiştirin. …
- UPNP’yi devre dışı bırakın. …
- P2P’yi devre dışı bırakın. …
- SNMP’yi devre dışı bırakın. …
- HTTPS / SSL’yi etkinleştirin. …
- ONVIF Parolasını Değiştirin.
Oltalama saldırıları nedir?
Phishing (oltalama) kötü amaçlar doğrultusunda bazı kurum ve kuruluşların, güvenli gibi görünerek kullanıcıların kredi kartı, kimlik bilgileri gibi hayati önem taşıyan kişisel verilerinin çalınmasını amaçlar. İnsan hatasına dayanan bu siber saldırılar aynı zamanda sosyal mühendislik saldırısı olarak da adlandırılır.
Siber güvenlik kaça ayrılır?
ağ güvenliği (network security) uç/son nokta/kullanıcı güvenliği (endpoint security) veri güvenliği (data security) uygulama güvenliği (application security)
Siber güvenlik önlemleri nedir?
Siber güvenlik; bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan koruma uygulamasıdır. Bilgi teknolojisi güvenliği veya elektronik bilgi güvenliği olarak da bilinir.
Siber suçlardan nasıl korunabiliriz?
Siber saldırılara karşı hazırlıklı mısınız?
- Siber saldırı nedir?
- Kullandığınız her hesap için ayrı şifre oluşturmalısınız.
- Uzun ve karmaşık şifreler belirlemelisiniz.
- Şifrelerinizi sık sık değiştirmelisiniz.
- Hesaplarınızı düzenli olarak kontrol etmelisiniz.
- Şirfelerinizi kaydetmemelisiniz.
Siber suçlar önlenebilir mi?
Teknoloji ile güç kazanan insan bu gücünü kullanırken bazı etik sorunlara sebep olmaktadır. İşte bu yüzden siber suç konusunda da daha işin en başında önlem almak için belki anaokullarından itibaren teknoloji kullanmanın etik kurallarının öğretilmesi gelecek için alınan iyi bir önleyici tedbir olabilir.
Siber suçları nelerdir?
Örneğin, bir sisteme girerek, zarar verme, verileri silme, şifreleme, ele geçirme, veri ekleme, sistemin kullanımını engelleme, özel hayatın gizliliğine müdahale etme, iletişimi engelleme, iletişimi izinsiz izleme ve kayıt etme gibi eylemler siber suç kategorisinde değerlendirilir.
Bilgi güvenliğini sağlarken bir bilginin hangi özelliklerini korumamız gerekir?
Gizlilik; bilginin yetkisiz kişilerce açığa çıkarılmasının engellenmesidir. Bütünlük; bilginin yetkisiz kişilerce değiştirilmesi, silinmesi ya da herhangi bir şekilde tahrip edilmesi tehditlerine karşı içeriğinin korunmasıdır. Bütünlük için kısaca kazara veya kasıtlı olarak bilginin bozulmaması denilebilir.
Işletmenin siber güvenliğini sağlamak için aşağıdakilerden hangisi en isabetli tedbirdir *?
Güçlü, kolay hatırlanan ve brute-force(otomatik şifre deneme saldırıları) saldırılarına karşı gelecek şifreler belirlemek alınabilecek en önemli güvenlik önlemidir. Eğer mümkünse güvenliği arttırmak için yönetici girişi gibi önemli bölümlere girişlerde iki aşamalı kimlik doğrulama yöntemi kullanılmalıdır.
Oltalama taktiği nedir?
En yaygın oltalama tekniği, bir banka veya finans kurumunundan geliyormuş gibi görünen e-posta mesajında, mağdurdan sahte bir form doldurması veya hesap detaylarını girmesi veya kimlik bilgilerini girmesinin istendiği bir web sayfasını ziyaret etmesi istenir.
CEO sahtekarlığı saldırısının temel amacı nedir?
CEO dolandırıcılığı, siber suçluların çalışanları para transfer etmeleri veya onlara gizli şirket bilgilerini sağlamaları için kandırmak için kullandıkları karmaşık bir e-posta dolandırıcılığıdır. CEO dolandırıcılığı, e-posta alıcısının güvenini kazanmaya dayanan bir sosyal mühendislik tekniğidir.
Siber güvenlik alanları nelerdir?
Ofansif
- Sızma Testi Uzmanı a)Ağ sızma testi uzmanı b)Web uygulama güvenliği. c)Mobil uygulama güvenliği.
- Exploit Geliştirme.
- Zararlı Yazılım (Malware) Geliştirme.
15 Ara 2020