Sigorta poliçeleri nedir?

Sigorta poliçesinde neler yer alır?

Poliçede Neler Yer Alır?

  • Tarafların temel bilgileri (isim, adres vb.)
  • Sigortanın hangi branş ve niçin yapıldığının belirtilmesi.
  • Verilen teminat bilgileri.
  • Başlangıç ve bitiş tarihleri.
  • Ödeme şartları ve sigorta priminin ücreti.
  • Tanzim tarihi.

28 Ara 2018

Sigorta Poliçemi nasıl görebilirim?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi online servislerini kullanarak trafik ve kasko poliçelerinizi sorgulayabilir, yürürlükteki poliçenizin son bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Sigorta poliçesi ne demek?

Poliçe veya sigorta senedi, sigorta hizmeti sunan kurumlar ya da şirketler ile sigorta hizmetinden yararlanacak olan kişiler arasındaki karşılıklı hakların ve sorumlulukların belirtildiği sigorta anlaşmasıdır.

Poliçe nedir örnek?

Poliçe bir kişi emrine, diğer bir kişiye verilen ödeme yetkisini kapsayan senettir. Poliçe üç taraflı ilişkiyi düzenleyen bir senet olmaktadır. Senedi düzenleyen kişi keşideci, bir kişiye borçlu iken diğerinden alacaklı konumdadır. Keşideci alacaklı olduğu kişiye hitaben düzenlenen senedi borçlu kişiye teslim eder.

Sigorta kavramları nelerdir?

Sigortacılık: Ekonomik kayıplar doğurabilecek muhtemel risklere karşı durabilmektir. Risk: Maddi kayıplara sebep olan olaylardır. Poliçe: Sigortalanan kişinin primi karşılığında, risklere karşı satın aldığı güvence sözleşmesidir. … Prim: Sigortalının, poliçe teminat süresi için ödediği bedeldir.

Sigorta teminat bedeli nedir?

Sigorta bedeli, bir sigorta sözleşmesiyle teminat altına alınan kıymetlerin toplam maddi bedeli. Poliçe üzerinde sigorta bedeli açıkça belirtilir. Sigorta bedeli, sigorta şirketinin sorumluluğunun üst sınırını oluşturur.

Sigortamın aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ”Hizmet Dökümü” ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Aracımın sigortasını nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Poliçe tutarı nedir?

Poliçe Prim Bedeli Prim bedeli, sigortayı yapan kuruluşun vadettiği teminatları yerine getirmek için sigortalıdan talep edilen tutardır. Poliçe primlerinin temelini oluşturduğu sigorta fiyatları, sigortanın türüne, kapsadığı teminatlara, ek hizmetlere ve benzeri ayrıntılara göre değişiklik göstermektedir.

Sigorta poliçesi ne zaman başlar?

Poliçe teminatı ne zaman başlar ve ne zaman sona erer? Sigorta, poliçede başlama ve sona erme tarihleri olarak yazılan günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye saati ile öğleyin saat 12.00’de başlar ve öğleyin saat 12.00’de sona erer.

Poliçe nedir ne işe yarar?

Sigorta poliçesi, sigorta şirketi ile sigortalı arasında, yasal olarak karşılanması gereken talepleri belirleyen bir sözleşmedir (genellikle standart bir biçim sözleşmesidir). Sigorta primi olarak bilinen ilk ödemeye karşılık, poliçe dili kapsamındaki tehlikelerden kaynaklanan zararları ödemeyi taahhüt eder.

Poliçenin özellikleri nelerdir?

Üç taraflı bir ilişkiyi düzenleyen bir senet olan poliçe, belirli bir kişi emrine, diğer kişiye verilen ödeme yetkisini kapsayan bir senettir. Senedi düzenleyen yani keşideci, bir kişiye borçlu iken, diğer bir kişiden de alacaklıdır.

Sigorta kavramı nedir açıklayınız?

Sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları gidermek için kullanılan mali araçtır. Sigorta sözleşmesi, sigorta yapılması için hukuken gerekli sözleşmedir.

Sigorta nedir unsurları nelerdir?

Bu tanımdan yola çıkarak sigorta sözleşmesinin zorunlu unsurlarını tespit edecek olursak; sözleşme, prim, para ile ölçülebilir bir menfaat, tehlike (riziko, risk, olay), sigorta tazminatı, sigorta bedeli, sigortacı ve sigorta ettirendir.

Sigorta poliçesinde teminat ne demektir?

Sigorta kuruluşları, sigorta yaptıran kişilere, eşyalara ya da araçlara, hizmetlere, alanlara ve hak sahibi olan üçüncü şahıslara zararların giderilmesi konusunda garanti verir. Sigortalıya sunulan bu garantiye ise teminat adı verilir.